Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Οδοποιία Ι (2016-17)
Συντονιστής: University Editors
Re: Οδοποιία Ι (2016-17)
Ακριβώς!Μετράς και μετατρέπεις με την κλίμακα. 
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
ευχαριστώ πολυ!Jiggly έγραψε:Δες στο κεφάλαιο με την ορατότητα,έχει ένα λυμένο παράδειγμα.mary125 έγραψε:στη θεωρία , το θεμα με την ορατότητα πως λύνεται?
Γεωμετρικά το λύνεις ουσιαστικά με λίγους υπολογισμούς.
*Στα θέματα που υπάρχουν,δεν υπάρχει κομμάτι από την εισαγωγή στην ασφάλεια των οδών καθώς προστέθηκε τα τελευταία χρόνια.Κάντε κι αυτό μια ανάγνωση.Μπαίνει πάντα μια ερώτηση από εκεί.
Μάλιστα, σε ευχαριστώJiggly έγραψε:Ακριβώς!Μετράς και μετατρέπεις με την κλίμακα.
Για να βρείς επίκληση μιας διατομής πάνω στην κλωθοειδή τί ακριβώς κάνεις;;; SOS
Νομίζω κοιτάς κάθε οριογραμμή ξεχωριστά και ανάλογα με το μήκος της κλωθοειδούς λες π.χ : για την δεξιά οριογραμμή στα L=50m κατεβαίνει 4,5% [για να πάει απο -2,5% σε -7%], στα 10m (ας πούμε) πόσο; Και το ίδιο για την αριστερή λες στα 50m ανεβαίνει 9.5% [για να πάει απο τα -2,5% στα 7%], στα 10m πόσο;... Αυτά για μια δεξιά στροφή, για μια αριστερή πράττουμε ανάλογα.
Άμα έχει κάποιος τα θέματα του 15-16 λυμένα και τα ανεβάσει, θα με βοηθούσε πολύ.
-
filippos_kal
Στο 4ο Θέμα που ζητάει να βρεθεί το μήκος ΑΒ στο διάγραμμα επικλίσεων( 2011-12 Θεωρία (από milio) ) γνωριζει τελικά κάποιος τη λύση??
Όμοια τρίγωνα και τις (κάθετες στον άξονα) πλευρές που δεν ξέρεις τις υπολογίζεις γραφικά.
Ποια τρίγωνα παίρνουμε για την επιλύση?
Λοιπόν, αρχικά η κατακόρυφη που ξεκινάει απο το Γ και καταλήγει πάνω πάνω στην οριογραμμή (ας πούμε Η), την βρίσκεις γραφικά. Προσαρμόζεις αυτό μου μετράς στην κλίμακα του διαγράμματος. Έτσι βρίσκεις και αυτήν που ξεκινάει απο το Β και καταλήγει πάνω στην οριογραμμή (ας πούμε Θ). Έπειτα ενώνεις το Α με το Η. Έτσι δημιουργούνται τα όμοια τρίγωνα ας πούμε ΑΓΗ και ΑΒΘ. Απο τον λόγο ΑΒ/ΑΓ = ΒΘ/ΓΗ βρίσκεις το ΑΒ.
Έτσι νομίζω ότι είναι. Αν βλέπεις κάποιο λάθος πες μου.
Έτσι νομίζω ότι είναι. Αν βλέπεις κάποιο λάθος πες μου.