Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Τεχνική Υδρολογία (2010-11)
Συντονιστής: University Editors
Re: Τεχνική Υδρολογία (2010-11)
Όχι ρε φίλε louizos απλά για το 6 και το 7 έχω ακούσει οτι καλύτερα απο διαφάνεις
Καλησπέρα παιδιά!
Μπορεί να μου πει κάποιος πως λύνεται το ερώτημα 13 απ'τις ερωτήσεις θεωρίας της εξάτμισης?
γιατί είδα ότι έχει πέσε πολλές φορές αυτό ή παραλλαγή του και μάλιστα όταν κάναμε το κεφάλαιο της εξάτμισης ο κος Μαμάσης είχε πει ότι είναι SOS για θεωρία φέτος....
Μπορεί να μου πει κάποιος πως λύνεται το ερώτημα 13 απ'τις ερωτήσεις θεωρίας της εξάτμισης?
γιατί είδα ότι έχει πέσε πολλές φορές αυτό ή παραλλαγή του και μάλιστα όταν κάναμε το κεφάλαιο της εξάτμισης ο κος Μαμάσης είχε πει ότι είναι SOS για θεωρία φέτος....
Δεν ειμαι σιγουρος για την λυση, ας με διορθωσει καποιος σε περιπτωση που το πω λαθος...
Βροχοπτωση Β=0 , ΔΕ = 250mm, Β<ΔΕ οποτε η πραγματικη εξατμιση ειναι ΠΕ < ΔΕ και δινεται απο τον τυπο:
ΠΕ=Β+Α(1-exp((Β-ΔΕ)/κ)) . Στο παραδειγμα ειναι κ=Α=300mm=3m (ειναι που ειναι η αρχικη σταθμη ιση με το υψος κ, αφου ειναι γεματη).
ΠΕ= 0 +300(1-exp((0-250/300)). ΠΕ=169,6mm . και εμβαδον δεξαμενης ειναι Ε=V/ΠΕ η Ε= 50/0,1696=294,8 τετραγωνικα μετρα. Οποτε η χωρητικοτητα της δεξαμενης ειναι 3^294,8= 884,4 κυβικα μετρα.
Τους τυπους για την ΠΕ , νομιζω τους εχει και μεσα στο μικρο βιβλιο στο αναλογο κεφαλαιο.
Βροχοπτωση Β=0 , ΔΕ = 250mm, Β<ΔΕ οποτε η πραγματικη εξατμιση ειναι ΠΕ < ΔΕ και δινεται απο τον τυπο:
ΠΕ=Β+Α(1-exp((Β-ΔΕ)/κ)) . Στο παραδειγμα ειναι κ=Α=300mm=3m (ειναι που ειναι η αρχικη σταθμη ιση με το υψος κ, αφου ειναι γεματη).
ΠΕ= 0 +300(1-exp((0-250/300)). ΠΕ=169,6mm . και εμβαδον δεξαμενης ειναι Ε=V/ΠΕ η Ε= 50/0,1696=294,8 τετραγωνικα μετρα. Οποτε η χωρητικοτητα της δεξαμενης ειναι 3^294,8= 884,4 κυβικα μετρα.
Τους τυπους για την ΠΕ , νομιζω τους εχει και μεσα στο μικρο βιβλιο στο αναλογο κεφαλαιο.
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ in famous:)
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
Την άσκηση αυτή την κάναμε στην τάξη και πήραμε ότι ΔΕ=ΠΕ, μάλλον επειδή είναι θεωρητικη ερωτηση οποτε δεν γινεται να ξερουμε απεξω τον τυπο που ανέφερε infamous
είπαμε ότι η επιφανεια της δεξαμενης είναι 50/0,25=200m^2 .Άρα χωρητικότητα Κ=3*200=600m^3
είπαμε ότι η επιφανεια της δεξαμενης είναι 50/0,25=200m^2 .Άρα χωρητικότητα Κ=3*200=600m^3
Καλησπερα παιδια, εχω καποιες αποριες στη θεωρια που 2 φορες που εχω δωσει το μαθημα δεν εχω καταφερει να τις λυσω. Εχουμε και λεμε:
1)Θεμα 1 και Θεμα 5 απο Εξεταση 2006-7 θεωρια (αυτη που εχει στο mqn)
2)τι ειναι το σημειο δροσου και τι σχεση εχει με την υγρασια και την αυξηση της θερμοκρασιας; (ερωτημα 17 ερωτησεις στη βροχη) την απαντηση σ αυτο την ξερω αλλα οταν πεσει το αντιθετο δεν ειμαι σιγουρος τι να βαλω!
3)ερωτημα 33 απο τις ερωτησεις για τα Υδρογραφηματα. Υπαρχουν οι τυποι Vαπορροης=ΣQ*Δt και Vαπορ=hκαθ*Α αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως να τους χρησιμοποιησω στο συγκεκριμενο.
Καθε απαντηση καλοδεχουμενη! ευχαριστω
1)Θεμα 1 και Θεμα 5 απο Εξεταση 2006-7 θεωρια (αυτη που εχει στο mqn)
2)τι ειναι το σημειο δροσου και τι σχεση εχει με την υγρασια και την αυξηση της θερμοκρασιας; (ερωτημα 17 ερωτησεις στη βροχη) την απαντηση σ αυτο την ξερω αλλα οταν πεσει το αντιθετο δεν ειμαι σιγουρος τι να βαλω!
3)ερωτημα 33 απο τις ερωτησεις για τα Υδρογραφηματα. Υπαρχουν οι τυποι Vαπορροης=ΣQ*Δt και Vαπορ=hκαθ*Α αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως να τους χρησιμοποιησω στο συγκεκριμενο.
Καθε απαντηση καλοδεχουμενη! ευχαριστω
Παιδια καλησπερα μπορει καποιος να μου πει ποσες μερες διαβασμα χρειαζονται για να περασει καποιος το μαθημα?ευχαριστω εκ των προτερων..
Μπορείς να δεις τις διαφάνειες του Μαμάση από εδώ http://itia.ntua.gr/nikos/hydrology/Edu ... h_br11.pdf στη 2η κ 3η σελίδα έχει κάτι κατατοπιστικά διαγραμματάκια.Για το 17 ερώτημα αν σου πεί το αντίθετο, δηλαδή σταθερή θερμοκρασία και αύξηση υδρατμών τότε αυξάνονται και τα 2!psych821 έγραψε: 2)τι ειναι το σημειο δροσου και τι σχεση εχει με την υγρασια και την αυξηση της θερμοκρασιας; (ερωτημα 17 ερωτησεις στη βροχη) την απαντηση σ αυτο την ξερω αλλα οταν πεσει το αντιθετο δεν ειμαι σιγουρος τι να βαλω!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και intelx86, έχει επεξεργασθεί 0 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διορθώθηκε το quote
Αιτία: Διορθώθηκε το quote
-
Exeisanapthra?
- Έτος εισαγωγής: 2008
ska8ari έγραψε:Παιδια καλησπερα μπορει καποιος να μου πει ποσες μερες διαβασμα χρειαζονται για να περασει καποιος το μαθημα?ευχαριστω εκ των προτερων..
γύρω στις 3
29 κατασκευαστές σπιτιών συνιστούν shqip
ευχαριστω destiny! να ρωτησω και κατι ακομα, στο θεμα 1 του 2009-10 κανονικη (θεωρια), ποιο i χρησιμοποιουμε στον τυπο Q=c*i*A και πως το βρισκουμε; οι χρονοι συρροης που δινονται χρησιμευουν καπου;