Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εισαγωγή στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2009-10)
Συντονιστής: University Editors
Re: Εισαγωγή στο Σιδηροπαγές Σκυρόδεμα (2009-10)
Για το fbd δες παραγραφος 17.5 απο Ε.Κ.Ω.Σ
Διορθωτικοι συντελεστές (1,5 και 1,15) που χρησιμοποιείς σε κάποιες διαιρέσεις. (πχ 500/1,15)
Τη μέση τάση συνάφειας, εγώ δεν τη χρησιμοποίησα στο 4 ερώτημα για το μήκος αγκύρωσης. Εκεί πήρα τους τύπους σελίδας 48 fbd=0.47*fc^(2/3)/1.5=3.025 και μετά la=fy*Φ/(4*fbd)=826.45mm. Λάθος είναι? Λογικό μου φαίνεται πάντως σαν αποτέλεσμα κοιτώντας και το σχήμα.
Τη μέση τάση συνάφειας, εγώ δεν τη χρησιμοποίησα στο 4 ερώτημα για το μήκος αγκύρωσης. Εκεί πήρα τους τύπους σελίδας 48 fbd=0.47*fc^(2/3)/1.5=3.025 και μετά la=fy*Φ/(4*fbd)=826.45mm. Λάθος είναι? Λογικό μου φαίνεται πάντως σαν αποτέλεσμα κοιτώντας και το σχήμα.
-
manolisorf
- Έτος εισαγωγής: 2009
αυτοι που αναφερεισ ειναι οι συντελεστες ασφαλειας και τουσ χρησιμοποιεις οταν κανεισ σχεδιασμο. στα εργαστηρια δεν κανεισ σχεδιασμο και γιαυτο παιρνεις fc=fcd kai fy=fyd. κοιτα μπορεις καλιστα στον τυπο του μηκους αγκυρωσης αντι για fbd να βαλεις το tbd.
Πράγματι, είναι περίπου ίδια 3=3,025.
Για το θέμα της διαρροής, κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω, μοιάζει με την εργ. άσκηση 4, σωστά? Απ' ότι κατάλαβα είναι και η πιο sos. Υπάρχει περίπτωση να μας βάλει να σχεδιάσουμε διάγραμμα ροπής - καμπυλότητας? Και κάτι άλλο, υποστηλώματα πάιζουν σε άσκηση? Τώρα στο τέλος τα έκαναν.
Για το θέμα της διαρροής, κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω, μοιάζει με την εργ. άσκηση 4, σωστά? Απ' ότι κατάλαβα είναι και η πιο sos. Υπάρχει περίπτωση να μας βάλει να σχεδιάσουμε διάγραμμα ροπής - καμπυλότητας? Και κάτι άλλο, υποστηλώματα πάιζουν σε άσκηση? Τώρα στο τέλος τα έκαναν.
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
Ευχαριστούμεmanolisorf έγραψε:βρηκα κατι λαθη οποτε την ξανα ανεβαζω
Η άσκηση έχει ανέβει στη σελίδα του μαθήματος, σε αυτό το link.
Πρόσεξε τις μονάδες. Ροπές Μ σε kΝ*m και φορτία P σε kΝ
Νομίζω πως ούτε στην ασκηση που λύνεις κάνουμε σχεδιασμό αρα δεν είμαι σίγουρος για το αν χρειαζεται η χρησιμοποιήση τους.manolisorf έγραψε:αυτοι που αναφερεισ ειναι οι συντελεστες ασφαλειας και τουσ χρησιμοποιεις οταν κανεισ σχεδιασμο. στα εργαστηρια δεν κανεισ σχεδιασμο και γιαυτο παιρνεις fc=fcd kai fy=fyd.
Ευχαριστούμε πολυ πάντως για τη δουλεια σου
Επίσης ξέρει κανεις πως λύνονται τα 2 πρωτα ερωτηματα της επαναληπτικής?
Always Confused
Στη διαρροή η καμπυλότητα τελικά είναι 7,7 * 10^(-6) ή 10,61 * 10^ (-6)?
Μπορεί να απαντησει κάποιος που να ξέρει, αν θα χρησιμοποιήσουμε τους συντελεστές αυτούς?Balleader έγραψε:Νομίζω πως ούτε στην ασκηση που λύνεις κάνουμε σχεδιασμό αρα δεν είμαι σίγουρος για το αν χρειαζεται η χρησιμοποιήση τους.manolisorf έγραψε:αυτοι που αναφερεισ ειναι οι συντελεστες ασφαλειας και τουσ χρησιμοποιεις οταν κανεισ σχεδιασμο. στα εργαστηρια δεν κανεισ σχεδιασμο και γιαυτο παιρνεις fc=fcd kai fy=fyd.
Ευχαριστούμε πολυ πάντως για τη δουλεια σου![]()
Επίσης ξέρει κανεις πως λύνονται τα 2 πρωτα ερωτηματα της επαναληπτικής?
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
χωρίς να ξέρω σίγουρα συμφωνώ ακριβώς με τον balleader και πιστεύω ότι αν χρειαζόταν να τους χρησιμοποιήσουμε θα τους έδιναν στα δεδομένα
ingenieurin26 έγραψε:χωρίς να ξέρω σίγουρα συμφωνώ ακριβώς με τον balleader και πιστεύω ότι αν χρειαζόταν να τους χρησιμοποιήσουμε θα τους έδιναν στα δεδομένα
Εδω δεν δινουν τους τυπους για τις ροπες αδρανειας ρηγματωμενης και αρηγματωτης!!!
Always Confused
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
όχι, είναι άλλο αυτό. Οι τύποι της ροπής αδράνειας βγαίνουν από το θεώρημα Steiner, η σχέση εs και εy βγαίνει με όμοια τρίγωνα και γενικά όλοι οι τύποι αποδεικνύονται με κάποια λογική (υποτίθεται το χουμε από Μηχανική 2
), ενω οι συντελεστές δεν αποδεικνύονται, θα πρέπει να δίνονται.
edit: Βέβαια με αυτή τη λογική θα έπρεπε να δίνονται και οι πειραματικοί τύποι για την εφελκυστική αντοχή
edit: Βέβαια με αυτή τη λογική θα έπρεπε να δίνονται και οι πειραματικοί τύποι για την εφελκυστική αντοχή