Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
-23/2-
Φαινόμενο Bauschinger
Απλοποιητικά μοντέλα των διαγραμμάτων τάσεων-παραμορφώσεων
Άσκηση που ζητάει δυνάμεις, ενέργειες, μήκη κατά τον εφελκυσμό και τη θλίψη δοκιμίου.
Συντονιστής: University Editors
http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embeddedCSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.
Μα τότε η ε θα είναι η ίδια είτε αφαιρέσουμε το φορτίο Ρ είτε όχι.airetikos έγραψε: Λογικά πάντως μια πρώτη ιδέα είναι ότι η παραμόρφωση στο "μυτάκι" των διαγραμμάτων που προσδιορίζεται από τις κλίσεις στις ευθείες είναι αυτή που θέλουμε.
Μου φαίνεται λογικό να την λαμβάνουμε υπόψη μας υπολογιστικά,όμως δε μπορώ να βγάλω μια σχέση συμβιβαστού(γιατί δεν ξέρω πότε αφαιρείται το Ρ,ώστε να σχεδιάσω την αποφόρτιση στο διάγραμμα σ-ε).merde_conserve έγραψε: Όσον αφορά στο δεύτερο δεν πρέπει, το υλικό δεν έχει υποστεί θραύση ακόμα και συνεχίζει να συμμετέχει παραλαμβάνοντας ένα μέρος της δύναμης του συστήματος. .
Νομίζω ότι βγαίνει έτσι:airetikos έγραψε:εγώ προσπάθησα να τη λύσω αλλά έπεσα σε αδιέξοδο γιατί δεν καταλαβαίνω αν αστοχεί πρώτα κάποια ράβδος ή και οι 2 μαζί.Γιατί το κατακόρυφο φορτίο έχει και συνιστώσες στις ράβδους 2 και έτσι πρεπει να βρουμε μια σχεση μεταξυ των φορτίων και του P πέρα από την στερεοστατική (Ν1+Ν2=P) μπορεί κάποιος να μου ξεδιαλύνει αυτό παρακαλώ?