Η τεχνολογία των phpbb forums μπορεί να είναι πλέον λίγο ξεπερασμένη, όμως το mqn.gr έχει πολύ υλικό και παραμένει χρήσιμο σε πολύ κόσμο.
Γι’ αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πιο σύγχρονο. Γράψτε από κάτω τι θα θέλατε να αλλάξει ή να προστεθεί.
Θα βάζουμε τις προτάσεις στο poll και όσες παίρνουν περισσότερες ψήφους θα προσπαθούμε να τις υλοποιούμε με προτεραιότητα.
Ξεκινάω με μερικές ιδέες.
Ήδη προσθέτουμε και emoji reactions στα posts, για να ξεχωρίζουν πιο γρήγορα τα χρήσιμα μηνύματα μέσα σε μεγάλες συζητήσεις.
Εγω θα ήθελα να ρωτήσω κάτι λιγο διαφορετικό περίπου απο το τοπικ. Το mqn πλέον έχει πάρει την μορφή πιο πολύ document repo παρα πλατφόρμας επικοινωνίας, κυρίως γιατί η νέες γενιές δεν έχουν εμπειρία/επαφή με forums αλλά είναι πιο εξοικειωμένοι με instant messengers και groups (viber, messenger, discord, telegram κλπ).
Οπότε όσοι μπαίνουν στο φόρουμ δεν μπαίνουν εύκολα στην διαδικασία να ανοίξουν ενα θέμα αν θέλουν να ρωτήσουν κάτι και απλά το χρησιμοποιούν για να κατεβάζουν σημειώσεις-παλαιά θέματα.
Γιατι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταβεί το φόρουμ σε νέο μέσο (πχ discourse) που μοιάζει με το discord, εχει δυνατότητα να γίνει self host για να μην έχει έξοδα σερβερ, εχει mobile apps για ανταλλαγή μηνυμάτων σε στύλ discord και αποθήκευσης αρχείων. Ίσως έτσι γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των νεότερων γενιών με το φορουμ χωρίς να χαθεί όλη η πληροφορία και γνώση που έχει συγκεντρωθεί τόσα χρόνια.
Εγω προσωπικά έχω βοηθηθεί παρα πολύ απο το φόρουμ, είτε σε περιόδους που ήθελα πληροφορίες - εμπειρίες για κάποια μαθήματα που θα έπρεπε να επιλέξω, είτε οταν δεν είχα επαφή με ατομα η με την σχολή σε κάποια μαθήματα. Πιστεύω έτσι μπορεί να συνεχίσει τον σκοπό του και να διατηρήσει την νεα γνώση/πληροφορία που αυτή την στιγμή μένει σε πριβέ γκρουπάκια σε viber που κάποια στιγμή μένουν νεκρά!