Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Ειδικά Κεφάλαια Οδοποιίας (2020-21)
Συντονιστής: University Editors
Ειδικά Κεφάλαια Οδοποιίας (2020-21)
Καλησπερα γνωριζει καποιος το μειλ του κου Πασια ?
Re: Ειδικά Κεφάλαια Οδοποιίας (2014-15)
Ευχαριστώ
Eχει βγαλει κανεις ακρη με τη σχεδιαση του αξονα της Θ1??
Δεν μπορω να κανω reference τα σχεδια στο autocad οπως ειπε ο πασσιας. Ενω τα εχω στο φακελο λεει πως δεν τα βρισκει.
Επειτα δεν εχω καταλαβει αν ο αξονας σχεδιαζεται με βαση την κριση μας ή αν πρεπει να πληρειται και μια μεγιστη ακτινα κυκλων με βαση την ταχυτητα που εχουμε. Κατι αναφερθηκε στο μαθημα αλλα ηταν τοσες πολλες οι πληροφοριες που δεν τα συγκρατησα ολα.
Δεν μπορω να κανω reference τα σχεδια στο autocad οπως ειπε ο πασσιας. Ενω τα εχω στο φακελο λεει πως δεν τα βρισκει.
Επειτα δεν εχω καταλαβει αν ο αξονας σχεδιαζεται με βαση την κριση μας ή αν πρεπει να πληρειται και μια μεγιστη ακτινα κυκλων με βαση την ταχυτητα που εχουμε. Κατι αναφερθηκε στο μαθημα αλλα ηταν τοσες πολλες οι πληροφοριες που δεν τα συγκρατησα ολα.
Εμενα δουλεψε. Ομως οταν βρηκα τα σημεια μου και ετρεξα το προγραμμα FM19 μου εσβησε τελειως τον ορθοφωτογραφικο χαρτη και αφησε μονο το μοντελο εδαφους που ειχα τρέξει πριν. 
Γενικα... Αφου τα θελουν σε autocad θα επρεπε να τα δειχνουν σε autocad κιολας και οχι σε microstation και τοσο γρηγορα.
Εγω ας πούμε ειχα παρει autocad στο πρωτο εξαμηνο αλλα προφανως ΔΕΝ θυμαμαι τιποτα! Αλλα και να θυμομουν τετοιο πραγμα δεν μας ειχαν κανει ποτε στο κυριως μαθημα του σχεδιασμου τεχνικών εργων με ΗΥ. Ουτε reference ειχαμε δει ουτε να εισαγουμε χαρτες ουτε να το δουλεύουμε παραλληλα με αλλο προγραμμα κλπ
Γενικα... Αφου τα θελουν σε autocad θα επρεπε να τα δειχνουν σε autocad κιολας και οχι σε microstation και τοσο γρηγορα.
Εγω ας πούμε ειχα παρει autocad στο πρωτο εξαμηνο αλλα προφανως ΔΕΝ θυμαμαι τιποτα! Αλλα και να θυμομουν τετοιο πραγμα δεν μας ειχαν κανει ποτε στο κυριως μαθημα του σχεδιασμου τεχνικών εργων με ΗΥ. Ουτε reference ειχαμε δει ουτε να εισαγουμε χαρτες ουτε να το δουλεύουμε παραλληλα με αλλο προγραμμα κλπ
Re: Ειδικά Κεφάλαια Οδοποιίας (2020-21)
Μπορώ στη μηκοτομη φερνοντας την πολυγωνικη να "ανεβασω" το τελευταιο σημειο πιο πανω?
Εννοω δηλαδη το τελευταιο σημειο της πολυγωνικης μου να ειναι πιο πανω απο το υψομετρο του τελευταιου σημείου.
Το θελω αυτο για να μην εχω αποτομη κλιση. Αλλα γινεται?
Εννοω δηλαδη το τελευταιο σημειο της πολυγωνικης μου να ειναι πιο πανω απο το υψομετρο του τελευταιου σημείου.
Το θελω αυτο για να μην εχω αποτομη κλιση. Αλλα γινεται?
στην εκφωνηση λεει τα σημεία αρχης και τελους να ειναι 0.50μ πανω απο το υψομετρο του εδαφους
Αρα εξ αρχης τα υψομετρα αρχης και τελους στη μηκοτομη που βγαζει το προγραμμα τα ανεβαζω 0.5 επανω και μετα φερνω την πολυγωνικη?dgt έγραψε:στην εκφωνηση λεει τα σημεία αρχης και τελους να ειναι 0.50μ πανω απο το υψομετρο του εδαφους
Ρωταω γιατι αν θυμαμαι καλα οταν το λυναμε στο μαθημα δεν τα ειχαμε ανεβασει... Τοσο λαθος θυμαμαι?
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ θυμάμαι να το λέει στο μάθημα, αλλά το γράφει ξεκάθαρα στην εκφώνηση:
“ Τα υψόμετρα αρχής και πέρατος της αρτηρίας και της συνδετήριας οδού να ληφθούν 0.50m πάνω από τα υψόμετρα του εδάφους.”
“ Τα υψόμετρα αρχής και πέρατος της αρτηρίας και της συνδετήριας οδού να ληφθούν 0.50m πάνω από τα υψόμετρα του εδάφους.”
Οκ. Άρα αυτό το φτιάχνω μεσα απο το προγραμμα FM βάζοντας στην πρωτη σημαία υψόμετρο 0.5 επανω και λογικα θα δουλεψει...