ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΑΝΤΟΧΗ ΥΛΙΚΩΝ
Το διαγώνισμα για τους εγγεγραμμένους, και μόνο για αυτούς, στην επί πτυχίω εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:00 πμ στο κτήριο Αντοχής Υλικών Αμφ 201.
@KMPEN αν τσεκάρεις πάντως και τα θέματα θα δεις πως συνήθως πέφτουν : 1) καστιλιάνο 2)έκκεντρη και λοξή κάμψη 3)Διάτμηση λεπτότοιχων διατομών , οπότε ψάξε τα αντίστοιχα κεφάλαια αν και θα σου πρότεινα να διαβάσεις από αυτά τα κομμάτια την θεωρία και να λύσεις παλιότερα διαγωνίσματα ειδικά καστιλιάνο έτσι πιστεύω θα σαι κομπλέ.Επίσης είναι πολύ σημαντικό ειδικά για το 1) να ξέρεις καλά ροπές αδράνειας.
Παιδια να κανω μια ερωτηση τελευταιας στιγμης? στην κανονικη του 2016-2017 στο θεμα 3 πως βρισκουμε το Qz ? μας λεει οτι η μεγιστη διατμητικη ταση που ασκειται στην διατομη ειναι 75MPa αλλα εχω κολλησει /δεν ξερω βασικα πως αυτο θα μου βγαλει το Qz ..
Θα το εκτιμουσα αν μπορουσε κάποιος/α να μου απαντησει!! ευχαριστωωωω
γνωριζει κανεις αν η στατικη ροπη ειναι ιδια αν χρησιμοποιήσω το εμβαδό της διατομης πανω απο το σημειο, για το οποιο μου ζητητε να υπολογισω τη διατμητικη ταση, ή το εμβαδο κατω απο το σημειο?
glim έγραψε:Παιδια να κανω μια ερωτηση τελευταιας στιγμης? στην κανονικη του 2016-2017 στο θεμα 3 πως βρισκουμε το Qz ? μας λεει οτι η μεγιστη διατμητικη ταση που ασκειται στην διατομη ειναι 75MPa αλλα εχω κολλησει /δεν ξερω βασικα πως αυτο θα μου βγαλει το Qz ..
Θα το εκτιμουσα αν μπορουσε κάποιος/α να μου απαντησει!! ευχαριστωωωω
Παιρνεις τη στατικη ροπη αδρανειας τη μεγιστη (νομιζω οτι ειναι αυτη απο το Cyz) και χρησιμοποιεις τον τυπο τmax = Qz*Sy / Iyy*t
αυτη πως βρισκεται? (αυτο ουσιαστικα ειναι η χαζη ερωτηση μου)αν στο Sy βαλω το αντιστοιχο εμβαδον μετα το d (Στο Α*d ) ειναι μηδεν αφού ειναι η αποσταση του C απο το C ...oxι?