Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Γεωδαισία (2008-09)
Συντονιστής: University Editors
Re: Γεωδαισία (2008-09)
Η καλύτερη τιμή είναι ο μέσος όρος, το τυπικό σφάλμα της μιας μέτρησης είναι το σ0. Αυτό που ζητάει είναι το τυπικό σφάλμα του μέσου όρου που είναι σ0/ρίζα(ν) (καλύτερη τιμή=μέσος όρος)
καλημέρα,το θέμα 2 λύνεται με τον τύπο ΔΗ=Dcotz+ΨΟα-ΨΣβ? (ΨΟα υψος οργανου,ΨΣβ υψος στοχευσης)
Τα ΥΟ και ΥΣ τα ξέρουμε;
μαλλον οχι,γι'αυτο ρωταω αν λυνεται ετσι..διαφορετικα τι πρεπει να κανουμε?
Από την οριζόντια γωνία ΑΣΒ με νόμο συνημιτόνων θα βρούμε το SAB (κεκλιμένο) και με την ζενίθια που μας δίνει το μετατρέπουμε σε οριζόντιο. Η υψομετρική διαφορά είναι ριζα(SAB^2-DAB^2). Νομίζω ότι έτσι γίνεται.
στη ασκηση 6 08/09 τα κ και R πως τα χρησιμοποιουμε??
και κατι τελευταιο... στη ασκηση 7 08/09 στο Γ πως βρισκουμε την καλυτερη τιμη οταν δινει απο μια διαφορετικη αποκλιση για καθε μετρηση?
και κατι τελευταιο... στη ασκηση 7 08/09 στο Γ πως βρισκουμε την καλυτερη τιμη οταν δινει απο μια διαφορετικη αποκλιση για καθε μετρηση?
Τελευταία επεξεργασία από 1 και blink, έχει επεξεργασθεί 0 φορά/ες συνολικά
ααα ευχαριστω,καταλαβα!μπορεις να μου πεις πως ακιβως γινεται η μετατροπη με τη ζενιθια?
Είναι στην τριγωνομετρική υψομετρία ένας τύπος για διόρθωση λόγω της καμπυλότητας της γης. ΔΗ=Dcotz+ΥΟ-ΥΣ+(1-κ)D^2/2R Νομίζω αυτός είναι ο τύπος αλλά είναι πολύ τραβηγμένο. Δεν νομίζω να πέσει. Εδω στην κανονική δεν είχε βάλει καν υψομετρία. Αυτό το βάζεις μόνο όταν στο ζητάει.blink έγραψε:στη ασκηση 6 08/09 τα κ και R πως τα χρησιμοποιουμε??
D=S*sinz (D το οριζόντιο μήκος και S το κεκλιμένο)pepy έγραψε:ααα ευχαριστω,καταλαβα!μπορεις να μου πεις πως ακιβως γινεται η μετατροπη με τη ζενιθια?
thanks again