ξέρει κάποιος αν το χ της αρηγμάτωτης είναι το ίδιο με το χ της ρηγματωμένης στις σελίδες 80-81?
και αν όχι, τότε ποιο χ χρησιμοποιούμε για την εύρεση της Μcr?
ευχαριστώ
ευχαριστώ..
απλά έχω μια χειρόγραφη λύση της άσκησης 3 που έπαιρνε το χ της ρηγματωμένης, ενώ στη λύση που υπάρχει εδώ στο mqn ασκ3 2008-2009
έπαιρνε της αρηγμάτωτης κ δεν ήξερα τι είναι σωστό.
Να ρωτήσω και γω το κατιτίς μου...
Όταν πάμε να βρούμε το Icr της ρηγματωμένης διατομής, ποιο Ec χρησιμοποιούμε; Το τεχνικό E που ισχύει για την αρχή του διαγράμματος ή θεωρούμε ότι υπολογίζουμε ρηγματωμένη διατομή κοντά στο όριο λειτουργικότητας, οπότε χρησιμοποιούμε το Ec/0.002; Ευχαριστώ!
(Άσχετο, το βιβλίο στο σημείο αυτό με τα μ τα κάνει μαντάρα, ξεχνάει να αφαιρέσει τη μονάδα από τα μ και υπολογίζει το εμβαδόν στα σημεία αυτά 2 φορές!)
Νομίζω ότι το Ec παραμένει το ίδιο τόσο πριν όσο και λίγο μετά την ρηγμάτωση.
Όσο για αυτό που είπες στην παρένθεση:
Σε πιο από τα 2 μ αφαιρούμε την μονάδα?Και λογικά την μονάδα την αφαιρούμε μόνο στην αρηγμάτωτη έτσι?
POSTREACT(ions) SUMMARY
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
Τη μονάδα την αφαιρούμε στα σημεία που υπάρχει και διατομή σκυροδέματος και διατομή οπλισμού. πχ στην αρηγμάτωτη και στα δύο και στη ρηγματωμένη στο θλιβόμενο οπλισμό.