Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Όπως αναφέρθηκε στην ομάδα του έτους στο fb, φέτος έχουν γίνει και [url]οι ταλαντώσεις με απόσβεση[/url] !
Επίσης,έγκυρες πηγές (
(χωρίς να θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου...)
Συντονιστής: University Editors

Από ό,τι κατάλαβα, είναι όλο ελατήριο, αλλά το lo είναι σχεδιασμένο σαν ευθεία, και η μετατόπιση z σαν ζιγκζαγκ.bender έγραψε:Ιανουαριος 2013 , στο 4ο θεμα ειναι σκετο ελατηριο ή και με ραβδο;
αχα....γιατι εχω την εντυποση οτι ο xvantsik το εχει παρει ως ραβδο το ενα κομματι! Επισης στον γκαρουτσο σελ. 269 υπαρχει μια παρομοια ασκηση οπου επειδη ειναι με 2 βαθμους ελευθεριας παιρνει για την κινητικη ενεργει 1/2*m*[(χ)'^2 + (y)'^2] οπου στην προκειμενη περιπτωση (χ)'= ((lo+z)*cosθ)' (y)'= ((lo+z)*sinθ)'. Αν μπορει καποιος να το επιβαιβεωσει θα ηταν καλη φασηTEL9021 έγραψε:Από ό,τι κατάλαβα, είναι όλο ελατήριο, αλλά το lo είναι σχεδιασμένο σαν ευθεία, και η μετατόπιση z σαν ζιγκζαγκ.bender έγραψε:Ιανουαριος 2013 , στο 4ο θεμα ειναι σκετο ελατηριο ή και με ραβδο;

παιδια σας ευχαριστουμε πολυ για την ενισχυση της βιβλιοθηκης του φορουμ!!
συντομα τα αρχεια σας θα ανεβουν στο πανελ!!

Έχεις δύο δίσκους (m,r1) και (m,r2).Αρχικά ο πρώτος περιστρέφεται με γωνιακή ταχύτητα ω2,ενώ ο δεύτερος ηρεμεί.Ξαφνικά οι δίσκοι εφάπτονται και το σύστημα περιστρέφεται με γωνιακή ταχύτητα ω. Να υπολογιστεί η γωνιακή ταχύτητα ω και η μεταβολή της κινητικής ενέργειας ΔΕκ του συστήματος.xvantsik έγραψε:Μπορείς να ανεβάσεις την εκφώνηση? Να σ βοηθήσω αλλά δεν έχω βιβλίο να την δω