Εδαφομηχανική Ι (2012-13)

Συντονιστής: University Editors

Κλειδωμένο
papi
Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Εδαφομηχανική Ι (2012-13)

Δημοσίευση από papi »

Νομίζω με κλειστές....όχι?
Εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει η ελληνική πραγματικότητα...
Κοκός

Δημοσίευση από Κοκός »

papi έγραψε:Στην περίπτωση που έχουμε επιπρόσθετα φορτία λωριδωτά, γραμμικά κλπ, οι τύποι για να υπολογίσουμε τις επιπρόσθετες τάσεις θα μας δίνονται ή πρέπει να τους θυμόμαστε απ'έξω;
Λογικά θα ισχύσει ότι ίσχυε και για το 1ο τμήμα,που σημαίνει :
ΚΛΕΙΣΤΕΣ σημειώσεις
ο τύπος αυτός δινόταν ( απ ό,τι μου είχαν πει ) :) :) :)
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
papi

Δημοσίευση από papi »

Όταν λες ο τύπος τι εννοείς? Για τις επιπρόσθετες τάσεις από φορτία υπάρχουν 3000 τύποι! :P
Εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει η ελληνική πραγματικότητα...
-pika-
Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευση από -pika- »

περσι ηταν με κλειστες σημειωσεις, με το ζορι μας αφησαν να εχουμε μια κολλα Α4 με τυπους (ειχα φτιαξει εγω ενα τυπολογιο γτ δεν μπορουσα να τα θυμαμαι ολα) τουλαχιστον αυτο εγινε στη δικια μου αιθουσα! μπορει καποιος να μου πει τι ωρα γραφουμε αυριο και σε ποιοες αιθουσες;
Κοκός

Δημοσίευση από Κοκός »

-pika- έγραψε:περσι ηταν με κλειστες σημειωσεις, με το ζορι μας αφησαν να εχουμε μια κολλα Α4 με τυπους (ειχα φτιαξει εγω ενα τυπολογιο γτ δεν μπορουσα να τα θυμαμαι ολα) τουλαχιστον αυτο εγινε στη δικια μου αιθουσα! μπορει καποιος να μου πει τι ωρα γραφουμε αυριο και σε ποιοες αιθουσες;
Λογικά την ώρα του μαθήματος...
Για τον τύπο με το λωριδωτό μιλάω,επειδή το ζητούσε και στην άσκηση,άρα λογικά θα μας δίνονται και εμάς κάποιοι που θα ζητούνται ;)
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
iliana
Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευση από iliana »

Η περσινη προοδος για το τμημα του καββαδα αν θυμαμαι καλα ηταν μονο μια ασκηση με αρκετα υποερωτηματα που εδινε κυριως βαση στους τυπους σχεσεις τασεων- παραμορφωσεων, στον κυκλο του mohr,ειχε μια ερωτηση νομιζω για το ποτε κλειδωνουν οι σ'h και τους τυπους απο τις πρωτες σειρες ασκησεων απο κεφαλαιο 2. Αυτους τους τυπους και τις καταστατικες σχεσεις της γραμμικης ισοτροπης ελαστικοτητας θα πρεπει να τους θυμασαι γενικα γιατι δεν νομιζω οτι τους εδινε ουτε στην προοδο ουτε στην εξεταστικη. Οι αλλοι απο το κεφ 8 δινονται αν χρειαζονται. Ας με διορθωσει οποιος θυμαται κατι αλλο..
Κοκός

Δημοσίευση από Κοκός »

Πότε κλειδώνουν οι σ'h???
Albert Einstein
lily

Δημοσίευση από lily »

Όταν αποφορτίζουμε η οριζόντια τάση "κλειδώνει"στη μέγιστη τιμή της...έτσι έχω σημειώσει...
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευση από eX-mc »

σημείωση:
  • οι οριζόντιες τάσεις "κλειδώνουν" και δεν γυρίζουν στην αρχική τους κατάσταση όπως οι κατακόρυφες τάσεις. θεωρητικά όμως μικραίνουν λίγο. (εδώ βασικά λέω το ίδιο με τη lily)
ko,oc(ko τώρα) = ko,nc(ko αρχικό) * OCR^α , όπου α --> 1 αν μιλάμε για "πλαστικό" υλικό ενώ, α --> 0 για άμμο & OCR = σ'v max / σ'v τώρα

Γενικά, αυτή η σχέση δεν -πολύ-χρησιμοποιείται εκτός αν μας δίνουν κάποιο α ή κάποιο στοιχείο που να φανερώνει ότι τη χρειαζόμαστε.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Κοκός

Δημοσίευση από Κοκός »

Ευχαριστώ και τους 2 :)
Albert Einstein
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο