Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2014-15)
Συντονιστής: University Editors
Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2014-15)
Ναι αλλά για να βρώ το hf δε θα πρέπει να ξέρω την ταχύτητα V(την οποία ψάχνω αφού ψάχνω την παροχή Q);;
Spoiler: showΔεν έχω δει το θέμα αναλυτικά...Αλλά κάτι που επίσης είπαμε σήμερα και όπως το κόβω,μάλλον χρειάζεται: Είναι Η=hf + 1,5(v^2/2g) , και λέμε έστω: (V^2/2g) = 1m (αυθαίρετα βάζεις κάποια τιμή, σκεπτόμενη τις εφικτές τιμές που μπορεί να πάρει το V...) .muffin έγραψε:Ναι αλλά για να βρώ το hf δε θα πρέπει να ξέρω την ταχύτητα V(την οποία ψάχνω αφού ψάχνω την παροχή Q);;
Λύνεις με αυτή την υπόθεση, βρίσκεις hf και Q κι έπειτα κάνεις έλεγχο για να δεις αν βγαίνει το V που υπέθεσες (εδώ π.χ. V=3,6). Αν δε σου βγει κάτι,βάζεις κάποια άλλη δοκιμή με άλλο V (πάντα εντός ορίων).
*Το K=1,5 ,ως άθροισμα του 0.5 και του 1.5 που είπαμε παραπάνω
**Ξέρω κάπως πολύ μπακαλίστικα το'πα, αλλά έτσι το δουλεύουμε, αν κατάλαβα καλά.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Μπράβο βρε Jiggly υδραυλικάρααα!!!!
Τώρα βγάζει νόημα.. 
- tsimento_lagneia
- Έτος εισαγωγής: 2012
- koutsou-bilo
- Έτος εισαγωγής: 2009
Στο pdf του κ. Κατσαρέλη για τους υπό πίεση αγωγούς (το 2ο στη λίστα), στη σελίδα 33/36, έχει μια εφαρμογή εύρεσης θεωρητικής διαμέτρου δωθέντων των άλλων δεδομένων. Χρησιμοποιεί την αριθμητική επίλυση με τα A,B,C η οποία, όμως, δεν υπάρχει ούτε στο βιβλίο ούτε στο τυπολόγιο. Δοκίμασα να το λύσω με την επαναληπτική διαδικασία του βιβλίου (σελ 98) αλλά δεν έβγαλα σωστά αποτελέσματα. Ξέρει κανείς ποια μέθοδο χρησιμοποιούμε?
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός
Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας
http://luben.tv/wp-content/uploads/2014 ... gif?3fb042
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός
Μπορεις να γραψεις και πανω στο βιβλιο καποια απο τα τυπικα προβληματα ετσι οπως τα λυνει ο Κος Κατσαρελης (με A, B, C) και να χρησιμοποιησεις αυτον τον τροπο για να τα λυσεις αντι για την επαναληπτικη μεθοδο.koutsou-bilo έγραψε:Στο pdf του κ. Κατσαρέλη για τους υπό πίεση αγωγούς (το 2ο στη λίστα), στη σελίδα 33/36, έχει μια εφαρμογή εύρεσης θεωρητικής διαμέτρου δωθέντων των άλλων δεδομένων. Χρησιμοποιεί την αριθμητική επίλυση με τα A,B,C η οποία, όμως, δεν υπάρχει ούτε στο βιβλίο ούτε στο τυπολόγιο. Δοκίμασα να το λύσω με την επαναληπτική διαδικασία του βιβλίου (σελ 98) αλλά δεν έβγαλα σωστά αποτελέσματα. Ξέρει κανείς ποια μέθοδο χρησιμοποιούμε?
- koutsou-bilo
- Έτος εισαγωγής: 2009
Άκυρο, τα ίδια βγάζει, το λάθος ήταν στις πράξεις μου. Οπότε η μέθοδος σελ 98 είναι κομπλέ.cofrem έγραψε:Μπορεις να γραψεις και πανω στο βιβλιο καποια απο τα τυπικα προβληματα ετσι οπως τα λυνει ο Κος Κατσαρελης (με A, B, C) και να χρησιμοποιησεις αυτον τον τροπο για να τα λυσεις αντι για την επαναληπτικη μεθοδο.koutsou-bilo έγραψε:Στο pdf του κ. Κατσαρέλη για τους υπό πίεση αγωγούς (το 2ο στη λίστα), στη σελίδα 33/36, έχει μια εφαρμογή εύρεσης θεωρητικής διαμέτρου δωθέντων των άλλων δεδομένων. Χρησιμοποιεί την αριθμητική επίλυση με τα A,B,C η οποία, όμως, δεν υπάρχει ούτε στο βιβλίο ούτε στο τυπολόγιο. Δοκίμασα να το λύσω με την επαναληπτική διαδικασία του βιβλίου (σελ 98) αλλά δεν έβγαλα σωστά αποτελέσματα. Ξέρει κανείς ποια μέθοδο χρησιμοποιούμε?
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός
στο 2ο θεμα απο τα φετινα,πως βρισκουμε θεωρητικη διαμετρο αφου δεν εχουμε τις απωλειες; παλι θεωρουμε κατι αυθαιρετα;
Νομίζω ότι στο πρώτο ερώτημα παίρνουμε τον αγωγό ολόκληρο με L= 2000m, οπότε οι απώλειες θα καθορίζονται από τα άκρα των δεξαμενών δηλαδή 50-10=40m.(με κάθε επιφύλαξη φυσικάστο 2ο θεμα απο τα φετινα,πως βρισκουμε θεωρητικη διαμετρο αφου δεν εχουμε τις απωλειες; παλι θεωρουμε κατι αυθαιρετα;
τελεια,ευχαριστω
και τελικα για την τιμη της θεωρητικης ,επιλεγω την τιμη της D2 ;
και τελικα για την τιμη της θεωρητικης ,επιλεγω την τιμη της D2 ;