trauma έγραψε:Λοιπόν, αρχικά η κατακόρυφη που ξεκινάει απο το Γ και καταλήγει πάνω πάνω στην οριογραμμή (ας πούμε Η), την βρίσκεις γραφικά. Προσαρμόζεις αυτό μου μετράς στην κλίμακα του διαγράμματος. Έτσι βρίσκεις και αυτήν που ξεκινάει απο το Β και καταλήγει πάνω στην οριογραμμή (ας πούμε Θ). Έπειτα ενώνεις το Α με το Η. Έτσι δημιουργούνται τα όμοια τρίγωνα ας πούμε ΑΓΗ και ΑΒΘ. Απο τον λόγο ΑΒ/ΑΓ = ΒΘ/ΓΗ βρίσκεις το ΑΒ.
Έτσι νομίζω ότι είναι. Αν βλέπεις κάποιο λάθος πες μου.
trauma έγραψε:Λοιπόν, αρχικά η κατακόρυφη που ξεκινάει απο το Γ και καταλήγει πάνω πάνω στην οριογραμμή (ας πούμε Η), την βρίσκεις γραφικά. Προσαρμόζεις αυτό μου μετράς στην κλίμακα του διαγράμματος. Έτσι βρίσκεις και αυτήν που ξεκινάει απο το Β και καταλήγει πάνω στην οριογραμμή (ας πούμε Θ). Έπειτα ενώνεις το Α με το Η. Έτσι δημιουργούνται τα όμοια τρίγωνα ας πούμε ΑΓΗ και ΑΒΘ. Απο τον λόγο ΑΒ/ΑΓ = ΒΘ/ΓΗ βρίσκεις το ΑΒ.
Έτσι νομίζω ότι είναι. Αν βλέπεις κάποιο λάθος πες μου.
Ευχαριστώ!
Νομίζω οτι η απόσταση ΑΒ ειναι 50 μ και το θεωρείς δεδομενο. Αντίστοιχα η επίκλιση στο Β ειναι +2,5%. Δεν ειμαι 100% σίγουρος αν γνωριζει καποιος ας επιβεβαιωσει.
trauma έγραψε:Χμμμ . Πώς, αφού το ΔSmin δεν ισούται με το ΔS ;;
το Δsmin βγαινει απο τον τυπο που εγραψα και προηγουμενως (=0.1*a) στον δινει αλλωστε και στο θεμα μου φαινεται. το Δs βγαινει απο τον τυπο που εχει στο βιβλιο (qf-qi)*a/L. δεν ειναι τα ιδια. στο σχεδιο του θεματος το Δs ειναι η κλίση μετα το σημειο Β ενω το Δsmin πριν το Β.