Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Mερικές Διαφορικές Εξισώσεις και Μιγαδικές Συναρτήσεις (2013-14)
Συντονιστής: University Editors
Re: Mερικές Διαφορικές Εξισώσεις και Μιγαδικές Συναρτήσεις (2013-14)
Το σκεπτικό σου το κατάλαβα αλλά μήπως το κλάσμα θα βγει της μορφής Α/(z-1) και B/(z+1) ?
Ναι, φίλε μου όπως το λες. Βιάστηκα να απαντήσω. Και αυτό τα αλλάζει όλα: Θα έχεις πλέον ένα δακτύλιο ακτίνας 2 και θα κάνεις το ίδιο για <2 και >2(Κάνε πάλι το σχήμα). Πρόσεξε μόνο το εξής: Το Α/(z-1) δεν θα χρειαστεί να το αναπτύξεις, θα είναι απλά ένας όρος της Σειράς.
nulla dies sine linea
Ευχαριστώ, το κατάλαβα!
Ερώτηση: Στα φετινά θέματα στο 1β αφού βρήκαμε τους δακτυλίους μετά πως μετασχηματίζουμε αυτό το B/(z+1) ??? (με Β=1 μετά από πράξεις)
B/(z+1)=B/(z+1+1-1)=B/(z-1+2)=B/(2-(-(z-1)))=(B/2)/(1-(-(z-1)/2)) αν είσαι στον |z-1|<2 αναπτύσσεις σε λωράν από εκεί που το έχω φτάσει αν είσαι >2 κάνεις εκεί τα κόλπα(που βαριέμαι να εξηγώ) για να το φέρεις στη μορφή που θες για να αναπτύξεις μετά.
nulla dies sine linea
- OxYdO
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2011
Το αναρτώ, με κάθε επιφύλαξη για την ορθότητά του, γιατί μπορεί και κάποιος άλλος να ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο.
Στις λύσεις της Κανονικής 13 που έχει ανεβάσει ο (θεός) xvantsik υπάρχει ένα λάθος (θέμα 2, ερώτημα α) στον υπολογισμό του Res(t,i). Έχει φάει το ένα "-"
Έπρεπε να βγαίνει " +i/4 " και τελικά το ολοκλήρωμα μηδενικό.
Επιβεβαιώνει κανείς/καμία;
Στις λύσεις της Κανονικής 13 που έχει ανεβάσει ο (θεός) xvantsik υπάρχει ένα λάθος (θέμα 2, ερώτημα α) στον υπολογισμό του Res(t,i). Έχει φάει το ένα "-"

συμφωνω oxydo. και εγω το ιδιο βρηκαOxYdO έγραψε:Το αναρτώ, με κάθε επιφύλαξη για την ορθότητά του, γιατί μπορεί και κάποιος άλλος να ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο.
Black έγραψε:B/(z+1)=B/(z+1+1-1)=B/(z-1+2)=B/(2-(-(z-1)))=(B/2)/(1-(-(z-1)/2)) αν είσαι στον |z-1|<2 αναπτύσσεις σε λωράν από εκεί που το έχω φτάσει αν είσαι >2 κάνεις εκεί τα κόλπα(που βαριέμαι να εξηγώ) για να το φέρεις στη μορφή που θες για να αναπτύξεις μετά.
ευχαριστω!!
- xvantsik
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2012
όντως με συγχωρείτε, στον υπολογισμό του ολοκληρωτικού υπολοίπου του -i έπρεπε να είναι i/4.
Επαναληπτικό μάθημα Γκιντίδη 2012-13
Εδώ έχω ανεβάσει κ το Επαναληπτικό Μάθημα της Κυριάκη
Εδώ έχω ανεβάσει κ το Επαναληπτικό Μάθημα της Κυριάκη
Ευχαριστούμε πολύ! Οι σημειώσεις ανέβηκαν στο πάνελ ![]()
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.