Lost.in.Athens έγραψε:
Καθόλου αρνητικό κατά τη γνώμη μου, αν τα ιδρύματα είναι ισότιμα και δεν γίνονται "προαγωγές"... Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να θέλει να τελειώσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, τι θα κάνει; Χρειάζεται να υπάρχει μια μορφή σύγκρισης μαθημάτων, αλλά οι διδακτικές μονάδες μπορεί να μην είναι και η καλύτερη. Και μάλιστα θεωρώ ότι οι ανταλλαγές φοιτητών με ξένες χώρες πρέπει να αρχίσουν να προωθούνται επιτέλους!
Καλά αυτό έτσι και αλλιώς γίνεται δεν είναι εκεί το ζήτημα! Η Σχολής μας μάλιστα έχει και την συνεργασία με την ENCP στο Παρίσι όπου μπορείς να συνεχίσεις τα 2 τελευταία χρόνια, και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να πας εξωτερικό να ολοκληρώσεις τη διπλωματική σου...
Lost.in.Athens έγραψε:Εντάξει θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να τεθεί όριο για τους αιώνιους φοιτητές. Για τα προαπαιτούμενα δεν ξέρω, ίσως χρειάζεται τελικά και αυτό, δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε εκ των προτέρων αρνητικοί, όντες μάλιστα φοιτητές, οπότε μάλλον η άποψή μας δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη. Όσο για την εισαγωγή σε σχολές με δικαίωμα μεταπήδησης, νομίζω ότι είναι πολύ καλό μέτρο. Το κακό είναι ότι μειώνονται οι εξεταστικές... (Τι να κάνουμε, έχουμε κακομάθει με τις 4 βδομάδες όταν οι άλλοι δίνουν μέσα σε 2 βδομάδες, αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ, για τη σχολή μας νομίζω ότι είναι απαραίτητες οι 4 βδομάδες για την εμπέδωση της ύλης.
Γιατί να τεθεί κάποιο όριο? Νομίζω ότι αυτό είναι το μικρότερο των μικρότερων προβλημα, αν αποτελεί καν πρόβλημα, δηλαδή τι μας πειράζει που κάποιος άφησε τη σχολή για την χψ λόγο και μπορεί κάποτε να αποφασίσει να την τελιώσει? Γιατί φαντάζομαι δεν εννοούμε ως αιώνιους αυτούς που απλά καθυστερούν και τελιώνουν στα 6-7...
Όσο για τις αλυσίδες μαθηματων (προαπαιτούμενα) προσοχή γιατί θα βγάλουμε μόνοι μας τα ματάκια μας πάλι. Αυτές είναι εξαγγελίες που κλασσικά κάνει κάθε Υπουργός απλά για να εντυπωσιάσει και επειδή μοιάζει λογικό στο απλό κόσμο. Εμείς που είμαστε μέσα θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα! Δηλάδή επειδή ας πούμε κάποιος πήρε 4 Στατική Ι θα του απαγορεύουμε να παρακολουθήσει και να περάσει Στατικη ΙΙ? Για ποιο λόγο? Αν πραγματικά δεν έχει ιδέα απο Στατικη τότε δεν θα περάσει έτσι κ' αλλιως και την ΙΙ, αν απο την αλλη δεν έγραψε γιατί έκανε λάθος απροσεξίας, κόλλησε κτλ (πολύ συνηθισμένα) τι νοημα έχουν όλα αυτά? Κάποια πράγματα είναι λυμένα απο την ίδια την πραγματικότητα, ας μην επιβεβαιώνουμε τους πολιτικούς με τα πυροτεχνήματα τους!
Να συνοψίσω και μερικές απο τις πιο χτυπητές "αλλαγές":
1)συγκεκριμένα αλλαγή του τρόπου διανομής των συγγραμμάτων με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού συγγράμματος
Τώρα εννοεί τον Εύδοξο ή ότι πλέον θα παίρνουμε συγγράμματα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή? Τι να υποθέσω γιατρέ μου?
Off topic:"Δεν ψήφισαν το μνημόνιο, που αν δεν είχε περάσει δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα."
λολ άσχετο αλλά που θα ήμασταν δλδ? θα είχαμε πεθάνει...μα τι λέει ο κάθε πασοκος πια!
2)κόσμο). Το πρυτανικό συμβούλιο καταργείται, μαζί του φυσικά και η συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση και αντικαθίσταται από διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ), στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και προσωπικότητες κύρους εκ των ΑΕΙ.
Νομιζω από τα πιο σημαντικά, όπως είπε και lybe πριν μιλάμε για το Board of Trustees, παράλληλα με τη δήθεν σύνδεση με την "αγορά" και την κοινωνία, το πανεπιστήμιο δεν θα διοικήτε πλέον απο τον Πρυτανη, Σύγκλητο κτλ, αλλά απο ΔΣ, στο οποίο θα συμμετέχουν οι χορηγοί, οι μέτοχοι, οι εκπρόσωποι των εταιρειών, κτλ κτλ, όπως στην Αμερική και χειρότερα μιας και εδω είμαστε Ελάντα. Αν έχετε δει αμερικάνικες ταινίες με πανεπιστήμια θα θυμάστε τι γινόταν όσον αφορα το περίφημο ΔΣ του πανεπιστημίου...
3) Ακόμα, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ιδρυθούν παραρτήματα των πανεπιστήμιων μας σε ξένες χώρες.
Πρέπει κιόλας!ΠΡΕΠΕΙ! Ρε δεν πάμε καλά...ότι κοροιδεύαμε για τους Αγγλους και ότι το έχουν κάνει μαγαζάκι το κάνουμε τώρα εμείς! Δεν πάμε καθολου καλα, παραλογισμό πλήρης!!!!!!!!!!!!
4) Τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποκτούν αυτοτέλεια στη διαχείριση των οικονομικών τους και σε οργανωτικά θέματα, ενώ η χρηματοδότηση από το κράτος θα γίνεται επί τη βάσει προγραμματικών συμφωνιών.
Τέρμα τα λεφτά απο το Κράτος (δηλαδή η χρηματοδότηση απο την ίδια την κοινωνία). Πλέον το κάθε ιδρύμα θα κόβει το κεφάλι του να βρεί λεφτά με ότι σημαίνει αυτό για την επιρροή της περίφημης αγορας! Γιατί δεν μιλάμε πλέον για εύρευνα υπο πληρωμή (που στην τελική παράλληλα με τη βασική δεν είναι αρνητικό), αλλά για πολύ πολύ χειρότερα...
Όσο για την κατάργηση των εξεταστικών κτλ εντάξει προφανώς δεν ειναι αυτο που λέει καθώς εξεταστικές παντού στον κόσμο έχουν, πάντως εκεί που έχουν 2 βδομάδες μονο εξεταστική δεν έχουν και 8 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο, οπότε νομίζω πως τις δικαιούμεστε τις γ@μημενες τις 4 βδομάδες, ήδη όσοι ασχολούμαστε πιο "σοβαρά" με τη σχολή έχουμε γίνει ρομποτάκια είδικα στα μεγαλύτερα έτη, είπαμε μην το γ@μήσουμε και τελείως...
Δυστυχώς όπως και στους άλλους τομείς (βλ. εργασιακά, βλ πάρκο στο Ελληνικό κτλ κτλ) τα πράγματα πάνε κατα διαόλου...οποτε ή απελπιζόμαστε ή κάνουμε επιτέλους κάτι! Οι Ευρωπαίοι στις άλλες χώρες (Γαλλία, Ισπανία κτλ) δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια, ας μην αποδειχθούμε πάλι μ@λ@κες ιθαγενείς...