Ξέρω οτι στο 1ο τμήμα ειναι για παράδοση η 3η άσκηση. Λογικά και στο δεύτερο χωρίς να το εχω τσεκάρει. Νομίζω γίνεται και ηλεκτρονικά . Κάνε τον κόπο να δεις τα πιο πάνω ποστ.
edit: Ώπα είδα κι εγω τα πιο πάνω ποστ και λέει για 3Β στο 1ο τμήμα. Εννοεί οχι την 3Α για αύριο αλλά μόνο την 3Β? Όποιος εχεις ακούσει κάτι ας διευκρινίσει...
Η 3Α δεν είναι για παράδοση γενικα. Για αύριο μόνο την 3Β.(στο 3ο τμήμα είμαι, αλλά αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα 2 τμήματα, αφού προχωράνε παράλληλα...)
dipap έγραψε:Η 3Α δεν είναι για παράδοση γενικα. Για αύριο μόνο την 3Β.(στο 3ο τμήμα είμαι, αλλά αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα 2 τμήματα, αφού προχωράνε παράλληλα...)
στο πρωτο ερωτη μα της ασκησης (που θελει το κ) χρησιμοποιουμε τον τυπο απο τις σημειωσεις ή υπαρχει καποια εντολη στο excel που μας βοηθαει να το βρουμε αυτοματα???
"Αν δεν κοιτας εκει που θες να πας, θα πας εκει που κοιτας" Δ.Α.Κ.
βάζεις μια αρχική τιμή στο κ (πχ 120) και στο excel βγάζεις την παροχή για κάθε μήνα...αθροίζεις και βγάζεις το Qέτους πχ 140mm.
Έχεις βγάλει ήδη ότι θέλεις η ετήσια παροχή να είναι 197,1mm.
Χρησιμοποιείς λοιπόν την εντολή του excel Goal Seek (στο 2007->Δεδομένα->Ανάλυση πιθανοτήτων-> Εύρεση στόχου) και επιλέγεις το κελί των παροχών έτους(που σου έβγαλε είπαμε 140) και την τιμή που θέλεις να πάρει, με αλλαγή του κελιού του Κ(που αρχικά είχες βάλει 120).