Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Αρχές Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Χημείας (2011-12)
Συντονιστής: University Editors
-
civ.eng.and proud
- Έτος εισαγωγής: 2011
Αρχές Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Χημείας (2011-12)
οσο αφορα το συγκεκριμενο μαθημα, πρεπει να αποστηθησεις ολη την θεωρια?? καθε λεπτομερεια? υπαρχουν καποια sos μηπως? παιζουν και ασκησεις ? ελπιζω καποιος απο μεγαλυτερο ετος να απαντησει. ευχαριστω!
- Becoming_I
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Re: Αρχές Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Χημείας (2011-12)
Μην αγχώνεσαι , δεν αποστηθίζεις τίποτα απέξω. Στην εξέταση είναι όλα ανοιχτά , βιβλία , ασκήσεις , σημειώσεις. Αν το παρακολούθησες στο εξάμηνο θα το περάσεις άνετα αλλά προσοχή στις ασκήσεις γιατί χρειάζονται γνώσεις χημείας.
Για Sos δες παλιά θέματα εδώ http://www.mqn.gr/phpBB/university/courses.php?id=65
Για Sos δες παλιά θέματα εδώ http://www.mqn.gr/phpBB/university/courses.php?id=65
-
civ.eng.and proud
ευχαριστω πολυ πολυ. και σημειωσεις ανοιχτες? ουαου..οκ βολευει!
-
civ.eng.and proud
στα 8εματα 08-09 επαναληπτικη ,στο 6 θεμα, ποιος ειναι ο τροπος λυσης???????? ας βοηθησει καποιος!!
βαλε στην αναζητηση http://filotis/ oikologia/nikos/ntua και θα σου βγαλει την ιστοσελιδα του μαθηματος , εκει θα βρεις στο βοηθητικο υλικο φυλλαδιο ασκησεων, η συγκεκριμενη ασκηση ειναι το θεμα 10... αν θες εκτυπωσε και τα υπολοιπα αρχεια πιστευω οτι σε βοηθαν αν τα εχεις κανει αναγνωση και τα εχεις μαζι...civ.eng.and proud έγραψε:στα 8εματα 08-09 επαναληπτικη ,στο 6 θεμα, ποιος ειναι ο τροπος λυσης???????? ας βοηθησει καποιος!!
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
Το 2ο θέμα στην κανονική εξέταση 2010-2011 πως λύνεται; διάβασα τις σημειώσεις χημείας αλλά δεν βγάζω άκρη...
αν κάποιος ξέρει τον ευχαριστώ....
αν κάποιος ξέρει τον ευχαριστώ....
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με ένα θέμα χημείας;Είναι το δεύτερο μισό του τρίτου θέματος της κανονικής του 2008.
Ξέρουμε ότι η οξείδωση 1 gr αμμωνιακού αζώτου από βακτήρια καταναλώνει 4,57 gr οξυγόνου.Καταρχάς,τα έχω μπλέξει όσον αφορά την μετατροπή της ποσότητας σε mg/l...Και όσον αφορά την αλκαλικότητα όπως ορίζεται στην σελίδα 11 των σημειώσεων χημείας:ο τύπος μετατρέπεται ανάλογα με το τι έχω;δηλαδή στη περιπτωση αυτη θα γινει [Alk]=[OH-]+[NO3-]+[NH3]+[H+];;
Ξέρουμε ότι η οξείδωση 1 gr αμμωνιακού αζώτου από βακτήρια καταναλώνει 4,57 gr οξυγόνου.Καταρχάς,τα έχω μπλέξει όσον αφορά την μετατροπή της ποσότητας σε mg/l...Και όσον αφορά την αλκαλικότητα όπως ορίζεται στην σελίδα 11 των σημειώσεων χημείας:ο τύπος μετατρέπεται ανάλογα με το τι έχω;δηλαδή στη περιπτωση αυτη θα γινει [Alk]=[OH-]+[NO3-]+[NH3]+[H+];;
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Dust, έχει επεξεργασθεί 0 φορά/ες συνολικά
Αιτία: θέματα
Αιτία: θέματα
-
konstantinos89
- Έτος εισαγωγής: 2006
Παιδιά επειδή δε σκαμπάζω και πολλά από Χημεία μπορεί κάποιος να δώσει τη λύση του 3ου θέματος της χτεσινής επαναληπτικής εξέτασης; Μάλλον θα κρίνει αν το περνάω ή όχι.
Μας έδινε υποχλωριώδες οξύ HOCl (το οποίο είναι ασθενές) σε υδατικό διάλυμα σε συγκέντρωση 0,02moles/l Και νομίζω Ka=3*10^-8
και μας ζητούσε το PH του διαλύματος.
Η αντίδραση είναι [HOCl] <----> [H+] + [OCl-]
Ευχαριστώ!
Υ.Γ.: Κατέληξα σε PH=4,6.
Μας έδινε υποχλωριώδες οξύ HOCl (το οποίο είναι ασθενές) σε υδατικό διάλυμα σε συγκέντρωση 0,02moles/l Και νομίζω Ka=3*10^-8
και μας ζητούσε το PH του διαλύματος.
Η αντίδραση είναι [HOCl] <----> [H+] + [OCl-]
Ευχαριστώ!
Υ.Γ.: Κατέληξα σε PH=4,6.
μαλλον το εγραφε ΗCLO.. και εγω π τ κανα τωρα τοσο βγηκε τ PH,..
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)