Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Μπορείς να κάνεις μαζί τη συμπύκνωση (διπλή δηλαδή)jkgr έγραψε:-αν εχω ελαστ.κομβο στην αρχη κ στο τελος μελους μπορω να κανω διπλη στατ.συμπυκν. ή πρεπει μία μία να γινει?
Συντονιστής: University Editors

Μπορείς να κάνεις μαζί τη συμπύκνωση (διπλή δηλαδή)jkgr έγραψε:-αν εχω ελαστ.κομβο στην αρχη κ στο τελος μελους μπορω να κανω διπλη στατ.συμπυκν. ή πρεπει μία μία να γινει?
Μάλλον στο 9-9 έχει λάθος και θα έπρεπε να είναι 4. Τώρα στο 6'-6' είναι 5, γιατί είναι 4 που έχει από μόνο του + το kc του ελαστικού κόμβου που είναι 1.nami έγραψε:Να ρωτήσω και γω κάτι: Πιστεύει κανείς άλλος ότι στο exam 2 στο mycourses έχει κάνει λάθος εκεί που υπολογίζει το τοπικό μητρώο του μέλους 2 (πριν την συμπύκνωση)? γιατί στις θέσεις 6'-6' και 9-9 νομίζω πρέπει να μπει η τιμή 4*E*I/L ενώ αυτός βάζει 5 και -1 (αντί για 4 και στα δύο)!!!

Το είδα σε λύση άσκησης της Ματίνας να παίρνει και τα δύο μαζί για συμπύκνωση.gelos έγραψε:και επισης αν εχω δυο ελαστικους κομβους λετε οτι το κανω μαζι αν θελω.γινεται?δηλ πχ βαζω 6 6' και 9 9'?και χωρια δεν γινεται παντως?νουμερα θελει στη συμπυκνωση γενικα?
Εννοείς αν έχεις σε πάκτωση στροφικό ελατήριο, εάν πρέπει απλά να προσθέσεις τη σταθερά του ελατηρίου στο μητρώο ακαμψίας ή να τον θεωρήσεις ελαστικό κόμβο και να πας με τη διαδικασία συμπύκνωσης; Αυτό είναι και δικιά μου ψιλο-απορία.gelos έγραψε:ξερει κανεις αν εχω ελαστικο κομβο στην αρχη πχ διπλα στην πακτωση,η Δ3 δηλ η στροφη θεωρειται διαφορη του μηδενος?ελευθερη,δλδ?οχι ελαστικη πακτωση,ελαστικο κομβο.γιατι σε μια ασκηση ετσι το ειχε.
Εξαρτάται από το σχήμα. Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση στον κόμβο έχεις μια στροφή (β.ε.3) η οποία παραλαμβάνεται ελαστικά, οπότε απλώς προσθέτεις kc στο ολικό μητρώο δυσκαμψίας.akrovolistos έγραψε: Εννοείς αν έχεις σε πάκτωση στροφικό ελατήριο, εάν πρέπει απλά να προσθέσεις τη σταθερά του ελατηρίου στο μητρώο ακαμψίας ή να τον θεωρήσεις ελαστικό κόμβο και να πας με τη διαδικασία συμπύκνωσης; Αυτό είναι και δικιά μου ψιλο-απορία.
Νομίζω καλύτερα είναι να παρουσιάσεις όλη τη μέθοδο και άμα έχεις χρόνο να γυρίσεις να κάνεις πράξεις ενδεικτικά (στα τοπικά μητρώα δυσκαμψίας, σε ένα-δύο μητρώα μετασχηματισμού & στις δράσεις παγίωσης).sanako έγραψε:Ρε παίδες...που χρειάζεται τελικά να κάνουμε πράξεις σε αυτό το μάθημα. Κάνουμε μέχρι ενός σημείου και μετά πετάμε τους πίνακες και τους τύπους??Δεν κάνουμε τίποτα εξαρχής?? ΒΟΗΘΕΙΑ