Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Στο 4ο βρηκα:
yc=0,47
y1=0.577 υποκρισιμη
y2=0.405 υπερκρισιμη
y3=0.623 υποκρισιμη
Αλμα απο την 2 στην 3 που θα γινει αναντη του 3
M2-S2-S1-M2
Συντονιστής: University Editors
Έχει έναν τύπο για απευθείας υπολογισμό στις σημειώσεις Κατσαρέλη (σελ.99 ,στους ανοιχτους)bellatrix έγραψε:μπορει να εξηγησει καποιος στο τεταρτο θεμα πως απο τη κλιση του πυθμενα βγαζω το ομοιομορφο βαθος???
Μπορούμε να εφαρμόζουμε κανονικά τους τύπους ,αφού μπορούμε να σημειώσουμε ότι θέλουμε πάνω στο βιβλίο.koutsou-bilo έγραψε:Στο 3ο θεμα το 1ο ερωτημα το ελυσα με δοκιμες πανω στον τυπο του Manning (υπαρχει αλλος τροπος?) και εβγαλα βαθος ροης 1+0,33=1,33 > 1,11 = Yc , αρα η ροη υπερκρισιμη (2ο ερωτ). Στο 3ο ερωτημα με προσοχη στις πραξεις και απλη εφαρμογη Manning καταληγω οπως και τα παιδια πιο πριν σε J=4,72*10^-3 . Στο ερωτ 2 χρησιμοποιησα ετοιμο τυπο απο σημειωσεις Κατσαρελη για μεικτη διατομη με το πανω μερος ορθογωνικο για να βρω το Yc. Γενικα στις εξετασεις μπορουμε να εφαρμοζουμε αυτους τους τυπους ή μονο ο,τι περιεχει το τυπολογιο?
με την 1η V0 (την τυχαια) βρισκεις τις τοπικες απωλειες εισοδου εξοδου. μετα εισαι σε θεση να βρεις τις γραμμικες και το προβλημα ειναι βατο. βρισκεις λυνοντας το, νεα V1 και επαναλαμβανεις τον κυκλο εως οτου η Vn+1 να ειναι κοντα στην Vn.ЭЄ έγραψε:Παιδια πως ακριβως βρηκατε V= 1.80 στην 1η ασκηση στα θεματα του 14-15 ? Εννοω ειπαμε πως αρχικα βαζουμε μια V στην τυχη και μετα κανουμε ελεγχο αν ταυτιζονται απο τον τυπο Q=E*V . Εστω οτι δεν την βρισκουμε με την μια την V την σωστη ( πραγμα πολυ πιθανο ) η V2 που θα παρουμε δηλαδη η νεα τιμη της V ειναι και αυτη εντελως στην τυχη ? ή υπαρχει καποια σχεση ωστε να συγκλινουμε στην σωστη τιμη ? Περα απο τον περιορισμο 1< V < 3,5 !!!