Ακομα σε περιπτωση που εχω ιδιοπεριοδους Τ οι οποιες δεν ειναι στο πλατω του φασματος σχεδιασμου εχω διαφορετικες δυναμεις στη χ και στην y διευθυνση του κτιριου. Επομενως εχω και διαφορετικες θχ και θy (και αρα και διαφορετικες ακτινες δυστρεψιας). Για να βρω τον πολο στοn τυπο του ΧPo θα διαιρεσουμε με θy ή με θχ ?
Απ' ότι έχω σημειώσει νομίζω για ri,I βάζεις το θI που εχει προκύψει για την κατανομή δυνάμεων κατα τον Ι άξονα και αντίστοιχα για το ri,II βάζεις το θΙΙ. Φαντάζομαι γενικά θα φροντίσουν αν τύχει να δώσουν ίδιες επιταχύνσεις...
Μαααλιστα...εχεις πολυ δικιο,μολις παρατηρησα οτι οι ακραιες τιμες των τυχηματικων ειναι ιδιες με αυτο που ο κ.Ψυχαρης ονομαζει ταυτοχρονα μεγεθη...Σε ευχαριστω παρα πολυ
Όσον αφορά τις ροπές λόγω τυχηματικής εκκεντρότητας, στον συνδυασμό στο χώρο υπάρχουν ταυτόχρονα μεγέθη. Δηλαδή βγάζεις ας πούμε exMyy,T με τη μέθοδο της τετραγωνικής επαλληλίας και μπορείς να βρείς το αντίστοιχο ταυτόχρονο της Mxx,T κανονικά με τον ίδιο τρόπο που βρίσκεις και για τα άλλα μεγέθη μόνο που τα εij είναι 1. Επίσης αντί για αυτό με τα ταυτόχρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη μέθοδο του 30% .