Στατική V (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Κλειδωμένο
Theodore
Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
Έτος εισαγωγής: 1999

Re: Στατική V (2009-10)

Δημοσίευση από Theodore »

Βιβλιο κ. Παπαδρακάκη, σελίδα 104, σειρές 13-17. :crazy2:
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
timos.21

Δημοσίευση από timos.21 »

αν καταλαβα καλα απο τις τρεις αυτες γραμμες το Δλ ειναι ο ελαχιστος λογος.. ;)
Igor Bruta
Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευση από Igor Bruta »

Scan10026.BMP

Στην παραπάνω άσκηση βρίσκουμε εύκολα:
11 οι κρίσιμες διατομές
6 ο βαθμός υπερστατικότητας
5 οι ανεξάρτητοι μηχανισμοί κατάρρευσης

Ένας μηχανισμός κόμβου, τρεις δοκού και τέλος ένας πλάγιος.
Ποιός από τους παραπάνω πλάγιους είναι ο σωστός? Κι αν είναι παραπάνω από ένας σωστοί τότε ποιός είναι ο δυσμενέστερος δηλαδή αυτός που θα δίνει το μικρότερο φορτίο κατάρευσης και τους περισσότερους βαθμούς στην εξέταση?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
-

Δημοσίευση από - »

Λογικα για να βρουμε ποια διατομη θα πλαστικοποιηθει πρωτη παιρνουμε τη μικροτερη αποσταση ενω για να βρουμε το Δλ παιρνουμε το μικροτερο λογο(μαλλον ο φιλος theo θεωρει ντροπη να απαντησει απλα γιατι ειναι της σχολης οτι για να θεωρησε επιστημονας πρεπει να γραφεις συνθετα, υποθετω)
rini
Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευση από rini »

λογικά θα είναι ο πρωτος..λεω εγω τωρα.... :? χωρίς να είμαι βεβαία, αφού το "σπάσιμο" της 2ης κρίσιμης το έχεις πάρει στο ανεξάρτητο δοκού..οχι;; :oops: ας πει καποιος που ξερει καλυτερα και πιο σιγουρα....
το πως θα συμπεριφερθει ενα σπιτι στο σεισμο,ειναι κατι σαν τ αμοιβαια κεφαλαια..οι αποδοσεις του παρελθοντος δεν αποτελουν εγγυηση για τ μελλον!
Theodore

@ Igor Bruta:

Και οι 3 μηχανισμοί που δείχνεις, είναι κινηματικά αποδεκτοί. Και στους 3 μηχανισμούς υπάρχουν 6 ενεργές (πλαστικοποιημένες) διατομές.

Οι πλαστικές στροφές των διατομών του άκρου αριστερού υποστυλώματος στους μηχανισμούς Β & Γ όμως, θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του μηχανισμού Α.

Το ομοιόμορφο οριζόντιο φορτίο στο μηχανισμό Β δίνει το μεγαλύτερο εξωτερικό έργο από τους άλλους 2 μηχανισμούς. ( Γιατί...; ) :eh: :problem:

Συνεπώς, και σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, ο μηχανισμός με το ελάχιστο φορτίο αναμένεται να είναι αυτός με το μεγαλύτερο έργο εξωτερικών δυνάμεων, δηλαδή ο μηχανισμός Β.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την βαθμολογία στην εξέταση, δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω.

@ - :

Ξανασκέψου τις απαντήσεις σου...! :mrgreen:

Με εκτίμηση,
Θ._
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Igor Bruta
Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευση από Igor Bruta »

Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση. Κι εγώ αυτό υποψιαζόμουν αλλα δεν ήμουν 100% σίγουρος ;) Έχω και μία παρόμοια ερώτηση σε μηχανισμό τεθλασμένου ζυγώματος αλλά θα την postάρω αύριο καθώς τώρα είναι ήδη αργά
Theodore

:arrow: Να προτείνω κάτι:

:idea: Γιατί δεν δοκιμάζετε να λύνετε αναλυτικά το όποιο (ποιοτικό) πρόβλημα συναντάτε κάθε φορά; Εισάγοντας κάποια δικά σας αριθμητικά δεδομένα ή αναλογίες (L, 0.5L, 2L,κλπ - για τις γεωμετρικές διαστάσεις & Mp, 2Mp, 0.5Mp κλπ - για τις καμπτικές αντοχές των μελών), θα μπορέσετε να σχηματίστε μια ποσοτική εικόνα. Εκτιμώ ότι αυτό θα σας βοηθήσει ποικιλοτρόπως. ;)

Με εκτίμηση,
Θ._
pokerman

Δημοσίευση από pokerman »

Theodore μπορεις σε παρακαλω να μας γραψεις το εργο που δινει το εξωτερικο φορτιο στο μηχανισμο Β ?
Theodore

pokerman, σταμάτα να παίζεις poker, και διάβασε την άσκηση 02 που έχω ανεβάσει στην προσωπική μου ιστοσελίδα! :ninja:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο