Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Πιθανότητες-Στατιστική (2015-16)
Συντονιστής: University Editors
Re: Πιθανότητες-Στατιστική (2015-16)
Στις τελευταίες σελίδες των πινάκων τους έχει.Οχι ακριβώς στην μορφή που τους χρειάζεσαι.Αλλά από κει βγαίνουν.
κομπλε! ευχαριστω πολυ!
- r-evolution
- Έτος εισαγωγής: 2012
Στα θέματα μπαίνει πιθανοφάνεια . Ωστόσο η παράγωγος που ισούται με το μηδέν δεν βγάζει κάτι για το θ ξέρουμε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν βρήκα κάτι στις ασκήσεις του Φουσκάκη .(ξέρω ότι το κάνει επίτηδες διότι δεν το έχει ο Γκαρούτσος )
- giorgossss
- Έτος εισαγωγής: 2011
Μήπως παραγωγίζεις την L(θ) και οχι την l(θ)= log(L(θ)) και γιαυτο σου βγάζει 0 ?r-evolution έγραψε:Στα θέματα μπαίνει πιθανοφάνεια . Ωστόσο η παράγωγος που ισούται με το μηδέν δεν βγάζει κάτι για το θ ξέρουμε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν βρήκα κάτι στις ασκήσεις του Φουσκάκη .(ξέρω ότι το κάνει επίτηδες διότι δεν το έχει ο Γκαρούτσος )
Γενικά όταν ζητά ε.μ.π. παραμέτρου θ, η οποία εξαρτάται από τη μεταβλητή x (δηλαδή το πεδίο ορισμού της x είναι ένα διάστημα με θ, π.χ.: θ<χ<10),
τότε εμπειρικά πάντα η ln(θ) και η μετ'έπειτα παραγώγιση της δεν οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα. Επομένως φτάνουμε συνήθως σε μία σχέση L(θ), την οποία και εξετάζεις ''με το μάτι'' με ποιο τρόπο μεγιστοποιείται. π.χ. καταλήγεις σε μία σχέση L(θ)=θ^ν Πχi^(-2), άρα για να μεγιστοποιηθεί αυτή η σχέση, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότερα τα x, άρα η εκτιμήτρια θα είναι θ=min(xi).
τότε εμπειρικά πάντα η ln(θ) και η μετ'έπειτα παραγώγιση της δεν οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα. Επομένως φτάνουμε συνήθως σε μία σχέση L(θ), την οποία και εξετάζεις ''με το μάτι'' με ποιο τρόπο μεγιστοποιείται. π.χ. καταλήγεις σε μία σχέση L(θ)=θ^ν Πχi^(-2), άρα για να μεγιστοποιηθεί αυτή η σχέση, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότερα τα x, άρα η εκτιμήτρια θα είναι θ=min(xi).
παιδια οι σημειωσεισ που εχουν ανεβει mqn που ειναι 100 σελ περιπου τισ εχει διαβασει κανεις να μας πει αν αξιζουν? ...
- fiddlerontheroof
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2014
Εχω διαβάσει γύρω στις 50 σελίδες και μου φαίνονται αρκετά καλέςsissara έγραψε:παιδια οι σημειωσεισ που εχουν ανεβει mqn που ειναι 100 σελ περιπου τισ εχει διαβασει κανεις να μας πει αν αξιζουν? ...
make Orwell fiction again
εγινεε ευχαριστω πλ
παιδιά να κάνω μια ερώτηση, οι καθηγητές στη στατιστική από τί αριθμό δείγματος (n) και πάνω θεωρούν πως το δείγμα είναι μεγάλο για να εφαρμόσουν διαφορετικές κατανομές στα Δ.Ε. ? γιατί ο γκαρούτσος λέει n>30 όμως ο φουσκάκης σε μία άσκηση με τέτοια δείγματα (ν1=31 και ν2=41) και διαφορά μέσων παίρνει την student που είναι για μικρά δείγματα