Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Η πιο όμορφη εικόνα της μνημονιακής Ελλάδας!
Οι ανυποχώρητοι συλλογικοί αγώνες κερδίζουν!
Νίκη για τις καθαρίστριες

Ανθρωποι ειναι , οπως ειναι και αυτοι που συναντω στην πολυτεχνιουπολη και που πληρωνω (ή πληρωνει ο πατερας μου αν θες) , οι οποιοι , ομως , θεωρηθηκαν πλεοναζον προσωπικο ... Αν την καθαριστρια της πολυκατοικιας σας , αποφασιζατε να την απολυσετε , λογω οικονομικων προβληματων των ενοικων-ιδιοκτητων , πως θα σου φαινοταν να σου ερχοταν ο αλλος και να σου ελεγε οτι πρεπει να συνεχιζεις να την πληρωνεις θες δεν θες ? Αν θα σου αρεσε τοτε παω πασο ... Αν δεν θα σου αρεσε θα σε παρακαλουσα να μου απαντησεις την 2η ερωτηση μου ... Εδω βεβαια , επειδη ειναι ζητημα του δημοσιου και η λειτουργικοτητα του αφορα ολους μας , θα πρεπει να δουμε αν η "πολυκατοικια" ειχε 20 καθαριστριες αντι για 1 (εκτος και αν θεωρεις οτι χρειαζονται 20 καθαριστριες σε μια πολυκατοικια , επειδη ειναι ανθρωποι και οχι αριθμοι) ... Και για αυτο εθεσα το 1ο ερωτημα , γιατι αν ειναι να συντηρω 20 ατομα για την δουλεια που μπορει να κανει ενα ατομο στο ονομα της ανθρωπιας καλυτερα να ειμαι απανθρωπος ... Και , ναι , αν θα μπορουσε καποιος να μου απαντησει το 1ο ερωτημα ...Shi έγραψε:Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου (με μπόλικη ειρωνεία):
1) Είναι και οι 397 δικαιωμένοι ένα νούμερο σε χαρτί ή μήπως είναι άνθρωποι αντίστοιχοι με αυτούς που συναντάς καθημερινά στην Πολυτεχνειούπολη, που εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες εργολαβίας, για να βρεις εσύ καθαρές τις αίθουσες και τους χώρους της;
2) Με ποιο δικαίωμα απαγορεύουν στους εργάτες και τις εργάτριες να διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;

leo8 έγραψε: Η παραδοσιακή μας σχέση με το κράτος - πατερούλη που ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις μας
Κλασική νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Ότι για το δημόσιο χρέος φταίει το δήθεν υπέρογκο (είναι πράγματι υπέρογκο;) δημόσιο και οι ιδεολοηψίες που ήταν κατάλοιπα της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς στην Ελλάδα (είχαμε ας πούμε συλλογικές συμβάσεις και κατώτατους μισθούς σα δε ντρεπόμασταν!). Συνδυάζεται με λίγη παπατζολογία του τύπου "γιατί να πληρώνουν οι Γερμανοί" τα δικά μας λάθη, αντί να αναρωτιέται γιατί να πληρώνει τα γαμημένα τα χρέη των τραπεζών ο φτωχός και ο μικρομεσαίος. Γιατί να μη φορολογείται ο πλούτος στην ελλάδα, αλλά να χαρατσώνεται η πρώτη σου κατοικία, γιατί να ξεπουλιούνται θάλασσες, παραλίες και βουνά, γιατί να ιδιωτικοποιείται το νερό, γιατί να πηγαίνεις φυλακή για μικρά χρέη στο δημόσιο, ενώ υπάρχουν ανέγγιχτες λίστες σε usb στα συρτάρια του Βενιζέλου γιατί να υπάρχουν εργαζόμενοι/σκλάβοι στα Jumbo που αμείβονται με 2,25€/ώρα τη στιγμή που η εταιρεία παρουσιάζει ρεκόρ τζίρου, γιατί χαρίζεται το δάσος της Ιερισσού στο Μπόμπολα και γράφουν στα αρχίδια τους το περιβάλλον, γιατί.... γιατί.... (μπορώ να συνεχίζω για ώρες)leo8 έγραψε:Από την άλλη δεν μπορούμε και να απαιτούμε να πληρώνουν οι Γερμανοί τις δικές μας ιδεοληψίες.
Ε και λίγη θεωρία των δύο άκρων μέσα για να ολοκληρωθεί το σκουπίδι... μην ξεχαστούμε και δε βάλουμε και την αριστερά μέσα στο σακίleo8 έγραψε:Τι μένει; Η προσφυγή στα άκρα, η απειλή της επιστροφής του προστατευτισμού. Με άλλα λόγια η απελπισία κόντρα στην κοινή λογική.
Και ξέρουμε ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, αλλά η Δημοκρατία δεν υφίσταται όταν τα ακραία αυτά ρεύματα γίνονται πλειοψηφικά ή πάρουν με κάποιον τρόπο την εξουσία.
Προφανώς ο αρθρογράφος, αλλά και το παπαγαλάκι του στο φόρουμ (λεο12423), δε ζει στην Ελλάδα γιατί:leo8 έγραψε:Διότι στην Ελλάδα η άνοδος της Χρυσής Αυγής μπορεί να δικαιολογηθεί από την καταστροφή της μεσαίας τάξης.