Άρα η δύναμη που έχουμε ξεχάσει είναι εκείνη από υδροστατικές πιέσεις λόγω γλυκού νερού μέσα στο ημισφαιρικό στοιχείο?
Προσωπικά εμένα η φαντασία μου δεν πήγε τόσο μακριά...Από την άλλη αν θέλαμε να είμαστε τόσο κοντά στην πραγματικότητα και δεδομένου ότι το νερό αναβλύζει και εισρέει στο σωλήνα, δεν θα έπρεπε να βρούμε τι δύναμη ασκεί το ρευστό (γλυκό νερό) μέσα από το ημισφαιρικό στοιχείο με μεθόδους μονοδιάστατης ανάλυσης και όχι με υδροστατική?? Δηλαδή με μονοδιάστατη ανάλυση να βρίσκαμε τη συνιστώσα της δύναμης που ασκεί το ρευστό στο τοίχωμα του ημισφαιρικού στοιχείου.
Όχι,γιατί εμείς εξετάζουμε το πρόβλημα όταν το νερό είναι ακίνητο.
(όταν η δεξαμενή είναι γεμάτη και όταν δεν είναι) Off topic: Εμείς καιγόμαστε 9 η ώρα το βράδυ με τις συγκεκριμένες ασκήσεις κι ο μελλοντικός ''συνάδελφος'' απ'το κολλέγιο ξύνεται ασύστολα γιατί αγόρασε το πτυχίο του:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 68999&ct=1
Ναι έχεις δίκιο lybe33. Εξάλλου θα έπρεπε να μεταβάλλεται και η στάθμη της δεξαμενής. Τραβηγμένο λίγο πάντως . Χρειάζεται παρατηρητικότητα ή να υπήρχε και ένα ακόμα γ1 μέσα στο ημικυκλικό στοιχείο στο σχήμα της εκφώνησης. Είχα κάνει πριν καιρό την άσκηση και τώρα βαριέμαι να το αλλάξω...
Την 3.1 την έχει καταφέρει κανείς??Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ζητάει και πως θα είναι το σχήμα της ελεύθερης επιφάνειας.