Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εδαφομηχανική Ι (2013-14)
Συντονιστής: University Editors
Re: Εδαφομηχανική Ι (2013-14)
Γίνεται μετά την συμπύκνωση να έχει το έδαφος μικρότερη πυκνότητα?
ρ=ρs(1+w)/(1+e)
ΠΡΙΝ : w>0
ΜΕΤΑ: w=0
Οπότε, με ρs = σταθερό και με το e να μην μεταβάλλεται πολύ, βγαίνει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα, αλλά και εμένα κάτι δεν μου κολλάει...
Οπότε, με ρs = σταθερό και με το e να μην μεταβάλλεται πολύ, βγαίνει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα, αλλά και εμένα κάτι δεν μου κολλάει...
-
Ολοκληρωμένος Τύπος
- Έτος εισαγωγής: 2010
αφού μειώνεται ο όγκος χωρίς να μειώνεται η μάζα, μάλλον δε γίνεται...
-
elina2_092
- Έτος εισαγωγής: 2010
Δε νομιζω οτι μπορεις να παρεις w=0 αφου δεν ξερεις αν εχει φυγει ολο το νερο. Λογικα απλα θα εχει μειωθει. Ισχυει ομως οτι ο βαθμος κορεσμου ειναι και πριν και μετα ισος με 1,εφοσον ο υδροφορος οριζοντας ειναι στην επιφανεια του εδαφους. Αρα μπορεις να βρεις απο το γνωστο τυπο τα ποσοστα υγρασιας πριν και μετα και στη συνεχεια τις αντιστοιχες πυκνοτητες. (Η πυκνοτητα μετα τη συμπυκνωση βγαινει ετσι μεγαλυτερη.)godfather έγραψε:ρ=ρs(1+w)/(1+e)
-
politikos mhxanikos
στην ασκηση 3 που δεν αναφερει κατι για υδροφορο ορζιοντα παιρνουμε παντου u=0 ?
το νερο μπορει να φεύγει αλλά η υγρασία δεν μηδενιζεται
-
politikos mhxanikos
Αναφερομαι στην ασκηση 3 που ζηταει τασεις ενεργες και ολικες χωρις να ανφερει κατι για υδροφορο οριζοντα
νομιζω οτι το w δεν το ξερεις αλλα μπορεις να το βρεις απο τον αλλο τυπο για Sr=1elina2_092 έγραψε:Δε νομιζω οτι μπορεις να παρεις w=0 αφου δεν ξερεις αν εχει φυγει ολο το νερο. Λογικα απλα θα εχει μειωθει. Ισχυει ομως οτι ο βαθμος κορεσμου ειναι και πριν και μετα ισος με 1,εφοσον ο υδροφορος οριζοντας ειναι στην επιφανεια του εδαφους. Αρα μπορεις να βρεις απο το γνωστο τυπο τα ποσοστα υγρασιας πριν και μετα και στη συνεχεια τις αντιστοιχες πυκνοτητες. (Η πυκνοτητα μετα τη συμπυκνωση βγαινει ετσι μεγαλυτερη.)godfather έγραψε:ρ=ρs(1+w)/(1+e)
la beaute est dans la rue......
1o TΕΣΤ (ΤΜΗΜΑ Α-Λ)
Spoiler: showΤΟ 1ο ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1/2014, ΩΡΑ 9:30-10:30πμ, ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ:
2Α (Α-Γκ), 2Β (Γλ-Καν), ΑΜΦ 1&2 (Καξ-Λ).
Η ΥΛΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ (ΓΕΩΣΤΑΤΙΚΕΣ & ΛΟΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ).
ΤΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ/ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΟΥΝ. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ MILIMΕTER ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (ΚΥΚΛΟ MOHR).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/2014 (ΩΡΑ 11:45-13:30, ΑΜΦ 1 & 2) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1/2014 (ΩΡΑ 8:45-9:30, ΑΙΘΟΥΣΕΣ 2Α, 2Β, ΑΜΦΙΘ 1&2).
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΣΚ.
Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΑΛΑΣ
--
Γεώργιος Μπουκοβάλας
Εδαφομηχανική Ι (Τμήμα Α-Λ) (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
mycourses.ntua.gr
Spoiler: showΤΟ 1ο ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1/2014, ΩΡΑ 9:30-10:30πμ, ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ:
2Α (Α-Γκ), 2Β (Γλ-Καν), ΑΜΦ 1&2 (Καξ-Λ).
Η ΥΛΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ (ΓΕΩΣΤΑΤΙΚΕΣ & ΛΟΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ).
ΤΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ/ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΟΥΝ. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ MILIMΕTER ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (ΚΥΚΛΟ MOHR).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/2014 (ΩΡΑ 11:45-13:30, ΑΜΦ 1 & 2) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1/2014 (ΩΡΑ 8:45-9:30, ΑΙΘΟΥΣΕΣ 2Α, 2Β, ΑΜΦΙΘ 1&2).
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΣΚ.
Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΑΛΑΣ
--
Γεώργιος Μπουκοβάλας
Εδαφομηχανική Ι (Τμήμα Α-Λ) (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
mycourses.ntua.gr
Καλησπέρα!
Γνωρίζετε αν εμεις που είμαστε απο μεγαλύτερο έτος μπορουμε να συμμετεχουμε στο τεστ?
Γνωρίζετε αν εμεις που είμαστε απο μεγαλύτερο έτος μπορουμε να συμμετεχουμε στο τεστ?