Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Γενική Οικοδομική (2008-09)
Συντονιστής: University Editors
Re: Γενική Οικοδομική (2008-09)
Ευχαριστω πολυ!!! Φαινεται παντως τους αρεσει πολυ αυτη η ερωτησούλα...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
Η διαφορές είναι κυρίως δύο :
1) Στατική : Οι δράσεις (φορτία) είναι προφανώς διαφορετικά + το επιτρεπόμενο κατακόρυφο βέλος της πλάκας επίσης (το δεύτερο με επιφύλαξη γιατί έχω στο μυαλό μου "σούπα" τους ελληνικό και γαλλικό κανονισμό)
2) Οικοδομική : Η διαμόρφωση των στοιχείων μόρφωσης (θερμομόνωση, στεγάνωση κλπ.) είναι επίσης προφανώς διαφορετική.
1) Στατική : Οι δράσεις (φορτία) είναι προφανώς διαφορετικά + το επιτρεπόμενο κατακόρυφο βέλος της πλάκας επίσης (το δεύτερο με επιφύλαξη γιατί έχω στο μυαλό μου "σούπα" τους ελληνικό και γαλλικό κανονισμό)
2) Οικοδομική : Η διαμόρφωση των στοιχείων μόρφωσης (θερμομόνωση, στεγάνωση κλπ.) είναι επίσης προφανώς διαφορετική.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
δεν ξερω αν αυτο πρεπει να το πεις αν σε ρωτησει για βατο-μη βατο.morisson έγραψε:>στο βατο δώμα δεν πρέπει να υπερβούμε το 1-2% κλίση, ώστε να υπάρχει βατότητα
καλο ειναι να μην ξεπερνας την 2% κλιση ακομα και σε μη βατο δωμα γιατι δεν σε ενδιαφερει μονο η ομαλοτητα, αλλα και το ποσο υλικο χρησιμοποιεις. με μεγαλυτερη κλιση βαζεις περισσοτερο υλικο στις ακρες--> πιο πολλα λεφτα. το εχει αναφερει και ο Τζουβαδακης
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
'Cos I can blow up in your face like dynamite
-
akrovolistos
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Γιαυτό η σωστή εκφώνηση είναι ποια είναι η κατασκευαστική διαφοράTheodore έγραψε:Υ.Γ.(αστειάκι): Η διαφορά μεταξύ βατού και μη-βατού δώματος είναι ότι στο ένα μπορείς να πατήσεις πάνω και να περπατήσεις, ενώ στο άλλο όχι...!(Εγώ ως κάφρος που ήμουν στα πρώτα έτη, αυτό του είχα απαντήσει...!)
![]()
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
Ζήτω οι ρετσέτες!
Καλησπέρα. Οι τοίχοι υπογείου προτιμάται να κατασκευάζονται από χυτή τοιχοποιία και γιατί??? Ευχαριστώ
<Χυτή τοιχοποιία> ???????
Νέοι όροι !!!!!
Νέοι όροι !!!!!
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
Και όμως αυτοί οι καινοφανείς όροι(!!!) ερωτήθηκαν σε επίσημη εξέταση του μαθήματος το Σεπτέμβρη του 2000.
-
akrovolistos
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δες το 2.5.2 σελ. 12.
Με χυτή κατασκευή αποφεύγονται οι αρμοί.
Με χυτή κατασκευή αποφεύγονται οι αρμοί.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
Ζήτω οι ρετσέτες!
Αχ αυτοί οι "Αρχι"τέκτονες...gregoire έγραψε:Και όμως αυτοί οι καινοφανείς όροι(!!!) ερωτήθηκαν σε επίσημη εξέταση του μαθήματος το Σεπτέμβρη του 2000.
-
brahe
- Επίτιμο μέλος
Gregoire νομίζω πως δεν είναι δόκιμος ο όρος "Χυτή τοιχοποιία".Η Τοιχοποιία δεν είναι ποτέ χυτή αλλά αποτελείται από τούβλα κτλ.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου,ναι στο υπόγειο προτιμάται το σκυρόδεμα στο πάτωμα και στις κατακόρυφες επιφάνειες.
Υ.Γ.:Τα κατακόρυφα στοιχεία του υπογείου αντιστέκονται στς ωθήσεις γαιών (Εδαφομηχανική 6ου εξαμήνου και αργότερα) και λέγονται τοίχοι αντιστήριξης.Δεν περιλαμβάνονται όμως στον όρο τοιχοιποιία όταν αναφερόμαστε σε μια οικοδομή!
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου,ναι στο υπόγειο προτιμάται το σκυρόδεμα στο πάτωμα και στις κατακόρυφες επιφάνειες.
Υ.Γ.:Τα κατακόρυφα στοιχεία του υπογείου αντιστέκονται στς ωθήσεις γαιών (Εδαφομηχανική 6ου εξαμήνου και αργότερα) και λέγονται τοίχοι αντιστήριξης.Δεν περιλαμβάνονται όμως στον όρο τοιχοιποιία όταν αναφερόμαστε σε μια οικοδομή!
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"