Στατική IV (2014-15)

Συντονιστής: University Editors

Άβαταρ μέλους
Σοφία Κ.

Re: Στατική IV (2014-15)

Δημοσίευση από Σοφία Κ. »

Θα μπορούσε μήπως κάποιος, να ανεβάσει τις σημειώσεις του από το τελευταίο μάθημα?
Αυτό της Πέμπτης 15/01.
Άβαταρ μέλους
amelie_a
Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευση από amelie_a »

@ Σοφία Κ.
Στο τελευταίο μάθημα απλά επαναλάβαμε την άσκηση με την καμινάδα που έχει σχέση με την συμμετοχή των ιδιομορφών στη μέθοδο της επαλληλίας και την λύσαμε και με διαφορετική φόρτιση. Η άσκηση υπάρχει στο βιβλίο (ας γράψει κάποιος τον αριθμό του παραδείγματος γιατί εγώ έχω άλλη έκδοση του βιβλίου).

Επίσης θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση για όποιον προβληματίζεται για το αν πράγματι υπάρχει κάποιος βαθμός ελευθερίας ή είναι εξαρτημένος από κάποιον βαθμό ελευθερίας που έχει ήδη ορίσει. Αυτό φαίνεται όταν πάει κανείς να υπολογίσει τα Kij που αντιστοιχούν σε μοναδιαία μετακίνηση αυτού του έξτρα (υπό εξέταση) βαθμού ελευθερίας όπου για να το κάνει αυτό θα πακτώσει όλους τους υπόλοιπους όπως λέει η θεωρία. Αν ο βαθμός ελευθερίας υπάρχει θα είναι δυνατό να σχεδιάσει κανείς μια παραμορφωμένη εικόνα στην οποία τα παραμορφωμένα μέλη προβεβλημένα στα αρχικά να έχουν το ίδιο μήκος (παραδοχή ότι δεν έχουμε αξονικές παραμορφώσεις). Αν ο βαθμός ελευθερίας δεν υπάρχει τότε στην προσπάθειά του κάποιος να παραμορφώσει τον φορέα κάποια μέλη θα τα εξαναγκάσει να αλλάξουν μήκος οπότε θα καταλήξει σε άτοπο.
Άβαταρ μέλους
Σοφία Κ.

amelie_a έγραψε:@ Σοφία Κ.
Στο τελευταίο μάθημα απλά επαναλάβαμε την άσκηση με την καμινάδα που έχει σχέση με την συμμετοχή των ιδιομορφών στη μέθοδο της επαλληλίας και την λύσαμε και με διαφορετική φόρτιση. Η άσκηση υπάρχει στο βιβλίο (ας γράψει κάποιος τον αριθμό του παραδείγματος γιατί εγώ έχω άλλη έκδοση του βιβλίου).
Ευχαριστώ. Σαφής η απάντηση - καλό διάβασμα!
Άβαταρ μέλους
ps179
Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευση από ps179 »

Σοφία Κ. έγραψε:
amelie_a έγραψε:@ Σοφία Κ.
Ευχαριστώ. Σαφής η απάντηση - καλό διάβασμα!
Στην πιο πρόσφατη έκδοση του βιβλίου είναι το παράδειγμα 14.3.1 στη σελίδα 732
Άβαταρ μέλους
Σοφία Κ.

Ευχαριστώ!
(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: δεν ήταν ειρωνικό το σχόλιό μου - απάντηση στην amelie_a. Πράγματι βρήκα την απάντησή της σαφή.)
Καλό διάβασμα και πάλι!
papi
Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευση από papi »

Αν στα μονώροφα (ή και σε πολυβάθμια με μητρωο 3*3) μας ζητάει να βρούμε ιδιοσυχνότητες πώς θα το λύσουμε? δε βγαίνει εξίσωση 3ου βαθμού?
Εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει η ελληνική πραγματικότητα...
Άβαταρ μέλους
amelie_a
Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευση από amelie_a »

epicas έγραψε:Ρε παιδια το μαθημα με μια σχεδον ολοκληρωμένη παρακολούθηση ( χωρις ομως προσωπική ενασχόληση στο σπιτι ) , με 4 μερες διαβασμα υπαρχει ελπιδα να περαστεί ;:P
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Έλα να γράψεις, άλλωστε τσάμπα είναι! :lol:
Πέραν της πλάκας εγώ στη θέση σου θα ερχόμουν.
sf_krt

Δημοσίευση από sf_krt »

Καμία ιδέα για το πως λυνόταν το 2ο Θέμα και που υπάρχει για να διαβάσουμε κατι ανάλογο;
pennywise

Δημοσίευση από pennywise »

Aνήκει στο κεφάλαιο του γενικευμένου μονοβαθμίου.Υπάρχει και στο βιβλίο του Κατσικαδέλη,αλλά λίγα πράγματα .Άκουσα πάντως ότι στο βιβλίο του Chopra είναι καλύτερα γραμμένο.
Άβαταρ μέλους
epicas

Δημοσίευση από epicas »

amelie_a έγραψε:
epicas έγραψε:Ρε παιδια το μαθημα με μια σχεδον ολοκληρωμένη παρακολούθηση ( χωρις ομως προσωπική ενασχόληση στο σπιτι ) , με 4 μερες διαβασμα υπαρχει ελπιδα να περαστεί ;:P
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Έλα να γράψεις, άλλωστε τσάμπα είναι! :lol:
Πέραν της πλάκας εγώ στη θέση σου θα ερχόμουν.
Δεν ξερω ,τελικά νιώθω ικανοποιημένος για την επιλογή μου να μην ερθω και να διαβάσω σίδερα :P
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Απάντηση

Επιστροφή στο