Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Τεχνική Υδρολογία (2010-11)
Συντονιστής: University Editors
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
Re: Τεχνική Υδρολογία (2010-11)
Από τις διαφάνειες και από εδώ ό,τι είναι στην ύλη.
Kαλησπέραααα! Ξέρει κανείς τα όρια εμπιστοσύνης για κατανομή Cumbel ποιός είναι ο τύπος???
-
betonarme2
συναδελφοι η ματινα αρκει για να προετοιμαστουμε καλα για το μαθημα?????????
-
ppssiillooss
- Έτος εισαγωγής: 2006
Παιδιά μήπως έχει κανείς τις λύσεις των ασκήσεων 6 και 7 να τις ανεβάσει;
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
Ελπιζω να βοηθησα 
-
ppssiillooss
Καλά πιο γρήγορα δε γινόταν! Ευχαριστώ πολύ.
Να πω και κάτι που βλέπω τώρα. Νομίζω ότι το λ στο βιβλίο της κυρίας Μιμίκου στις αθροιστικές καμπύλες το έχει ανάποδα (σελ 44). Νομίζω είναι εφα/εφβ με α την πρώτη γωνία και β τη δεύτερη. Έτσι φαίνεται και στη σελίδα 48 που λύνει το παράδειγμα.
Να πω και κάτι που βλέπω τώρα. Νομίζω ότι το λ στο βιβλίο της κυρίας Μιμίκου στις αθροιστικές καμπύλες το έχει ανάποδα (σελ 44). Νομίζω είναι εφα/εφβ με α την πρώτη γωνία και β τη δεύτερη. Έτσι φαίνεται και στη σελίδα 48 που λύνει το παράδειγμα.
Πολυ πιθανον...προσωπικα, επειδη ειχα παρακολουθησει, τα εχω λυσει οπως μας τα εδειξαν στην αιθουσα και δεν ασχοληθηκα σχεδον καθόλου με το βιβλιο...
Μολις ανοιξα το βιβλιο και απλα ειναι διαφορετικος ο συμβολισμος...το δικο μου α το συμβολίζει με b και το β με a. Μαλλον για δικια μου διευκολυνση τα ειχα βαλει εγω αναποδα... (η εξισωση ευθειας ειναι y=α*χ+β και το θυμομουν καλυτερα
)
-
ppssiillooss
Λοιπόν έτσι όπως το είπα σε μπέρδεψα (εννοώ με τα α και β)
.
Εσύ λες για τη σχέση 2.16 (όπου εμφανίζοντα τα α και β) (στη σελ 53) και όντως έτσι είναι όπως το λες.
Εγω λέω για τη σχέση 2.10 (στη σελ 44). Εκεί το λ=(syn-sym)/.......
Ο πρώτος όρος του γινομένου είναι η εφ της γωνίας μεταξύ του m και του n στο αποκάτω σχήμα (πριν την είπα γωνία β), ενώ ο δεύτερος όρος είναι το αντίστροφο της εφ της γωνίας μεταξύ της αρχής των αξόνων και του m (γωνία α). Δηλ η σχέση 2.12 λέει λ=εφβ/εφα
Νομίζω ότι το σωστό είναι λ=εφα/εφβ.
Ελπίζω να το ξεμπέρδεψα κάπως
Εσύ λες για τη σχέση 2.16 (όπου εμφανίζοντα τα α και β) (στη σελ 53) και όντως έτσι είναι όπως το λες.
Εγω λέω για τη σχέση 2.10 (στη σελ 44). Εκεί το λ=(syn-sym)/.......
Ο πρώτος όρος του γινομένου είναι η εφ της γωνίας μεταξύ του m και του n στο αποκάτω σχήμα (πριν την είπα γωνία β), ενώ ο δεύτερος όρος είναι το αντίστροφο της εφ της γωνίας μεταξύ της αρχής των αξόνων και του m (γωνία α). Δηλ η σχέση 2.12 λέει λ=εφβ/εφα
Νομίζω ότι το σωστό είναι λ=εφα/εφβ.
Ελπίζω να το ξεμπέρδεψα κάπως
βασικα δεν λεω για τη σχεση σελ53...και δεν μπορω να καταλάβω γτ εισαι σε αυτο το κεφαλαιο...Η ασκηση 7 ειναι απο το κεφαλαιο 6, και η σχεση με τα α και β που λέω ειναι σελ244 που εχει παραδειγμα με τη μεθοδο Cooper - jacob. Ισως να μην καταλαβα και παλι τι ακριβως μου λες...