Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Μηχανική της Tοιχοποιίας (2013-14)
Συντονιστής: University Editors
Re: Μηχανική της Tοιχοποιίας (2013-14)
μπορεί κάποιος να βοηθήσει η έστω να παραπέμψει για το πως υπολογίζουμε τη σεισμική δράση σχεδιασμού στο 2ο ερώτημα του θέματος;
Χωρίς να είμαι σίγουρος, εγώ βρήκα τη μάζα του κτιρίου που αντιστοιχεί σε G+0.3Q και την πολλαπλασίασα με την ανελαστική επιτάχυνση.. αν έκανε κάποιος κάτι καλύτερο μπορεί να βοηθήσει..
Καλησπέρα παιδιά, έχει φτάσει κανείς στο βημα 10 στο atlas; δεν βρισκω την εντολή modeling-checks-dublicate joints, μπορέι κάποιος να βοηθήσει; επίσης το q πως το βρισκουμε;
το σκεφτηκα και εγω αν κ το να υπολογισεις επακριβως τη μαζα της κατασκευης ειναι ισως πιο πολυπλοκο απο το G+0.3Q και μπορει να οδηγησει σε σφαλματαchristos έγραψε:Χωρίς να είμαι σίγουρος, εγώ βρήκα τη μάζα του κτιρίου που αντιστοιχεί σε G+0.3Q και την πολλαπλασίασα με την ανελαστική επιτάχυνση.. αν έκανε κάποιος κάτι καλύτερο μπορεί να βοηθήσει..
δυστυχως δεν εχω φτασει ακομα στο 3ο βημα για να σε βοηθησωaik1991 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, έχει φτάσει κανείς στο βημα 10 στο atlas; δεν βρισκω την εντολή modeling-checks-dublicate joints, μπορέι κάποιος να βοηθήσει; επίσης το q πως το βρισκουμε;
Γραψε την εντολη: menubar και μετα πατα 1 . Θα σου εμφανιστει ψηλα στην οθονη το menu, εκει βρισκεται το "modeling".aik1991 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, έχει φτάσει κανείς στο βημα 10 στο atlas; δεν βρισκω την εντολή modeling-checks-dublicate joints, μπορέι κάποιος να βοηθήσει; επίσης το q πως το βρισκουμε;
Αν εννοεις το συντελεστη συμπεριφορας , για αοπλη τοιχοποιια ειναι 1,5 (δεν ξερω αν διαφερει για οπλισμενη).
Για το q υπάρχει ενας πινακας στη σελ 202 του βιβλιου.
Στο δευτερο ερωτημα για τη σεισμικη δραση σχεδιασμου δεν αρκει η Φd?θελει τη δυναμη ?αν ναι πως υπολογίζω τη μαζα μεσω atlas/strudl?
Στο δευτερο ερωτημα για τη σεισμικη δραση σχεδιασμου δεν αρκει η Φd?θελει τη δυναμη ?αν ναι πως υπολογίζω τη μαζα μεσω atlas/strudl?
για το q: συντελεστης συμπεριφορας κατασκευης απο κανονισμο αν δεν κανω λαθος για οπλισμενη τοιχοποιια ειναι q= 2.5kions έγραψε:Για το q υπάρχει ενας πινακας στη σελ 202 του βιβλιου.
τωρα για το τι ακριβως ζηταει στο 2ο ερωτημα ακομα ψαχνομαι
εγώ σκέφτηκα να κάνω το δεύτερο ερώτημα με τη μέθοδο οριζόντιας φόρτισης Fb=Sd(T)*m*l. Απλά με αυτή τη μέθοδο η σεισμική δύναμη θα βγει η ίδια και στις δύο διευθύνσεις το οποίο δε μου φαίνεται σωστό. Έχει σκεφτεί κάποιος κάποια άλλη μέθοδο?
Καλή σας ημέρα,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εκτάκτως, το μάθημα της τοιχοποιίας δεν θα πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία (10 Απριλίου). Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Δευτέρα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 18:00, στην αίθουσα 01ΑΒ.
Παρακαλώ ενημερώστε και τους συμφοιτητές σας. Θα υπάρξει ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα της Σχολής.
Χρυσή Αδάμη
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εκτάκτως, το μάθημα της τοιχοποιίας δεν θα πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία (10 Απριλίου). Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Δευτέρα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 18:00, στην αίθουσα 01ΑΒ.
Παρακαλώ ενημερώστε και τους συμφοιτητές σας. Θα υπάρξει ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα της Σχολής.
Χρυσή Αδάμη
Όταν τσακώνονται δύο άνθωποι φταίει πάντα ο ευφυέστερος.