Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών
Συντονιστής: University Editors
- fiddlerontheroof
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2014
Re: Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών
Γνωρίζει κάποιος-α που θα ανέβουν οι μεταβατικές διατάξεις?να περιμένουμε στο σάιτ της σχολής?
make Orwell fiction again
- fiddlerontheroof
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2014
και γενικά το πρόγραμμα και οτιδήποτε το αφορά.fiddlerontheroof έγραψε:Γνωρίζει κάποιος-α που θα ανέβουν οι μεταβατικές διατάξεις?να περιμένουμε στο σάιτ της σχολής?
make Orwell fiction again
- xvantsik
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2012
στο civil στα νέα ανέβηκαν όλα
Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;
- xvantsik
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2012
Ρε συνάδελφοι αλήθεια μόνο οι μεταβατικές διατάξεις είναι το πρόβλημα? Δεν το υποβιβάζω αλλά εδώ άμα δει κάποιος τις ύλες και τα εξάμηνα εύκολα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα πλήρως εντατικοποιημένο πρόγραμμα σπουδών. Ειλικρινά λυπάμαι αυτούς που θα πάνε να κάνουν αυτό το τρίτο έτος. Ανοίξαμε τόπικ που να λέει για την δύσκολη καθημερινότητα σήμερα και μάλλον δεν έχουμε συνδέσει τις αλλαγές που προτείνονται με την καθημερινότητα του αύριο.
Όντως δεν κολλάει αυτό και δεν καλύπτει την συγκεκριμένη περίπτωση σου καμία μεταβατική διάταξη.Είναι νομίζω το μοναδικό επιλογής που συγχωνεύεται με άλλο επιλογής στο νέο πρόγραμμα.Γνώμη μου είναι να παίρνεις απαλλαγή στο νέο συγχωνευμένο μάθημα με όποιο από τα 2 είχες περάσει στο παλιό πρόγραμμα.Όποιος τρελάρας πέρασε και τα 2,παίρνει μια extra απαλλαγή δωράκι σε όποιο μάθημα επιλογής γουστάρει για να μην αδικηθεί.misa έγραψε:Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;
Μερικές παρατηρήσεις από τις περιγραφές των μαθημάτων(αν και εφόσον τηρηθούν):
Βλέπω προόδους στα:
Ανάλυση και άλγεβρα
Παραστατική Γεωμετρία
Ανάλυση 2
Αριθμητική Ανάλυση
Θέμα εξαμήνου στις νέες διαφορικέ εξισώσεις
Μπετό 3 μόνο για δομοστατικούς τα αντισεισμικά(αν και υπάρχει μια εισαγωγή στο μπετό 2)
Βλέπω προόδους στα:
Ανάλυση και άλγεβρα
Παραστατική Γεωμετρία
Ανάλυση 2
Αριθμητική Ανάλυση
Θέμα εξαμήνου στις νέες διαφορικέ εξισώσεις
Μπετό 3 μόνο για δομοστατικούς τα αντισεισμικά(αν και υπάρχει μια εισαγωγή στο μπετό 2)
- ScepticEngineer
- Έτος εισαγωγής: 2011
Εν τελει στο "νεο" προσχεδιο δεν συγχωνευεται η μηχανικη των ρευστων με την εφαρμοσμενη υδραυλικη, αλλα τα αστικα υδραυλικα εργα με την εφαρμοσμενη υδραυλικη....xvantsik έγραψε:Δωράκια όπως συγχώνευση υδραυλικής ρευστών σε 6ωρο μάθημα με κάποια μείωση της ύλης των ρευστών
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted
This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted
Ohh it tears me and I bleed…” Spoiler: showBleeding Me
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted
This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted
Ohh it tears me and I bleed…” Spoiler: showBleeding Me
- GiannisRad
- Έτος εισαγωγής: 2011
ΑΝ δεν κανω λαθος, τα δυο που λες δεν ειναι κορμου αλλα και δεν ειναι γραμμενα με κοκκινα γραμματα, οποτε θα κατοχυρωθει το μαθημα κανονικα.misa έγραψε:Τι παίχτηκε τωρα; Εγώ που έχω περάσει ειδικά θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, θα πρεπει να περασω και τη διαφαλιση ποιοτητας ενώ δεν την έχω επιλεξει καν;
Το θεμα ειναι αλλο. Εκει που οι γεωτεχνικοι ειχαν την μεγαλυτερη γκαμα επιλογων, τωρα εχουν με διαφορα την μικροτερη. Ο συγκοινωνιολογος κανει Σιδερα 2 και Ειδικα Θεματα Πεπερασμενων και εμεις δεν τα εχουμε ουτε καν σαν επιλογη. Ειμαστε οι μονοι που δεν παιρνουμε την ενισχυση των κατασκευων που ειναι νεο και ακουγεται αρκετα ενδιαφερον. Εγω αν ηταν ετσι τα προγραμματα οταν διαλεγα θα πηγαινα δομοστατικος.
Επιπροσθετως, λεει ο ποιητης
καιΚάθε σημερινός φοιτητής για να πάρει δίπλωμα έχει τις υποχρεώσεις των μαθημάτων του νέου Προγράμματος.
Οποτε, ναι μεν εγω θα γλιτωσω τα πεπερασμενα επειδη εχω παρει γεφυροποιια (αφου ειναι και τα δυο επιλογης), αλλα την Στατικη 5 θα μου την φορτωσουν, ακομα και εαν φταινε αυτοι που δεν την πηρα επειδη επεφτε πανω στα Ειδικα Θεματα Θεμελιωσεων.Φοιτητές που έχουν περάσει καταργούμενα μαθήματα επιλογής (στήλη R του Πίνακα) μπορούν με τεκμηριωμένη αίτησή τους να απαλλαγούν από άλλο αντίστοιχο μάθημα επιλογής του νέου προγράμματος.
Ασε που μας βαζουν τις γεφυρες του Βαγια με "ανταγωνιστες" τα εργα ανοιχτης θαλασσης! Απιστευτοι.
Δεν προτρεχω και ευελπιστω να υπαρχουν λογικες εξηγησεις σε αυτες τις αλλαγες, αλλιως ειναι μεγαλη μαλακια.
Οσο για την εντατικοποιηση των σπουδων που ειπε ο xvantsik, εκει δεν ξερω εαν διαφωνω ή συμφωνω γιατι, 1) δεν μου φανηκε πολυ τοσο εντατικο το προγραμμα σπουδων μεχρι τωρα και 2) δεν σημαινει οτι θα εφαρμοστουν οσα εχουν σχεδιαστει, λογικα εαν ειναι πολυ ζορικα δεν θα διδασκουν ολη την υλη, οπως κοπηκε η στρεψη απο την αντοχη των υλικων παλιοτερα, κτλ. Κατα πασα πιθανοτητα τα πραματα θα συγκλινουν σε μια κατασταση ισορροπιας που να αντεχουν οι φοιτητες.