Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Σε αλλα νεα:
Μπάμπης Παπαδημητρίου : Ελπίζω το ΔΝΤ να αντέξει γερά

Λίγο άσχετο, αλλά μου το θύμισες. Ξέρεις πόσοι εργαζόμενοι, βασικά εργάτες, σκοτώνονται κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός φράγματος; Αρκετοί.. σε πολλά αν όχι όλα τα φράγματα. Διαβάζουμε πουθενά γι'αυτά; Σε τι είδους περιστατικά θα τα εντάξουμε;wilshere έγραψε:το εργοδοτικό λάθος πού ακριβώς βρίσκεται? στο ανθρώπινο λάθος χειρισμό των εργαζόμενων της μονάδας? ας σοβαρευτουμε λίγο και να μην καταχραζόμαστε τραγικα συμβάντα ...

Οταν τα διυλιστηρια μπαινουν στη φαση της συντηρησης,προκειμενου να μη χαθει λεπτο παραγωγης,οι εργαζομενοι αναγκαζονται να δουλευουν εως και 12 ωρες συνεχομενα...!Μεχρι και το υπουργειο ειπε οτι "κυριο μελημα ειναι η τηρηση των ωραριων" (βεβαια καμια αλλη κουβεντα,μονο "βαθια οδυνη" απο τον υπεραριστερο Λαφαζανη...)Οποτε αυτη η τραγωδια δε συνεβη υπο φυσιολογικες συνθηκες.Προσεχε τι γραφεις σε τοσο σημαντικα θεματα,παρεπιπτοντως σε λιγες μερες και το δευτερο διυλιστηριο(πετρολα του Λατση)ξεκινα εργασιες συντηρησης.wilshere έγραψε:εγώ για το συγκεκριμμένο ατύχημα μίλησα, δεν μίλησα γενικά και σαφώς υπάρχουν περιπτώσεις όπουατυχήματα έγιναν υπό άλλα δεδομένα...
όσον αφορά το συγκεκριμμένο συμβάν, το γεγονός είναι ότι το ατύχημα οφειλόταν σε λάθος χειρισμό και όχι σε μέτρα ασφαλείας που δεν παρέχονταν ή δεν ξέρω τί, το αποτέλεσμα είναι από τη μία ότι η εταιρία μένει πολύ πισω λόγω της έκρηξης, το ακομα πιο τραγικό αποτελεσμα ότι 4 οικογενειες καταστραφηκαν, και τελικά όλη αυτή η τραγωδία χρησιμοποιείται για πορείες και ιστορίες...
αν διαφωνε΄ςι με μένα ρώτα τις οικογένειες των θυμάτων να σου πουν αν συμφωνούν που χρησιμοποιείται έτσι το συμβαν...
απλώς καποια πραγματα είναι αρκετά ευαίσθητα και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και όχι για το συμφέρον του όποιου κόμματος.

Το μη φυσιολογικο ειναι να δουλευουν οι εργατες συντηρησης σε ενα τοσο δυσκολο περιβαλλον 12 ωρες συνεχομενα...wilshere έγραψε:ξερω καλά τί λεω όπως και οτι γνωστοί μου δουλεύουν 1μιση μήνα σερί 7/7 12/24 στο διυλιστήριο...είναι μια στανταρ διαδικασια που γινεται μια φορα το χρόνο περιπου, δεν καταλαβαινω πού είναι το μη φυσιολογικο/ παρανομο.