strava έγραψε:Γεια σε ολους! Στην 4.3 στο β ερωτημα αφου εχουμε βρει τη καθιζηση του σημειου Κ1 δε πρεπει να τη διορθωσουμε επειδη το δευτερο πεδιλο που τη προκαλει ειναι ακαμτο???? ρωταω επειδη στις λυσεις του κ Καββαδα δε βλεπω κατι τετοιο....
Ναι, θα πρεπει να πολλαπλασιασουμε με το μειωτικο συντελεστη κανονικα για να βρουμε την καθιζηση για το ακαμπτο...
Να ρωτησω κι εγω..Στην ασκηση 5.1 για να βρουμε την αμεση καθιζηση του ακαμπτου θεμελιου χρησιμοποιησαμε τον τυπο σελ.87.Ο τυπος αυτος ομως αναφερεται σε ευκαμπτη θεμελιωση..Και απ οτι βλεπω το ιδιο κανει και στην 5,3.Δεν θα επρεπε να πολ/με με 0,67 η 0,75 για να παρουμε την καθιζηση του ακαμπτου?Ευχαριστω!
fevi24 έγραψε:mind flower ευαριστώ πάρα πολύ για το αρχείο αλλά έχω πρόβλημα στο να το ανοίξω.Ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω?
Μάλλον βιάστηκα να ενθουσιαστώ...Ούτε και εμένα μου το ανοίγει...
Χρησιμοποιήστε το WinRAR. Αν δεν το έχετε μπορείτε να το κατεβάσετε από: http://www.win-rar.com/
Απο το αρχικό παράθυρο του προγράμματος χρησιμοποιήστε το wizard για ευκολία.
απο τα διαγράμματα στην σελ 135 και 142 για συνεκτικά και μη συνεκτικα εδάφη αντιστοιχά , αφού βρείς το β απο σελ 134 και με το βL απο το διάγραμμα βρίσκεις την τιμή που ισούτε το y0xBL/Hu και λύνεις ως προς y0.
Έχει βρει κανείς νούμερο ? στην 11,1 βρίσκω 5,18cm