k.a. έγραψε:παιδια εχει λυσει κανεις την πρωτη ασκηση ΧΥΖ του ανεβασε ο κυριος κατσαρελης στο my courses???Εχω ξεκινησει με hf4=47.9 και με προβλημα 2 βρισκω Q4 αλλα μου βγαινει f=0,45, V=0,361 που ειναι εντελως εκτος των οριων...οποιος την εχει λυσει ας απαντησει, ειναι επειγον!
κι εμενα μου εβγαινε στην αρχη ακριβως το ιδιο....το Κs το δινει μαλλον σε mm...στις πραξεις θα το βαλεις 0.0002..και 8α σου βγουν τα αποτελεσματα που εδωσε ο κ.Κατσαρελης
irenelimni έγραψε:στην ασκηση ΧΥΖ1. στον αγωγο 2 δεν θα επρεπε να υπαρχουν τοπικες απωλειες ενεργειας???
δεν καταλαβαινω τι εννοεις... οι τοπικες αναφερονται σε σημειο... που λες τελικα ???
βλακεια......δεν προλαβα να το διορθωσω...!!!κατι αλλο ομως..το z1 ειναι μεγαλυτερο του zβ...σωστα???γτ στην στην υποδειξη για το hf2 εχει zb-z1?;με προβληματιζει γιατι αν το ειχε στην γενικη περιπτωση θα ηταν σε απολυτο
Υπαρχει τυπογραφικο λαθος στη λυση της 1ης προοδου. στο πρωτο ερωτημα το J ειναι 0,0221 κι οχι 0,01767 αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα δηλαδη οι υπολογισμοι εχουν γινει με το σωστο J
irenelimni έγραψε:στην ασκηση ΧΥΖ1. στον αγωγο 2 δεν θα επρεπε να υπαρχουν τοπικες απωλειες ενεργειας???
δεν καταλαβαινω τι εννοεις... οι τοπικες αναφερονται σε σημειο... που λες τελικα ???
βλακεια......δεν προλαβα να το διορθωσω...!!!κατι αλλο ομως..το z1 ειναι μεγαλυτερο του zβ...σωστα???γτ στην στην υποδειξη για το hf2 εχει zb-z1?;με προβληματιζει γιατι αν το ειχε στην γενικη περιπτωση θα ηταν σε απολυτο
οο εχεις δικιο... βασικα λεει π-ο-ι-ο-τ-ι-κ-η λυση.. αυτο τα λεει ολα.. απλα παρουσιαζει την μεθοδολογια ... γνωμη μου..
ναι το z1 ειναι μεγαλυτερο του zβ, δηλαδη ουσιαστικα ο αγωγος (1) τροφοδοτει τον (2). λογικα στην υποδειξη το εχει ετσι γιατι μεχρι εκεινο το σημειο υποθετουμε ατυπα οτι η δεξαμενη Β τροφοδοτει τον αγωγο (2), οποτε δεν περιμενουμε αρνητικο αποτελεσμα (ασχετα αν ειναι z1>50,80) αλλα με hf2<0 επιβεβαιωνεται...
"Αν δεν κοιτας εκει που θες να πας, θα πας εκει που κοιτας" Δ.Α.Κ.
το κομματι των θυροφραγματων απο την μηχανικη των ρευστων σε ποιο σημεο βρισκεται??αν το εχει βρει ηδη καποιος θα βοηθουσε ιδιαιτερα να ελεγε την σελιδα...