Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Οδοποιία Ι (2009-10)
Συντονιστής: University Editors
Re: Οδοποιία Ι (2009-10)
Παιδια μπορειτε να μου πειτα ποτε εχει διορθωση το 1ο τμημα και τι ακριβώς χρειαζεται να εχουμε κανει εως τοτε?ευχαριστω.
thnx!!!!!homer έγραψε:Θα μπεις στον Τομεα Συγκοινωνιων,στον 1ο οροφο ειναι η γραμματεια,θα μπεις μεσα και στα δεξια ειναι το γραφειο του..Παιδια ξερει κανεις που ειναι το γραφειο του κ.Καλτσουνη?
-
nikoscivil2
- Έτος εισαγωγής: 2002
Παιδιά καλησπέρα,
Κάποια αρχεία που ανέβηκαν για το μάθημα, και είναι το περσινό λυμένο θέμα, είναι σε μορφή AutoCAD. Τα κατέβασα και όταν πάω να τα ανοίξω μου λέει "Drawing file is not valid". 'Εχω το AutoCAD 2006... Μήπως υπάρχει καμιά βοήθεια???
Κάποια αρχεία που ανέβηκαν για το μάθημα, και είναι το περσινό λυμένο θέμα, είναι σε μορφή AutoCAD. Τα κατέβασα και όταν πάω να τα ανοίξω μου λέει "Drawing file is not valid". 'Εχω το AutoCAD 2006... Μήπως υπάρχει καμιά βοήθεια???
- intelx86
- Ιδρυτικό Μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2006
Τα αρχεία δημιουργήθηκαν με 2009. Μάλλον αυτό θα φταίει.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε
I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
-
nikoscivil2
- Έτος εισαγωγής: 2002
Υπάρχει τρόπος να τα μετατρέψω σε AutoCAD 2006?
Κάποιο προγραμματάκι ίσως?
Κάποιο προγραμματάκι ίσως?
Να ρωτήσω, είναι σημαντικό οι τρείς ευθυγραμμίες στο θέμα ( ΑΑ1, Α'1Α2, Α'2Β) να βγαίνουν αρκετα μεγάλες? π.χ η τελευταία μου βγαίνει μόλις 7 μέτρα! Θα θεωρηθεί λάθος?? Να κάνω έναν κόπο να την αλλάξω για να μην μου τα αλλάξουν εκείνοι την Τετάρτη στη διόρθωση?? Σκέφτομαι να μειώσω την παράμετρο Α στην 2η καμπύλη, έτσι έχω παρατηρήσει ότι μεγαλώνει το Α'2Β. Πειράζει να είναι σχετικά κοντά στο R2/3?? Αν κάποιος μεγαλύτερος ξέρει κάτι, ας απαντήσει.....
Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ πολύ!
Σημαντικό είναι οι ευθυγραμμίες να ΜΗ βγαίνουν μεγάλες, εκτός κι αν έχεις βάλει καμιά τρελά μεγάλη ακτίνα. Έχει ένα κανονισμό στο βιβλίο (σελ.45) που λέειantonioum έγραψε:Να ρωτήσω, είναι σημαντικό οι τρείς ευθυγραμμίες στο θέμα ( ΑΑ1, Α'1Α2, Α'2Β) να βγαίνουν αρκετα μεγάλες? π.χ η τελευταία μου βγαίνει μόλις 7 μέτρα! Θα θεωρηθεί λάθος?? Να κάνω έναν κόπο να την αλλάξω για να μην μου τα αλλάξουν εκείνοι την Τετάρτη στη διόρθωση?? Σκέφτομαι να μειώσω την παράμετρο Α στην 2η καμπύλη, έτσι έχω παρατηρήσει ότι μεγαλώνει το Α'2Β. Πειράζει να είναι σχετικά κοντά στο R2/3?? Αν κάποιος μεγαλύτερος ξέρει κάτι, ας απαντήσει.....![]()
Ευχαριστώ πολύ!
Αν L>=300 πρέπει minR > 400
Αν L < 300 πρέπει minR > L
όπου L το μήκος της ευθυγραμμίας. Συνεπώς στην περίπτωσή σου (που φαντάζομαι πως δεν έχεις 400άρα ακτίνα) αρκεί η ευθυγραμμία σου να είναι μικρότερη απ'την ακτίνα σου.
Γενικά, το ιδανικό είναι να πηγαίνεις από κλωθοειδή-τόξο-κλωθοειδή, χωρίς καθόλου ευθυγραμμία.
Όσο για το Α, το παίρνεις όσο θες μεταξύ R/3 και R, αρκεί να σου βγαίνει το ΔR>=0,25 .
- MaRKiSi0s^
- Ιδρυτικό Μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2006
SOS αυτό που λέει ο Alexander για τους περιορισμούς μεταξύ ακτίνων και ευθυγραμμιών, ο Καλτσούνης μας το ρώταγε σε όλους στην προφορική εξέταση, δλδ αν τα ευθυγραμμα τμήματα είναι αποδεκτά.
Μικρή ευθυραμμία είχα κι εγώ στην αρχή πέρυσι (<20μέτρα) και δεν μου πε τίποτα.
Δεν είμαι σίγουρος γι αυτο που λες όμως Alexander στο τέλος, δλδ ότι το ιδανικό είναι να μην έχουμε καθόλου ευθυγραμμίες, σας το χουνε πει στο μάθημα αυτό?
Μικρή ευθυραμμία είχα κι εγώ στην αρχή πέρυσι (<20μέτρα) και δεν μου πε τίποτα.
Δεν είμαι σίγουρος γι αυτο που λες όμως Alexander στο τέλος, δλδ ότι το ιδανικό είναι να μην έχουμε καθόλου ευθυγραμμίες, σας το χουνε πει στο μάθημα αυτό?
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Ναι - είναι η πιο σύγχρονη αντίληψη για την "τέλεια χάραξη" εκτός κι αν υπάρχει άλλη που δε μας την έχουν πειMaRKiSi0s^ έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος γι αυτο που λες όμως Alexander στο τέλος, δλδ ότι το ιδανικό είναι να μην έχουμε καθόλου ευθυγραμμίες, σας το χουνε πει στο μάθημα αυτό?
Αυτό + εξίσωση κλίσης μηκοτομής με επίκλιση στη διατομή (σε κόμβους) και είσαι αρχηγός..! (Εκτός ύλης για Οδοποιία Ι το τελευταίο αν δεν απατώμαι)
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!