Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2011-12)
Συντονιστής: University Editors
-
LeonardoDV
- Έτος εισαγωγής: 2007
Re: Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2011-12)
Είναι το "ύψος" του τραπεζίου (από τον άξονα της στήριξης ως στην παρειά). Η αγκύλη είναι το ημιάθροισμα των βάσεων στο τραπέζιο του διαγράμματος τεμνουσών. Το γινόμενο είναι η ροπή που μειώνει την ροπή στηρίξεως.
Να ρωτήσω κάτι συνάδελφοι. Στους τύπους Vrd,max και Τrd,max για τη διάτμηση και στρέψη αντίστοιχα στο fcd μπαίνει το 0,85 ή όχι? Ο Γιαννόπουλος δεν το βάζει, ο Τρέζος το βάζει.
Αναλόγως του ποιος διορθώνει το βάζουμε ή όχι... 
όπου βέπεις fcd υποχρεωτικά τώρα με τον ευρωκώδικα είναι 0,85fck/1,5. Mάλλον το ξεχάσανε, και είναι πολύ πιθανό γιατί στις σημειώσεις του Γιαννόπουλου υπάρχουνε αρκετα τετοια λαθάκια.
The direction of the eye, so misleading
The defection of the soul, nauseously quick
I dont question, our existence
I just question, our modern needs...
0,85 δηλαδη συντελεστης acc ( απο τον ορισμο του fcd ). Οπως εχει ο Γιαννοπουλος στις σημειωσεις του, για τις ιδιοτητες των υλικων , fcd= acc* fck / γc .civil_emp έγραψε:Να ρωτήσω κάτι συνάδελφοι. Στους τύπους Vrd,max και Τrd,max για τη διάτμηση και στρέψη αντίστοιχα στο fcd μπαίνει το 0,85 ή όχι? Ο Γιαννόπουλος δεν το βάζει, ο Τρέζος το βάζει.Αναλόγως του ποιος διορθώνει το βάζουμε ή όχι...
To acc ειναι 0,85 για τους ελεγχους σε καμψη με ή χωρις αξονικη δυναμη. Για ΟΛΕΣ τις αλλες περιπτωσεις πρεπει να λαμβανεται ισον με 1.
Επομενως στη διατμηση και τη στρεψη ειναι 1, αρα και εδω ο Πλουταρχος ειναι σωστος...
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion έγραψε: To acc ειναι 0,85 για τους ελεγχους σε καμψη με ή χωρις αξονικη δυναμη. Για ΟΛΕΣ τις αλλες περιπτωσεις πρεπει να λαμβανεται ισον με 1.
Επομενως στη διατμηση και τη στρεψη ειναι 1
που καταληγουμε δλδ?
-
Mixalisk89
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σύμφωνα με ΕΚΩΣ ισχύει ότι: To acc ειναι 0,85 για τους ελεγχους σε καμψη με ή χωρις αξονικη δυναμη. Για ΟΛΕΣ τις αλλες περιπτωσεις πρεπει να λαμβανεται ισον με 1.
Ενώ σύμφωνα με Ευροκώδικα είναι πάντα α= 0.85
Πάντως ο Τρέζος στη διάτμηση- στρέψη τόσο το πέρνει (α=0.85) και από ότι έχω καταλάβει τα κάνει όλα με EC2 με κάποιες αναφορές σε ΕΚΩΣ. Γιαννόπουλο δεν εχω δει αλλά υποθέτω οτί οι σημειώσεις είναι παλιές και λύνει με ΕΚΩΣ ας το επιβεβαιώση κάποιος γιατί είναι λίγο μπέρδεμα..
Επιπλέον, να ρωτήσω, στο λυμένο θέμα (2010-2011) στη θεωρία στην άσκηση 3 που έχουν διαρρεύσει και οι 2 οπλισμοί δεν ισχύει ισοδυναμία αξονικών?? Βγαίνει Fs1+Fc # Fs2

Ενώ σύμφωνα με Ευροκώδικα είναι πάντα α= 0.85
Πάντως ο Τρέζος στη διάτμηση- στρέψη τόσο το πέρνει (α=0.85) και από ότι έχω καταλάβει τα κάνει όλα με EC2 με κάποιες αναφορές σε ΕΚΩΣ. Γιαννόπουλο δεν εχω δει αλλά υποθέτω οτί οι σημειώσεις είναι παλιές και λύνει με ΕΚΩΣ ας το επιβεβαιώση κάποιος γιατί είναι λίγο μπέρδεμα..
Επιπλέον, να ρωτήσω, στο λυμένο θέμα (2010-2011) στη θεωρία στην άσκηση 3 που έχουν διαρρεύσει και οι 2 οπλισμοί δεν ισχύει ισοδυναμία αξονικών?? Βγαίνει Fs1+Fc # Fs2
Η εξίσωση έχει δυο μέλη---------> Νεσ=ΝεξMixalisk89 έγραψε:Επιπλέον, να ρωτήσω, στο λυμένο θέμα (2010-2011) στη θεωρία στην άσκηση 3 που έχουν διαρρεύσει και οι 2 οπλισμοί δεν ισχύει ισοδυναμία αξονικών?? Βγαίνει Fs1+Fc # Fs2![]()
![]()
οτι περισσευει , εξ
-
Mixalisk89
Ναι το ξέρω, δεν έδινε όμως εξωτερική.. αλλά παρτήρησα μετά, ότι λέει 'ισορροπεί' σ'αυτή την παραμόρφωση, υπονοεί μάλλον ότι υπάρχει εξωτερική δύναμη.. άρα όλα καλά.omerta έγραψε:Η εξίσωση έχει δυο μέλη---------> Νεσ=ΝεξMixalisk89 έγραψε:Επιπλέον, να ρωτήσω, στο λυμένο θέμα (2010-2011) στη θεωρία στην άσκηση 3 που έχουν διαρρεύσει και οι 2 οπλισμοί δεν ισχύει ισοδυναμία αξονικών?? Βγαίνει Fs1+Fc # Fs2![]()
![]()
οτι περισσευει , εξ
ειναι αλλος ο συντελεστης αcw της διατμησης, που λαμβανεται ισος με ενα, και αλλος ο συντελεστης αcc στον τυπο fcd που παιρνει τιμη 0,85. μαλλον εκει γινεται η παρανοηση.
The direction of the eye, so misleading