Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Τεχνική Υδρολογία (2014-15)
Συντονιστής: University Editors
Re: Τεχνική Υδρολογία (2014-15)
Την έχουμε κάνει,αλλά όπως ανέφερα και σε ένα προηγούμενο ποστ,γενικά τη διόδευση είπε ''απλά να την κοιτάξουμε'' .
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
- tsimento_lagneia
- Έτος εισαγωγής: 2012
καλησπερα παιδια http://prntscr.com/5x81ai μπορει κανεις να λυσει το δευτερο ερωτημα ?? εχω φτασei μεχρι ενα σημειο αλλα το c μου βγαινει απο την εξισωση Q=0,278CiA c=1,125 που μαλλον εχει καποιο λαθος 
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Αισιόδοξος με εμπειρία.
μερικές σημειώσεις καθώς διάβαζα!
Σ'ευχαριστούμε πολύ niki94! Τo αρχείo ανέβηκε στο πάνελ
![]()
παιδιά στις ασκήσεις ειναι ολα ανοιχτά ? όσες ασκήσεις θέλουμε φέρνουμε ? ευχαριστώ!
η αγάπη για ζωή γεννά την τέχνη.....
ξερει κανεις πως λυνεται η ασκηση με το τριγωνικο πλημμυρογραφημα?στους τυπουσ τ πεταει ενα 10 χωρις να το εξηγει
- TEL9021
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2012
Μήπως εννοείς το 10 mm ύψος ενεργής βροχόπτωσης από τον ορισμό του μοναδιαίου υδρογραφήματος;panos9419 έγραψε:ξερει κανεις πως λυνεται η ασκηση με το τριγωνικο πλημμυρογραφημα?στους τυπουσ τ πεταει ενα 10 χωρις να το εξηγει
μπορεις να εξηγησεις πως υπολογιζεις το q αιχμης?
Το εμβαδόν του υδρογραφήματος που σχηατίζεται -το τριγωνάκι- ισούται με το V και ισχύει:
Εμβαδόν τριγώνου = (ΒάσηxΎψος) / 2 ---> V= (D χ Q) /2 (1),όπου D ο χρόνος βάσης και Q η παροχή αιχμής
Όμως από τη θεωρία ισχύει:
V = PχΑ (2) , όπου P η βροχόπτωση του (αν ειναι Μ.Υ. τότε είναι 10mm) και A η έκταση της λεκάνης
Άρα εξισώνεις τις δύο αυτές εκφράσεις για τον όγκο και βρίσκεις τον άγνωστο που θα έχεις κάθε φορά.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
Εμβαδόν τριγώνου = (ΒάσηxΎψος) / 2 ---> V= (D χ Q) /2 (1),όπου D ο χρόνος βάσης και Q η παροχή αιχμής
Όμως από τη θεωρία ισχύει:
V = PχΑ (2) , όπου P η βροχόπτωση του (αν ειναι Μ.Υ. τότε είναι 10mm) και A η έκταση της λεκάνης
Άρα εξισώνεις τις δύο αυτές εκφράσεις για τον όγκο και βρίσκεις τον άγνωστο που θα έχεις κάθε φορά.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
ευχαριστω πολυ για την απαντηση σ με βουηθησε!ξερεις αν δινουμε με κλειστα βιβλια τη θεωρια?
-
politikos mhxanikos
μηπως μπορει ν ανεβασει καποιος το επαναληπτικό σε pdf?? ευχαριστω