Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Ευχαριστω!!
Συντονιστής: University Editors
Να προσθέσω και εγω ένα λαθάκι (αν και αυτονόητο); Απλά ως feedback στο Δάσκαλο για την επόμενη βελτιωμένη έκδοση των σημειώσεων.paktomenos έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση.Πρέπει να υπάρχει και άλλο ένα λάθος στην άσκηση 2.10.Για τον υπολογισμό της συνολικής δύναμης στο κυλινδρικό θυρόφραγμα η μια συνιστώσα της κατά Ζ λέει ότι είναι 0.7854*(α^2)*(3*γ1-γ2) ενώ εμένα μου βγήκε 0.7854*(α^2)*(3*γ1+γ2).
2.2 Τα ερωτήματα είναι μάλλον "παράλληλα - ταυτόχρονα".lybe33 έγραψε:Δάσκαλε,να ρωτήσω δύο-τρία πραγματάκια που αφορούν τη 2η σειρά:Αυτά τα ολίγα
- Στην άσκηση 2.2 το 2ο ερώτημα δεν είναι προαπαιτούμενο για να λυθεί το 1ο?
- Στην άσκηση 2.3 θα πάρουμε το μήκος d ως δεδομένο από την 1η σειρά ή απλώς θα αντικαθιστούμε το d χωρίς αριθμητικούς υπολογισμούς?
- Για να υπολογίσουμε τη δύναμη (ανά μέτρου μήκους) που ασκείται στην περίμετρο του στοιχείου θα διαιρέσουμε απλώς τη συνολική δύναμη που ασκείται στο στοιχείο με την περίμετρό του?

Για την πίεση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η πράξη γi*t ,t το βάθος (3h δηλαδή) και i=1,2,3 ανάλογα με την περίπτωση.saveapenguin έγραψε:Στην 1η άσκηση της 1ης σειράς τι εννοεί να βρούμε την πίεση στη βάση του φράγματος; Να πολ/σουμε την υδροστατική δύναμη με το εμβαδό της βάσης;