Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Τεχνική Υδρολογία (2010-11)
Συντονιστής: University Editors
Re: Τεχνική Υδρολογία (2010-11)
Μια ερώτηση γενικότερου στατιστικού ενδιαφέροντος αλλά με εφαρμογή στην υδρολογία. Πως μπορώ γνωρίζοντας τις επιμέρους τυπικές αποκλίσεις επιμέρους δειγμάτων, να υπολογίσω την τυπική απόκλιση του συνολικού δείγματος που προκύπτει από την ενοποίηση των προαναφερθέντων? Σημειωτέον, δεν υπάρχουν στοιχεία άλλα όπως αριθμός μετρήσεων κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Lost.in.Athens
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2008
Υπάρχει τέτοιο πράγμα σε άσκηση υδρολογίας;;; Θυμάμαι πέρυσι κάτι λέγαμε στις πιθανότητες για τα διαστήματα εμπιστοσύνης μέσων τιμών, τυπικών αποκλίσεων κλπ όταν προσθέτουμε δύο δείγματα.
Και όμως υπάρχει lost...Ή τουλάχιστον έτσι μου έκατσε εμένα! Αυτό ακριβώς ήθελα να αποφύγω και εγώ, το άνοιγμα βιβλίων στατιστικής, περυσινών σημειώσεων, αβάσιμες υποθέσεις κλπ.Ξεφεύγει απο τα όρια της υδρολογίας βεβαια!
-
Lost.in.Athens
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2008
Δεν μπορεί, ή θα είναι πιο απλό από ό,τι φαίνεται ή θα το κάνανε πιο παλιά με άλλη ύλη...
υπαρχει περιπτωση να αναβληθει λογω απεργιας των ΜΜΜ
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
δεν νομιζω, εδώ έγιναν κανονικά οι εξετάσεις της Δευτέρας. Την Παρασκευή υπάρχουν μόνο στάσεις εργασίας σε ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ ενώ το μετρό λειτουργεί κανονικά
Παίδες εγώ πάντως μετά τις 28 κατεβάζω ρολά!
καλημερα. Μια ερωτηση. Αυτα τα διαστηματα εμπιστοσυνης που κανουμε εδω τι εξυπηρετουν; τι σημαινουν ακριβως κ πως τ υπολογιζουμε; ξερει κανεις που ηταν στο μαθημα της στατιστικης; ευχαριστω..
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
Οι Ματίνες είναι σίγουρα ανοιχτές αύριο;
2 φορες το χω δωσει, την ειχα ανοιχτη τη ματινα και τις 2 χωρις προβλημα!