Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εισαγωγή στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2009-10)
Συντονιστής: University Editors
-
strumfita89
Re: Εισαγωγή στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2009-10)
απλα εσυ ειχες κανει το αντιθετο στην ασκηση που ελυσες δεν ξερω αν το προσεξες!εχεις βαλει το εc=0,002 και βρισκεις εs για αυτο το τονισα τοσο πολυ για να ειμαι σιγουρη!!ευχαριστω πολυ!!!
-
manolisorf
- Έτος εισαγωγής: 2009
ααααα τωρα καταλαβα λοιπον αν το καλοσκεφτεισ η ασκηση μας δινει οτι Εc=15000 oμως Ec=fc/εc αμα λυσεις ως προσ εc θα βρεις 0,002 γιαυτο κιολας το εκανα και με τουσ 2 τροπουσ γιατι δεν ημουν 100%
Να ρωτήσω κάιτι; Στο βιβλίο υπολογίζει το μηκος αγκύρωσης για μία ραβδο. Στο θέμα του 09-10 ομως ζητά το μήκος αγκύρωσης 3ων ράβδων.
Χρειάζεται καμία τροποποίηση;
Χρειάζεται καμία τροποποίηση;
παιδια μπορει να μου εξηγησει καποιος τα εξης
1) με απλα λογια ποια η διαφορα της οριακησ καταστασης λειτουργιας απο της αστοχιασ
2) γιατι στα πειραματα 5,6 που εχουμε δυναμη Ν αυξανεται η ικανοτητα της δοκου? πως εξηγειται αυτο?
1) με απλα λογια ποια η διαφορα της οριακησ καταστασης λειτουργιας απο της αστοχιασ
2) γιατι στα πειραματα 5,6 που εχουμε δυναμη Ν αυξανεται η ικανοτητα της δοκου? πως εξηγειται αυτο?
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
1) απάντηση στη σελίδα 15 του βιβλίου
2) απάντηση στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 96 του βιβλίου
δεν ξέρω αν τα έχεις διαβάσει ήδη και δεν τα κατάλαβες, προσωπικά τα βρήκα αρκετά κατατοπιστικά
2) απάντηση στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 96 του βιβλίου
δεν ξέρω αν τα έχεις διαβάσει ήδη και δεν τα κατάλαβες, προσωπικά τα βρήκα αρκετά κατατοπιστικά
Στη λυμένη άσκηση (manolisorf) στην πρώτη σελίδα είναι Μf=Pf/αv ή Mf=2*Pf/αv?
Αν μπορείς ξαναεξήγησε (ή κάποιος άλλος) λίγο αυτό με τη διαρροή του διαμήκη οπλισμού, γιατί με μπερδέψατε με αυτά που διάβασα παραπάνω. Επίσης, αν χρησιμοποιήθηκε πουθενά η μέση τάση συνάφειας που δίνεται.
Α, και τους διορθωτικούς συντελεστές θα τους θεωρούμε δεδομένους και θα τους χρησιμοποιούμε πάντα? Γιατί στις λύσεις στο mycourses δεν τους βάζουν.
Αν μπορείς ξαναεξήγησε (ή κάποιος άλλος) λίγο αυτό με τη διαρροή του διαμήκη οπλισμού, γιατί με μπερδέψατε με αυτά που διάβασα παραπάνω. Επίσης, αν χρησιμοποιήθηκε πουθενά η μέση τάση συνάφειας που δίνεται.
Α, και τους διορθωτικούς συντελεστές θα τους θεωρούμε δεδομένους και θα τους χρησιμοποιούμε πάντα? Γιατί στις λύσεις στο mycourses δεν τους βάζουν.
civil_emp έγραψε:Στη λυμένη άσκηση (manolisorf) στην πρώτη σελίδα είναι Μf=Pf/αv ή Mf=2*Pf/αv?
Αν κατάλαβα καλά, ξανακοιτάζοντας τη λύση και έχοντας υπόψη αυτά που είπατε παραπάνω, στη διαρροή διαμήκη οπλισμού, κρατάμε τη σελ. 4 της λύσης έως και τον υπολογισμό του σc=21,77 και μετά η λύση συνεχίζει στη σελ. 5?
-
manolisorf
- Έτος εισαγωγής: 2009
1)λοιπον το Τbd το δινει για να υπολογισεισ το μηκος αγκυρωσης και μονο
2) το Μf=Pf*aν στην συγκεκριμενη ασκηση δειτε κατω απο την εκφςωνηση που σου δινει τα διαγραμματα ροπων και τεμνουσον
3)τι εννοεισ διορθωτικους συντελεστεσ????
4)οσο αναφορα την διαρροη θα φτασεισ μεχρι το σc και μετα θα πασ να κανεισ διερευνηση σε τι παραμορφωση βρισκεται το σκυροδεμα οταν αρχιζει να διαρρει ο χαλυβας.(δλδ σελ¨4α) το σc το χρειαζεσαι ωστε μετα να βρεισ το Fc και αρα την ροπη.
2) το Μf=Pf*aν στην συγκεκριμενη ασκηση δειτε κατω απο την εκφςωνηση που σου δινει τα διαγραμματα ροπων και τεμνουσον
4)οσο αναφορα την διαρροη θα φτασεισ μεχρι το σc και μετα θα πασ να κανεισ διερευνηση σε τι παραμορφωση βρισκεται το σκυροδεμα οταν αρχιζει να διαρρει ο χαλυβας.(δλδ σελ¨4α) το σc το χρειαζεσαι ωστε μετα να βρεισ το Fc και αρα την ροπη.
- havale_tsoglan
- Έτος εισαγωγής: 2005
Εμένα προσωπικά το ΤBd δε μου χρειάστηκε για να υπολογίσω το μήκος αγκύρωσης!Απέδειξα απλά τον τύπο που μας δίνει το μήκος αγκύρωσης κι έτσι το βρήκα!Έχω κάνει πουθενά λάθος?manolisorf έγραψε:1)λοιπον το Τbd το δινει για να υπολογισεισ το μηκος αγκυρωσης και μονο
και το fbd πως το εβγαλες?