Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Τεχνική Μηχανική ΙΙ(Μηχανική του Παραμορφώσιμου Σώματος)(2012-13)
Συντονιστής: University Editors
Re: Τεχνική Μηχανική ΙΙ(Μηχανική του Παραμορφώσιμου Σώματος)(2012-13)
Ναι νομίζω ότι όπως τα λέει ο OxYdO είναι.Ο φορέας δε σπάει.Επειδή είχα κι εγώ ένα θεματάκι με το τι και πως μετατοπίζεται θα το ψάξω λίγο μετά κι αν καταλήξω κάπου θα ξαναστειλω.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
- OxYdO
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2011
@jiggly
Απλά να προσθέσω ότι το γεγονός ότι μετατοπίζεται το σημείο της εσωτερικής άρθρωσης δε σημαίνει ότι εκατέρωθεν αυτής, η φορά της μετατόπισης είναι ίδια. Μην ξεχνάμε ότι η στροφή επιτρέπεται.
Απλά να προσθέσω ότι το γεγονός ότι μετατοπίζεται το σημείο της εσωτερικής άρθρωσης δε σημαίνει ότι εκατέρωθεν αυτής, η φορά της μετατόπισης είναι ίδια. Μην ξεχνάμε ότι η στροφή επιτρέπεται.

Με μπέρδεψες κάπως. :/OxYdO έγραψε:@jiggly
Τέλος πάντων να ρωτήσω κάτι άλλο.Στον κύκλο του Mohr ,υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση για τα +,- του Τχψ? Εννοώ αν πχ Τχψ>0 τότε το σχεδιάζουμε κάθετα και προς τα κάτω,ενώ Τχψ<0 καθετα και προς τα πάνω...?Ή επιλέγω μόνη μου όπου θέλω να ορίσω θετικά και αρνητικά διατμητικής τάσης?
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Νομίζω είναι συγκεκριμένη η σύμβαση ...
Txy>0 όταν περιστρέφει κατά ΣΔΩ το σημείο.Jiggly έγραψε:Με μπέρδεψες κάπως. :/OxYdO έγραψε:@jiggly
Τέλος πάντων να ρωτήσω κάτι άλλο.Στον κύκλο του Mohr ,υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση για τα +,- του Τχψ? Εννοώ αν πχ Τχψ>0 τότε το σχεδιάζουμε κάθετα και προς τα κάτω,ενώ Τχψ<0 καθετα και προς τα πάνω...?Ή επιλέγω μόνη μου όπου θέλω να ορίσω θετικά και αρνητικά διατμητικής τάσης?
Τχy<0 όταν περιστρέφει κατά ΑΔΩ το σημείο.
Σε εσωτερική άρθρωση ο φορέας (δηλαδή η δοκός) σπάει και κάνει γωνία.
Παιδια εχει δοκιμασει κανεις να λυσει τα θεματα επαναληπτικης του '11??Αν ναι συμφωνειτε με την λυση του AlPacino στο θεμα 1??? γιατι βρισκω τελειως διαφορετικα αποτελεσματα!!!
παιρνει Α=4*10^4 ενω ειναι 2*10^4 απο οτι παρατηρω
όχι, έχει κάνει λάθος. Παίρνει ΣΜδ(-)=0, όμως στο δ δεν έχουμε άρθρωση όπως π.χ. στο γ ώστε να ισχύει αυτό.mike21 έγραψε:Παιδια εχει δοκιμασει κανεις να λυσει τα θεματα επαναληπτικης του '11??Αν ναι συμφωνειτε με την λυση του AlPacino στο θεμα 1??? γιατι βρισκω τελειως διαφορετικα αποτελεσματα!!!
Ναι και αυτο βρισκει ετσι λαθος τις αντιδρασεις οπως επισης και κανει λαθος στην παραμορφωση της δοκου.Νομιζω οτι πρεπει να σπασει στην αρθρωση Γ
ναι, σπάει στο γ, όχι στο δ.