Εισαγωγή στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2014-15)

Συντονιστής: University Editors

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
bender
Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Εισαγωγή στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2014-15)

Δημοσίευση από bender »

epicas έγραψε:Για το σημείο Γ θεωρούμε πως μεγιστη ροπη εχουμε για εξάντληση και σκυροδεματος και χαλυβα .
Α οκ, γι αυτό παιρνεις εs1=2.17 :thumbup:
Άβαταρ μέλους
epicas
Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευση από epicas »

εγω θελω να μου πεις εαν γνωρίζεις , στην ιδια εξέταση στο 1ο θεμα πως υπολογίζεται το z .
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
bender

Δημοσίευση από bender »

epicas έγραψε:εγω θελω να μου πεις εαν γνωρίζεις , στην ιδια εξέταση στο 1ο θεμα πως υπολογίζεται το z .
Δεν το εχω λυσει αλλα με μια γρηγορη ματια νομιζω οτι ειναι z=0.9d, αλλα μην σε παρω στον λαιμο μου, ας απαντησει και καποιος αλλος.
cofrem
Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευση από cofrem »

epicas έγραψε:εγω θελω να μου πεις εαν γνωρίζεις , στην ιδια εξέταση στο 1ο θεμα πως υπολογίζεται το z .
Δεν μπορούμε να υπολογισουμε το d επειδη ξερουμε παχος επικαλυψης, διαμετρους συνδετηρων και ραβδων d= 0,6- 0,03- 0,008- 0,016/2 και μετα απο τον: z= d- 0,4*x να βρουμε το z? ή αυτο εννοει να μην παρουμε ετοιμο το z?
Άβαταρ μέλους
bender

Δημοσίευση από bender »

cofrem έγραψε:
Δεν μπορούμε να υπολογισουμε το d επειδη ξερουμε παχος επικαλυψης, διαμετρους συνδετηρων και ραβδων d= 0,6- 0,03- 0,008- 0,016/2 και μετα απο τον: z= d- 0,4*x να βρουμε το z? ή αυτο εννοει να μην παρουμε ετοιμο το z?
δεν ειχα δει οτι το λεει αυτο η εκφωνηση οποτε λογικα θα βρεις το χ με δοκιμες των εs1, εs2 και οντως θα κανεις z=d-0.4*x
Άβαταρ μέλους
epicas

Δημοσίευση από epicas »

Το ερωτημα της επαναληπτικής ζηταει να μην γίνει εκτίμηση , οπου εκτιμηση ειναι z=0,9d .
Για να βρεις το z πας η μεσω του τυπου που εγραψες z=d-0,4x η z=ΣΜ/ΣF(Εφελκυστικές )
Το θεμα ειναι ομως οταν κανεις τον υπολογισμό υπο ποια καταπονηση τον κανεις , δλδ τον κανεις για την μεγιστη ροπή που δέχεται ο φορεας ; η το κανεις χωρις να δέχεται τιποτα , απλα και μονο μεσω αυτων που αντέχει ?
Τα εχει πει στο μαθημα ωστοσο οι σημειώσεις που διαθέτω δεν διευκρινίζουν
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
muffin
Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευση από muffin »

Εγώ πάντως το z το βρήκα και μέσω του τύπου και του τρόπου που είπε πιο πάνω ο cofrem και μέσω του z=ΣΜ/ΣF με τη μέγιστη ροπή που δέχεται ο φορέας, αλλά δε βρήκα το ίδιο αποτέλεσμα :crazy: ..πάντως λογικό είναι αυτό που είπε ο cofrem.. αφού μας δίνει το πάχος επικάλυψης το λογικό είναι να το χρησιμοποιήσουμε εκεί..
stratos1612
Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευση από stratos1612 »

Εκανε ο Μπαδογιαννης φετος ασκησεις με αναλογια αδρανων κλπ?
stratos1612
Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευση από stratos1612 »

Και αλλη μια ερωτηση. Εχει λυσει κανεις την ασκηση του εαρινης που δινει διάγραμμα ροπων καμπυλοτητων? Να την ανεβασει? Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
epicas

Δημοσίευση από epicas »

muffin έγραψε:Εγώ πάντως το z το βρήκα και μέσω του τύπου και του τρόπου που είπε πιο πάνω ο cofrem και μέσω του z=ΣΜ/ΣF με τη μέγιστη ροπή που δέχεται ο φορέας, αλλά δε βρήκα το ίδιο αποτέλεσμα :crazy: ..πάντως λογικό είναι αυτό που είπε ο cofrem.. αφού μας δίνει το πάχος επικάλυψης το λογικό είναι να το χρησιμοποιήσουμε εκεί..
Λοιπον κοίτα , οταν δεν εχουμε θλιβόμενο οπλισμο τοτε το ζ το βρίσκουμε έτσι οπως λες ( ζ=δ-0,4χ ) αλλα οταν εχουμε και θλιβομενο οπλισμό τοτε αλλαζει η συνισταμένη των θλιπτικών αρα χρησιμοποιουμε τον 2ο τυπο , οπου f= εφελκυστικες μονο .

Τωρα θεωρω πως οταν κανουμε τους ελεγχους για να βρουμε το Z τους κανουμε με τα εσωτερικα μεγέθη που θα αναπτύξει η διατομή .
Κατι σαν επαληθευση στους υπολογισμους σου ειναι το z το υπολογιστικο να βγαινει περιπου ισο με το z το προσεγγιστικό (=0,9d)
Oriah Mountain Dreamer
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο