Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Αντισεισμική Τεχνολογία 1 (2014-15)
Συντονιστής: University Editors
Re: Αντισεισμική Τεχνολογία 1 (2014-15)
Είναι οι μάζες που προκύπτουν από την παραδοχή συγκεντρωμένων μαζών (υποστηλωμάτων και δοκαριών, αναλόγως τι έχεις θεωρήσει), μια για κάθε κόμβο. Όχι μια για κάθε όροφο.
Οκ !! Ευχαριστώ!!
-
Jesus Didnt Yolo
- Έτος εισαγωγής: 2011
Στην ασκηση 16 το μητρωο μαζας γιατι στον πρωτο οροφο εχει I=45677,75 και στο δευτερο οροφο εχει I=2830,12;;; Ευχαριστω
Είναι λογικό να έχει μικρότερη στροφική αδράνεια ο 2ος όροφος απ'τον 1ο,αφού (α)στον πρώτο όροφο συμμετέχουν στη μάζα και οι μισές μάζες των υποστυλωμάτων ύψους 3m (β) ο όροφος δεν έχει τοιχοπληρώσεις όπως το ισόγειο και (γ) κινητό φορτίο έχει μόνο ο όροφος.Οι αποστάσεις xi,yi που υπεισέρχονται στον υπολογισμό του Ι αλλάζουν επίσης,αφού τα ΚΜ των 2 ορόφων διαφορετικά για τον ίδιο λόγο με πριν.Έχε στο μυαλό σου τη σχέση Ι=Icm+mi*((xi-xcm)^2+(yi-ycm)^2) όπου Icm-πλάκας=mi*(xi^2+yi^2)/12 κ αντίστοιχα για δοκούς-τοιχεία-υποστ/τα και xi,yi οι συντεταγμένες του ΚΜ κάθε δομικού στοιχείου ενώ xcm,ycm της κάθε κάτοψης.Με λίγα λόγια,αφού είναι διαφορετικές οι μάζες των 2 ορόφων και η στροφική αδράνεια εξαρτάται απ'αυτή (άμεσα μέσω του mi ή έμμεσα μέσω των xi,yi) ,εννοείται πως τα Ι διαφορετικά.Ελπίζω να σε κάλυψα!Jesus Didnt Yolo έγραψε:Στην ασκηση 16 το μητρωο μαζας γιατι στον πρωτο οροφο εχει I=45677,75 και στο δευτερο οροφο εχει I=2830,12;;; Ευχαριστω
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Για κάποιο λόγο το αρχείο που είχα φτιάξει, σώθηκε ως .srf και όταν το ανοίγω μου λέει ότι είναι corrupt. Ξέρει κανείς πως μπορεί να σωθεί το αρχείο και το βράδυ μου?
οσον αφορά τον αντισεισμικό σχεδιασμό, για τους γεωτεχνικούς, οι δύο πρόοδοι έχουν οριστεί για 22/5 και 5/6 .
Ο ΚΟΥΦΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ...
-
Jesus Didnt Yolo
Ευχαριστω πολυelcv έγραψε:Είναι λογικό να έχει μικρότερη στροφική αδράνεια ο 2ος όροφος απ'τον 1ο,αφού (α)στον πρώτο όροφο συμμετέχουν στη μάζα και οι μισές μάζες των υποστυλωμάτων ύψους 3m (β) ο όροφος δεν έχει τοιχοπληρώσεις όπως το ισόγειο και (γ) κινητό φορτίο έχει μόνο ο όροφος.Οι αποστάσεις xi,yi που υπεισέρχονται στον υπολογισμό του Ι αλλάζουν επίσης,αφού τα ΚΜ των 2 ορόφων διαφορετικά για τον ίδιο λόγο με πριν.Έχε στο μυαλό σου τη σχέση Ι=Icm+mi*((xi-xcm)^2+(yi-ycm)^2) όπου Icm-πλάκας=mi*(xi^2+yi^2)/12 κ αντίστοιχα για δοκούς-τοιχεία-υποστ/τα και xi,yi οι συντεταγμένες του ΚΜ κάθε δομικού στοιχείου ενώ xcm,ycm της κάθε κάτοψης.Με λίγα λόγια,αφού είναι διαφορετικές οι μάζες των 2 ορόφων και η στροφική αδράνεια εξαρτάται απ'αυτή (άμεσα μέσω του mi ή έμμεσα μέσω των xi,yi) ,εννοείται πως τα Ι διαφορετικά.Ελπίζω να σε κάλυψα!Jesus Didnt Yolo έγραψε:Στην ασκηση 16 το μητρωο μαζας γιατι στον πρωτο οροφο εχει I=45677,75 και στο δευτερο οροφο εχει I=2830,12;;; Ευχαριστω
Στους κόμβους θα εισάγεις μάζες σύμφωνα με την αρχή συγκεντρωμένων μαζών.Οι ροπές αδράνειας που λες, υπεισέρχονται όταν ορίζεις τα μέλη στο Element Classes που ζητάει ΕΑ,ΕΙ-2,ΕΙ-3.Εκτός κι αν δεν κατάλαβα την ερώτησή σου.Πάντως υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το Seismostruct εδώJesus Didnt Yolo έγραψε: Ευχαριστω πολυκαι μια τελευταια ερωτηση, στο seismostruct πως θα μοιρασω τις ροπες αδρανειας στους κομβους? κατα το δοκουν?
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
-
Jesus Didnt Yolo
Εννοω τη ροπη αδρανειας της πλακας που κινειται σαν στερεο σωμα. Το Mzz 
-
Lost.in.Athens
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2008
Ουσιαστικά αν κατανείμεις τις μάζες στους διάφορους κόμβους της πλάκας, προσεγγίζεται το Iθ αυτόματα.