Αδερφέ, το ερώτημα που θέτεις φυσικά και με απασχολεί. Από την προσωπική μου επαφή με φίλους μουσουλμάνους εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και μέσα από μια απλή ιστορική ματιά, θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να μην έχεις κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τα θεμέλια που θα τεθούν στις σχέσεις μεταξύ σας , στον τρόπο που θα οργανώνεται η κοινωνία σαν σύνολο καθώς και στην αντοχή σας απέναντι στην ρητορική που κατευθύνει προς τις διακρίσεις και τα στερεότυπα.
Αν όντως το πιστεύεις αυτό που γράφεις θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τη Γραμμική Β'
Στην αρχαιότητα πάντως μέχρι την ελληνιστική εποχή έγραφαν με κεφαλαία, χωρίς κενά μεταξύ των λέξεων και χωρίς σημεία στίξης.
trauma έγραψε:
Αδερφέ, το ερώτημα που θέτεις φυσικά και με απασχολεί. Από την προσωπική μου επαφή με φίλους μουσουλμάνους εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και μέσα από μια απλή ιστορική ματιά, θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να μην έχεις κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τα θεμέλια που θα τεθούν στις σχέσεις μεταξύ σας , στον τρόπο που θα οργανώνεται η κοινωνία σαν σύνολο καθώς και στην αντοχή σας απέναντι στην ρητορική που κατευθύνει προς τις διακρίσεις και τα στερεότυπα.
Zagreus έγραψε:Αν όντως το πιστεύεις αυτό που γράφεις θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τη Γραμμική Β'
Στην αρχαιότητα πάντως μέχρι την ελληνιστική εποχή έγραφαν με κεφαλαία, χωρίς κενά μεταξύ των λέξεων και χωρίς σημεία στίξης.
Αφού αποδέχεσαι τη δημοτική σε τι συνίσταται η αφύσικη/τεχνητή παρέμβαση στη γλώσσα;
Ο γραπτός λόγος, ακολουθεί τον προφορικό. Το πολυτονικό σύστημα, όταν υπήρχε, αν δεν κάνω λάθος, αποτύπωνε και τις διαφοροποιήσεις στην εκφορά του λόγου. Εφόσον η δασεία, η περισπωμένη κ.ο.κ. δεν προσφέρουν πλέον τίποτα στην προφορά των λέξεων, μήπως είναι λίγο άσκοπη η χρήση τους;
Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι απατάσαι. Ούτως ή άλλως είναι τόσες οι παραβολές,οι μεταφορές, και γενικώς τόσα πολλά τα σημεία στο Κοράνι τα οποία δέχονται πληθώρα ερμηνειών, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις θρησκείες και στον Χριστιανισμό, που εξ'ορισμού δεν μπορείς να μιλάς για σωστή/λάθος άσκηση του μουσουλμανισμού. Πέρα από αυτό, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων (σιιτών-σουνιιτών κ.α) σε ολόκληρο τον πλανήτη ασκεί την θρησκεία του με τον "μετριοπαθή" ,όπως λες τρόπο, μάλλον δείχνει ότι εσύ κάνεις κάποιο λάθος. Το ISIS ούτε η Αλ-Καιντα δεν το βρίσκει σωστό. Και ξαναλέω ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει το Κοράνι. Και εγώ την Αγία Γραφή την ερμηνεύω ως κάτι στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να βασίσω τη ζωή και τη συνείδησή μου.Για να μην πω τίποτα συγκεκριμένα για την Παλαιά Διαθήκη στην οποία το ISIS θα έβρισκε κάτι που το εκφράζει.
OxYdO έγραψε:Αφού αποδέχεσαι τη δημοτική σε τι συνίσταται η αφύσικη/τεχνητή παρέμβαση στη γλώσσα;
Ο γραπτός λόγος, ακολουθεί τον προφορικό. Το πολυτονικό σύστημα, όταν υπήρχε, αν δεν κάνω λάθος, αποτύπωνε και τις διαφοροποιήσεις στην εκφορά του λόγου. Εφόσον η δασεία, η περισπωμένη κ.ο.κ. δεν προσφέρουν πλέον τίποτα στην προφορά των λέξεων, μήπως είναι λίγο άσκοπη η χρήση τους;