Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2009-10)
Συντονιστής: University Editors
Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2009-10)
Δάσκαλε στο τυπικό πρόβλημα 2 των κλειστών γιάτι εξασφαλίζεται σύγκλιση στην σωστή Q ? Αφού δεν γνωρίζουμε τις γραμμικές απώλειες τότε θεωρητικά δεν προκύπτουν άπειροι συνδυασμοί που βγάζουν άλλες παροχές? Π.χ. gia hf1=a έχω ένα Q1 , hf1=b έχω ένα Q2?
Ευχαριστώ!!
<roger and out>, καλή επιτυχία αύριο!
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
στην 6η σειρα ποια ειναι η μικρη διατομη στο ΓΔΕ? και γιατι συγκρινει τις κλισεις στα ΓΔ, ΔΕ?
@ckotscv
Το Τ2 δεν βγάζει απειρία λύσεων.
Οι απώλειες hf είναι συσχετισμένες με το Q και πρέπει το άθροισμα των απωλειών να κλείνει στο Η.
Σκέψου ότι για Q2>Q1 (σε τυρβώδη ροή) παίρνεις hf2>hf1 για κάθε αγωγό του συστήματος, άρα δεν μπορεί να κλείνει και στις 2 περιπτώσεις στο Η.
Το Τ2 δεν βγάζει απειρία λύσεων.
Οι απώλειες hf είναι συσχετισμένες με το Q και πρέπει το άθροισμα των απωλειών να κλείνει στο Η.
Σκέψου ότι για Q2>Q1 (σε τυρβώδη ροή) παίρνεις hf2>hf1 για κάθε αγωγό του συστήματος, άρα δεν μπορεί να κλείνει και στις 2 περιπτώσεις στο Η.
@cotigki
Η μικρή διατομή είναι προφανώς το "κάτω μέρος" της σύνθετης ,όσο κομμάτι έχει βάση b.
Η σύγκριση που κάνει είναι με το 0,0050, που είναι η κλίση για τη "μικρή διατομή" που δίνει yο=1,81.
Λέει λοιπόν ο μάστορας ,αν η κλίση στο ΓΔ είναι μεγαλύτερη από 0,0050 το yο θα είναι μικρότερο ,άρα θα έχει ροή σε ύψος μέσα στη μικρή διατομή.
Όταν η κλίση είναι μικρότερη από 0,0050 η στάθμη θα ανέβει και θα γεμίσει μέρος τησ σύνθετης διατομής.
Η μικρή διατομή είναι προφανώς το "κάτω μέρος" της σύνθετης ,όσο κομμάτι έχει βάση b.
Η σύγκριση που κάνει είναι με το 0,0050, που είναι η κλίση για τη "μικρή διατομή" που δίνει yο=1,81.
Λέει λοιπόν ο μάστορας ,αν η κλίση στο ΓΔ είναι μεγαλύτερη από 0,0050 το yο θα είναι μικρότερο ,άρα θα έχει ροή σε ύψος μέσα στη μικρή διατομή.
Όταν η κλίση είναι μικρότερη από 0,0050 η στάθμη θα ανέβει και θα γεμίσει μέρος τησ σύνθετης διατομής.
-
Amelie
- Έτος εισαγωγής: 2006
Ρε παιδιά, υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει κάποιος τη λύση της ασκ 6.1 έτσι όπως λύθηκε στην τάξη και για μας που δεν είμαστε στο 1ο τμημα?(δε μου βγαινουν τα νουμερα)καλλιο αργα παρα ποτε... 
Aν δεν μπορείς να βρεις λύση, βρες άλλο πρόβλημα...
Γιατι στις τμηματα βγ, γδ, δε δεν αλλαδει το κρισιμο βαθος? (Για την 6η σειρα λεω και γω) 
@civil_emp
Για τα τμήματα ΒΓ και ΓΔ που η ροή γίνεται σε αγωγό με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά έχω το ίδιο ycr.
H κλίση δεν επηρεάζει τον υπολογισμό του ycr.
Όσο για το ΔΕ όπου έχουμε τη σύνθετη διατομή βάσει των υπολογισμών του μάστορα ΤΥΧΑΙΝΕΙ να βγαίνει ycr=1,41 .
Για τα τμήματα ΒΓ και ΓΔ που η ροή γίνεται σε αγωγό με τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά έχω το ίδιο ycr.
H κλίση δεν επηρεάζει τον υπολογισμό του ycr.
Όσο για το ΔΕ όπου έχουμε τη σύνθετη διατομή βάσει των υπολογισμών του μάστορα ΤΥΧΑΙΝΕΙ να βγαίνει ycr=1,41 .
Απ οτι καταλαβαινω σε εξουσιοδοτησε ο μαστορας να απαντας... παντως είσαι κατανοητος φιλε μου. Οντως στο γδ το καταλαβαινω οτι είναι ιδια τα χαρακτηριστικα τα γεωμετρικα, αλλα στο ΔΕ βασει ποιου τυπου το υπολογιζει????? (προφανως δεν παιρνει αυτο με την τριτη ριζα του D^2/(b^2*g) ) E???
Δεν ξέρω αν πέφτω μέσα αλλά εγώ στη ΔΕ έβγαλα Qκμ=9,48>7,84(=Q), άρα η ροή με κρίσιμο βάθος πραγματοποιείται στη μικρή διατομή -> το yκ ίδιο με των ΒΓ,ΓΔ (δεν "έτυχε" ακριβώς δηλαδή)
(βλ.σελ.40 σημειώσεις Κατσαρέλη)
(βλ.σελ.40 σημειώσεις Κατσαρέλη)