Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2014-15)
Συντονιστής: University Editors
-
Konstantinos_pap
- Έτος εισαγωγής: 2012
Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2014-15)
Με δεδομένο ότι γράφουμε δύο προόδους αυτή τη βδομάδα, υπάρχει πιθανότητα να δοθεί μια μικρή παράταση για την 3η+4η σειρά;
μαλλον δοθηκε, στο mycourses εχει ως ημερομηνια παραδοσης τη δευτερα 8/12 
Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να παραδίδετε τις Ασκήσεις στο τμήμα που ανήκετε, ανεξάρτητα πού παρακολουθείτε!
I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best. Oscar Wilde
-
denexwonoma
- Έτος εισαγωγής: 2009
Δάσκαλε στην άσκηση 4.5.3 χρησιμοποιείτε τις γραμμικές απώλειες hf της 30ετίας σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του συντελεστή γήρανσης, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την μεθοδολογία του προβλήματος 10Α κατά το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιούσατε γραμμικές απώλειες για t=0. Κατα λάθος?
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Γνωρίζει κάποιος εάν στις εξετάσεις πέρα απο το βιβλίο του κ.Στάμου-το οποίο καλύπτει την ύλη των κλειστών αγωγών- μπορούμε να έχουμε ανοιχτό κάποιο άλλο πάνω στους ανοιχτούς αγωγούς; Δίνουν ακόμη το βιβλίο των Νουτσόπουλος-Χριστοδούλου-Παπαθανασιάδης το οποίο καλύπτει το 2ο κομμάτι της ύλης;
- xvantsik
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Στις εξετάσεις θα έχουμε μόνο το βιβλίο του κ. Στάμου. Ενδέχεται να μπορούμε να επιλέξουμε και το τυπολόγιο του κ. Παπανικολάου. Το άλλο βιβλίο δεν το δινουν. Νομίζω είναι στα ποτάμια
- GiorgTsial
Ημερομηνία για την 2η πρόοδο έχει ανακοινωθεί;
Είχε ειπωθεί στο τελευταίο μσθημα από την κ.Νάνου ότι πιθανότερο είναι να γίνει την τελευταία Παρασκευή 16/1.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Στις σημειωσεις κ. Κατσαρελη,στη ροη υπο πιεση, στο παραδειγμα 4.3.3,σελιδα 61 στο τελος της ασκησης, τους συντελεστες τοπικων απωλειων σε καθε κομβο, πως τους υπολογιζω, ή ειναι δεδομενοι?
-Για απότομη στένωση (sudden contraction), ο συντελεστής τοπικών απωλειών στη γενική περίπτωση δινεται απ τη σχεση Ksc = 0,42*(1-(d/D)^2) όπου στην οριακή περίπτωση εισόδου ρευστού από δεξαμενή είναι Ksc = 0,50
-Για απότομη διεύρυνση αγωγού (sudden expansion) ο συντελεστής τοπικών απωλειών είναι Kse = (1-(d/D)^2)^2 όπου στην οριακή περίπτωση π.χ. είσοδος σε δεξαμενή, γίνεται Kse = 1. (d/D = λόγος μικρής/μεγάλης διαμέτρου)
-Για απότομη διεύρυνση αγωγού (sudden expansion) ο συντελεστής τοπικών απωλειών είναι Kse = (1-(d/D)^2)^2 όπου στην οριακή περίπτωση π.χ. είσοδος σε δεξαμενή, γίνεται Kse = 1. (d/D = λόγος μικρής/μεγάλης διαμέτρου)
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.