Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Οδοποιία ΙΙ (2016-17)
Συντονιστής: University Editors
-
filippos_kal
Re: Οδοποιία ΙΙ (2016-17)
Στο μειλ τελικα ποιο αρχειο θελει?
Το fm16.xls
Εχω προβλημα στους ελεγχους 18-23-31.Ο καθηγητης ειπε να πειραξουμε τις συντεταγμενες,την παραμετρο Α ή ις ακτινες αλλα και παλι δεν μου βγαινουν.Γνωριζει καποιος την σχεση που πρεπει να εχουν μεταξυ τους εκτος του οτι για L>300 ΤΟ R>400.
Άμα πας στο φάκελο με το Excel έχει ένα αρχείο Word μέσα και στο παράρτημα Α εξηγεί τους ελέγχους. Για τον έλεγχο 31 επειδή έτυχε σε μένα και το θυμάμαι το έλυσα αλλάζοντας την κατά μήκος κλίση στην μηκοτομή.
Συνολικη ερωτηση μεχρι στιγμης :
Εχω συμπληρωσει στο εξελ τα στοιχεια μου απο οδοποιια 1 και εχω τρεξει το autocad και βγαινει ενα μικρο κομματι με κοκκινο στη μηκοτομη(λαθος δηλαδη).
Στη συνεχεια, κανοντας τους ελεγχους (πατησα στο τετραγωνακι ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΜΟΕ) μου βγαινουν καποιοι ΟΚ και καποιοι ΟΧΙ ΟΚ οπως σε πολλους οπως καταλαβα.
Τελοσπαντων απο κει και περα τι κανω?στελνω σε μειλ το εξελ με τα λαθη Ή προσπαθω να το διορθωσω τελειως και μετα το στελνω?Επισης, κανω κατι αλλο περα απο αυτο?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Εχω συμπληρωσει στο εξελ τα στοιχεια μου απο οδοποιια 1 και εχω τρεξει το autocad και βγαινει ενα μικρο κομματι με κοκκινο στη μηκοτομη(λαθος δηλαδη).
Στη συνεχεια, κανοντας τους ελεγχους (πατησα στο τετραγωνακι ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΜΟΕ) μου βγαινουν καποιοι ΟΚ και καποιοι ΟΧΙ ΟΚ οπως σε πολλους οπως καταλαβα.
Τελοσπαντων απο κει και περα τι κανω?στελνω σε μειλ το εξελ με τα λαθη Ή προσπαθω να το διορθωσω τελειως και μετα το στελνω?Επισης, κανω κατι αλλο περα απο αυτο?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Πρέπει να τα διορθώσεις, γενικά θέλει όλους τους ελέγχους ΟΚ, εκτός από αυτόν του κοιλώματος που δεν πειράζει αν βγαίνει Πρόβλημα.
Μπορεί μήπως κάποιος να πει περίπου τι έκανε ο Μερτζάνης στην τελευταία ώρα του μαθήματος; Ευχαριστώ.
Μπορεί να μου πει κάποιος, ποιες καρτέλες πρέπει να συμπληρώσουμε για να βγάλουμε τις διατομές;
Τι εννοείς ακριβώς; Αφού περάσεις τις κορυφές και σημαίες σου και σβήσεις ότι έχει στην καρτέλα "ιδιότητες διατομών" , τρέχεις τα σχέδια κανονικά. Μετά κοιτάς την καρτέλα ΚΛΙΣΕΙΣ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ που είναι με πράσινα γράμματα και σε όποια διατομή δεις κλίση 9999, πρέπει να την διορθώσεις με τον τρόπο που μας είπε ο καθηγητής : Πας στις "Ιδιότητες Διατομών", συμπληρώνεις όνομα και Χ.Θ διατομής και βάζεις Τ2 με κλίση 0,6667 ή Τ1 με -1,000 για όρυγμα και Ε με κλίση 0,6667 για επίχωμα στα κελιά Διαμόρφωση οδού (αριστερά/δεξιά) , και στα κελιά Διαμόρφωση εδάφους βάζεις 0 παντού. Αν σου βγαίνει σφάλμα δοκίμασε να αλλάζεις ή τα Τ1,Τ2 ή να κάνεις την κλίση αρνητική. Έτσι στο τέλος πρέπει στην καρτέλα ΚΛΙΣΕΙΣ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ με πράσινα γράμματα να μην έχεις σε καμία διατομή 9999.
Ευχαριστώtrauma έγραψε:Τι εννοείς ακριβώς; Αφού περάσεις τις κορυφές και σημαίες σου και σβήσεις ότι έχει στην καρτέλα "ιδιότητες διατομών" , τρέχεις τα σχέδια κανονικά. Μετά κοιτάς την καρτέλα ΚΛΙΣΕΙΣ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ που είναι με πράσινα γράμματα και σε όποια διατομή δεις κλίση 9999, πρέπει να την διορθώσεις με τον τρόπο που μας είπε ο καθηγητής : Πας στις "Ιδιότητες Διατομών", συμπληρώνεις όνομα και Χ.Θ διατομής και βάζεις Τ2 με κλίση 0,6667 ή Τ1 με -1,000 για όρυγμα και Ε με κλίση 0,6667 για επίχωμα στα κελιά Διαμόρφωση οδού (αριστερά/δεξιά) , και στα κελιά Διαμόρφωση εδάφους βάζεις 0 παντού. Αν σου βγαίνει σφάλμα δοκίμασε να αλλάζεις ή τα Τ1,Τ2 ή να κάνεις την κλίση αρνητική. Έτσι στο τέλος πρέπει στην καρτέλα ΚΛΙΣΕΙΣ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ με πράσινα γράμματα να μην έχεις σε καμία διατομή 9999.