Το γνωστικό αντικείμενο που θα αποκομίσεις από κάθε κατεύθυνση αλλά ακόμη και οι επιλογές μαθημάτων που θα κάνεις διαφοροποιούν σε μεγάλο τις κατευθύνσεις μεταξύ τους. Μπορείς να διαλέξεις μια κατεύθυνση με μαθήματα επιλογής μόνο του χαρακτήρα της κατεύθυνσης ή κάποια άλλη που σου δίνει μεγαλύτερη ή μικρότερη ευελιξία ή τέλος τέλος κάποια «φυγόπονη» κατεύθυνση. Το πτυχίο είναι ενιαίο αλλά ο καθένας κάνεις τις επιλογές του και είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Δεν κατονομάζω τις κατευθύνσεις για να μην καταλήξει το topic σε flaming.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε
I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.
Πάντως intelx, οφείλω να προσθέσω ότι από την εμπειρία μου κατάλαβα ότι κάποιος που θέλει να παίρνει καλούς βαθμούς (άνω του 8 πχ), την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζει σε όποια κατεύθυνση κ αν πάει. Πχ σύγκρινε βαθμούς στα Αστικά Οδικά Δίκτυα και Στατικής 4.
Αστικά οδικά πάντως δύο 8αρια είχαν βάλει, ένα το καλοκαίρι και ένα τώρα.
Οπότε όταν λες για "φυγόπονες" επιλογές μάλλον αναφέρεσαι σε όσους θέλουν απλά να περνάνε το μάθημα και όχι σ' αυτούς που θέλουν να βγάλουν βαθμό, χωρίς κάποιο κόπο.
Για να μη δίνουμε και λάθος εντυπώσεις στους συμφοιτητές μας...
bob21 έγραψε:Πάντως intelx, οφείλω να προσθέσω ότι από την εμπειρία μου κατάλαβα ότι κάποιος που θέλει να παίρνει καλούς βαθμούς (άνω του 8 πχ), την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζει σε όποια κατεύθυνση κ αν πάει. Πχ σύγκρινε βαθμούς στα Αστικά Οδικά Δίκτυα και Στατικής 4.
Αστικά οδικά πάντως δύο 8αρια είχαν βάλει, ένα το καλοκαίρι και ένα τώρα.
Οπότε όταν λες για "φυγόπονες" επιλογές μάλλον αναφέρεσαι σε όσους θέλουν απλά να περνάνε το μάθημα και όχι σ' αυτούς που θέλουν να βγάλουν βαθμό, χωρίς κάποιο κόπο.
Για να μη δίνουμε και λάθος εντυπώσεις στους συμφοιτητές μας...
Ευχαριστω bob21,αυτη ηταν σημαντικη πληροφορια που την ειχα παρατηρησει κι εγω και το επιβεβαιωνεις.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
Χαίρομαι! Επίσης, όπως μας είχει πει ο κος Κανελλαιδης στην Οδοποιια κάποτε, να διαλέξετε όποια κατεύθυνση σας ΑΡΕΣΕΙ. Όλα τ'άλλα είναι δευτερεύοντα. Έτσι κ αλλιώς μετά στο επάγγελμα, στην Ελλάδα (που δεν έχει τόσο οργανωμένη δομή στα human resources κλπ όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη) θα ασχοληθούμε με ό,τι έργα έχουν ζήτηση. Μπορεί να είναι κτιριακό, συγκοινωνιακό, υδραυλικό...Ποιός ξέρει?
συνάδελφος αν θυμάμαι καλά άλλαξε στο 8ο (μπορεί και στο 9ο, δεν είμαι σίγουρος) απλά έπρεπε να περάσει άλλα μαθήματα.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.
Χαιρετιζω την προσπαθεια.Νομιζω οτι ειναι χρησιμη η καταθεση των αποψεων των φοιτητων που θα μπουν στο 9 εξαμηνο υστερα απο ενα χρονο στην
κατευθυνση της επιλογης τους.