Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Διαφορικές Εξισώσεις (2009-10)
Συντονιστής: University Editors
Re: Διαφορικές Εξισώσεις (2009-10)
Μπορει καποιος που ξερει ακριβως την υλη απο Γκαρουτσο να την γραψει εδω;
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
Ναι μόνο αυτό δίνουνairetikos έγραψε:εμένα ο Κ Κραββαρίτης μου πε ότι θα μας δίνεται τυπολόγιο laplace. απο κει και πέρα....
Η εκδοση που εχω του Γκαρουτσου ειναι η Β'.Ας μου στειλει καποιος την υλη παιδια γιατι τα εχω μπερδεψει λιγο!!Ευχαριστω
είναι εύκολο να ανεβάσεις 1 παράδειγμα γιατί προσπαθώ να λύσω τις ασκ με αυτόν τον τρόπο κ δεν μου βγαίνει η λύση!!!!!!!Lost.in.Athens έγραψε:Στην τάξη απλά φέρνουμε τη γραμμική δ.ε πρώτης τάξης στη μορφήκαι μετά πολλαπλασιάζουμε όλους τους όρους με το
και προκύπτει κατευθείαν η γενική λύση της μη ομογενούς.
-
Lost.in.Athens
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2008
Λοιπόν, έστω ότι έχουμε τη διαφορική εξίσωση
που έχει και ο Κρόκος στη σελ. 24 (Θα τη λύσω για το διάστημα (-π/2,π/2))

'=e^{\int -tanxdx}cosx \Leftrightarrow e^{\int -tanxdx}y=\int e^{\int -tanxdx}cosxdx +c \Leftrightarrow)
)
Όμως
και
(ο συμβολισμός του ολοκληρώματος που χρησιμοποιείται καταχρηστικά εδώ δηλώνει μια μοναδική συνάρτηση και όχι σύνολο συναρτήσεων), άρα:
\Leftrightarrow \frac{1}{cosx}(c+\frac{1}{2}x+\frac{1}{4}sin2x)\Leftrightarrow y=\frac{c}{cosx}+\frac{2x+sin2x}{4cosx})
Όμως
χίλια ευχαριστώ!! με σώζεις!!!!!!!!!
-
spiritually revived
- Έτος εισαγωγής: 2007
μπορει καποιος να επιβεβαιωσει οτι δεν εχουν διδαχθει οι δ.ε. Euler φετος? ευχαριστω εκ των προτερων!
Καλημερα παιδια....απο το δευτερο φυλλαδιο ασκησεων την πρωτη ασκηση την εχει λυσει κανεις..????
- lybe33
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2008
Έκανα μια παραδοχή που δεν ξέρω αν είναι πολύ σωστή...
Θεώρησα ότι οι μόνες συναρτήσεις που ικανοποιούν τη σχέση είναι y1=cos(αx+φ) και y2=sin(αx+φ) και την έλυσα ως εξής:
Θεώρησα ότι οι μόνες συναρτήσεις που ικανοποιούν τη σχέση είναι y1=cos(αx+φ) και y2=sin(αx+φ) και την έλυσα ως εξής:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρη (δυστυχως δεν προλαβαινα να παρακολουθησω το μαθημα) θεωρω οτι εχουν διδαχτει οι δ.ε. Euler... Και αυτο γιατι εριξα μια ματια σε κατι φετινες σημιωσεις παιδιων που παρακολουθουσαν και ηταν μεσα....! Βεβαια μπορει να το εχει αφαιρεσει ο καθηγητης απο την υλη, αλλα διαβαζοντας τα προηγουμενα posts δεν εχει δωσει καν συγκεκριμενη υλη! Αν καποιος γνωριζει σιγουρα ας μας βοηθησει!!
Ευχαριστω...
Ευχαριστω...
Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να τα καταφέρεις...