Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Προεντεταμένο Σκυρόδεμα (2015-16)
Συντονιστής: University Editors
Re: Προεντεταμένο Σκυρόδεμα (2015-16)
τι ταξη μεγεθους σας βγαινουν οι δυναμεις προεντασης?
elina2_092 έγραψε:Ξέρει κάποιος πώς πρέπει να χειριστούμε τη φάση της μεταφοράς και τοποθέτησης?
Στην φάση μεταφοράς η δοκός υπολογίζεται ως αμφιπροέχουσα και για τις τάσεις ισχύει |σ1,0|<=|σcc| και σ2,0<=1500 kPa.
Για την τοποθέτηση η δοκός λογίζεται ως αμφιέρειστη, το ι.β. της πλάκας ως κινητό φορτίο (οι υπολογισμοί συνεχίζουν να γίνονται με τα αδρανειακά στοιχεία της δοκού μόνο) και για τις τάσεις ισχύει σ1,ꝏ <= 0 και |σ2,ꝏ|<=|σcc|.
Τελικές δυνάμεις με τις απώλειες, P1 = 5184 kN και P2 = 4236 kN . Δεν είναι στάνταρντ όμως, μπορώ να κάνω την διατομή 4 m και να βγουν πολύ διαφορετικές, ικανοποιώντας την επιθυμητή απαίτηση P2 = (1/2 - 1/3) P1.Kely έγραψε:τι ταξη μεγεθους σας βγαινουν οι δυναμεις προεντασης?
- Kouf
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2009
Να ρωτησω κατι αν η P2 ΔΕΝ ικανοποιει την συνθηκη (1/2-1/3)P1 εχουμε θεμα;;
Πάθος για ζωή
Στην εκφώνηση γράφει πως δεν είναι υποχρεωτικό να ισχύει. Απλά συνηθίζεται να γίνεται ~75% της προέντασης στην αρχική φάση και το υπολοιπο 25% σε επόμενη, εξ ου και η συνθήκη.Kouf έγραψε:Να ρωτησω κατι αν η P2 ΔΕΝ ικανοποιει την συνθηκη (1/2-1/3)P1 εχουμε θεμα;;
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
- Jimmis

- Έτος εισαγωγής: 2010
Οπότε να ρωτήσω και εγω το ύψος της διατομής σας βγαινει κοντα στο 3.8m? Και επίσης το yp1 και yp2?
Your gonna eat lightning, and your gonna crap thunder!
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
Πρώτη εξέταση Θέματος
Όπως ανακοινώθηκε και στο Μάθημα, η πρώτη εξέταση του Θέματος θα γίνει αύριο Τετάρτη 9/12/15.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών η εξέταση θα γίνει σε δύο αλφαβητικές ομάδες, ως εξής:
α) Επώνυμο Α - Λω. Την προγραμματισμένη ώρα του μαθήματος, στην Αντοχή υλικών (Αίθ. 202, 203)
β) Επώνυμο Μα - Ω. Από τις 16:00 και εξής, στην Αίθουσα 2Α, στα κτίρια της Σχολής.
Τονίζεται ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε αλλαγή στην αλφαβητική σειρά παραπάνω. Φοιτητές με επώνυμο από άλλο γράμμα από το καθορισμένο στην εκάστοτε ώρα δεν θα εξετασθούν εκείνη την ώρα.
Οι διδάσκοντες
--
Χρήστος Ζέρης
Προεντεταμένο Σκυρόδεμα (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών)
mycourses.ntua.gr
Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι σφάλματα είναι ικανοί να κάνουν.
Γνωρίζει κανείς για ποιό λόγο όταν υπολογίζουμε τον αριθμό συρματοσχοίνων και μετά στρογγυλεύουμε προς τα κάτω (γιατί έχουμε βρει το max) δε πάμε να ξαναυπολογίσουμε τις τάσεις ή να κάνουμε μια αναλογική διόρθωση στις ήδη υπάρχουσες?
Το λέω γιατί μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να προκύψει κανένας ανεπιθύμητος εφελκυσμός ή και υπέρβαση του ορίου θλίψεως.
Spoiler: showκαιρό είχα να γράψω σε τόπικ μαθήματος
Το λέω γιατί μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να προκύψει κανένας ανεπιθύμητος εφελκυσμός ή και υπέρβαση του ορίου θλίψεως.
- Jimmis

Προσωπικά εγώ ξαναυπολόγισα τις τάσεις τις καινούργιες αφού επέλεξα συρματόσχοινα και τένοντες και για τις 2 προεντάσεις!andskia έγραψε:Γνωρίζει κανείς για ποιό λόγο όταν υπολογίζουμε τον αριθμό συρματοσχοίνων και μετά στρογγυλεύουμε προς τα κάτω (γιατί έχουμε βρει το max) δε πάμε να ξαναυπολογίσουμε τις τάσεις ή να κάνουμε μια αναλογική διόρθωση στις ήδη υπάρχουσες?
Your gonna eat lightning, and your gonna crap thunder!
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
-
elina2_092
Ξέρουμε πότε θα είναι η τελική παράδοση του θέματος?