Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Λοιπόν μετά από ψάξιμο και βοήθεια (thnx lybe) κατέληξα στην άκολουθη μεθοδολογία για επίλυση υπερστατικών με την μέθοδο παραμορφώσεων (ας με διαψεύσει κάποιος αν έχω λάθος ή ας με επιβεβαιώσει κάποιος παρακαλώ )airetikos έγραψε:ρε παιδιά αυτή η ερώτηση θυμίζει πολύ μηχανική 2 αλλά θα την κάνω γιατί δεν τα καταφέρνω.
Μπορούμε να βάλουμε τις δυνάμεις όλες εφελκυστικές και να εφαρμόσουμε την εξίσωση συμβιβαστού με + ώστε να βρούμε αρχικά το 1ο ερώτημα και μτη συνέχεια τα υπόλοιπα? ή αφού είναι κάποιες σίγουρα θλιπτικές (στο 1 ερώτημα τουλάχιστον) να βάλουμε - στο Δl στην εξίσωση συμβιβαστού? και άμα κάποια ράβδος δεν γνωρίζουμε αν εφελκύεται ή όχι? γιατί το σύστημα δεν βγαίνει με την πρώτη μεθοδολογία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
1 Γράφω τις εξισώσεις ισορροπίας με φορές εφελκυστικές και λύνω την ισορροπία.
2 Γράφω την εξισωση συμβιβαστού ως εξίσωση μηκών.
3 Όπου γνωρίζω οτι η δύναμη είναι εφελκυστική γράφω το dl=N*L/(E*A)>0
4 Όπου γνωρίζω οτι η δύναμη είναι θλιπτική γράφω το dl=-(N*L/(E*A))>0
5 Όπου δεν γωρίζω τη δύναμη τότε θεωρώ εφελκυστικές τις δυνάμεις και λύνω το σύστημα όπου το πρόσημο θα μου καθορίσει το αν είναι εφελκυστική ή όχι.
και πάλι ζητώ συγνώμη που είμαι offtopic αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό για να λύσουμε όλα τα ερωτήματα του προβλήματος.